opc_loader

What is in a name, Bremsilk

Bremsilk

Gisteren mailde een klant naar ons of wij ook Bremsilk in de collectie van Zijdewinkel.nl hebben. Ook wel bekend als bembergzijde. Het grappige is, dat dit helemaal geen zijde is. Hoewel de naam dit wel doet vermoeden.

Wat is Bremsilk of Bembergzijde?

Deze stof wordt gemaakt van cupro. Cupro is een hoogwaardige stof: een cellulosevezel die is geproduceerd door katoencellulose met cuprammonium-zout te behandelen. Door haar gladde en soepele uiterlijk lijkt zij op zijde. Vandaar de naam Bremsilk of vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald: Bembergzijde. Het heeft qua grondstof dus helemaal niets met zijde te maken. Het wordt wel gezien als mooi alternatief voor zijde, door haar zijdeachtige touch. Een fijn en licht weefsel, weinig kreuk, een fraaie glans en goed te wassen.

Kwaliteitsvoering

Een mooi kledingstuk begint met een mooie en goede voering. Of het nu een jasje, pantalon of bruidsjurk is, een goede voering zorgt ervoor dat een kledingstuk echt tot haar recht komt. Voor een voering kun je de bremsilk / bembergzijde prima toepassen.
Wil je liever een natuurlijke, ademende voering die jouw lichaamstemperatuur reguleert en het zweten tegen gaat? Dan kun je kiezen voor één van onderstaande zijden stoffen die geschikt zijn als voering:

  • Pongee zijde. Pongee 5 is de basis, pongee 8 is de klassieke, traditionele zijden voering
  • Net even luxer is de Crepe Satin, met haar matte kant en glanzende kant. Crepe Satin is van oudsher een veelgebruikte stof voor voering. De gladde kant draag je op de huid (!) de matte kant tegen de stof van jouw kledingstuk aan. Ook wordt deze stof vaak uitgevoerd met stretch / lycra, zodat je een rekbare voering hebt. Prettig, onder bijvoorbeld een bruidsjurk. Veel bruiden kiezen bij een zijden bruidsjurk voor een zijden voering. Wanneer je een bruidsjurk op het oog hebt, die niet van zijde is maar bijvoorbeeld van satijn, polyster chiffon, georgette of katoen, loont het des te meer om een zijden voering in de jurk te zetten. Of de huidige synthetische voering te vervangen. Een zijden voering ademt, en geloof ons, dat is een weldaad op jouw trouwdag!
  • Ook een soepele crepe de chine zijde is geschikt als voering
bremsilk zijden trouwjurk bembergzijde crepe satin voering

De keuze kleuren is reuze

Zowel bembergzijde als zijden voeringsstoffen zijn er in allerlei kleuren. Kies een kleur die bij jouw kledingstuk past of ga voor een contrasterende kleur. Je kunt ook nog spelen met het kleur van het garen. Het mooiste is een natuurlijke garen te gebruiken zoals katoen of zijden garen en geen polyster garen. Dat kan de stof kapot maken / beschadigen.
Een zwarte voering is eigenlijk altijd geschikt, m.u.v. een trouwjurk. Dan is natuurwit, ivoor, porselein kleurige voering vaak een prima keuze. Let wel op dat het vaak een nuance verschil is, het kan net ervoor zorgen dat jouw jurk geel of blauw lijkt. Kijk met een staal of in de stoffenwinkel welke voering het beste bij jouw kledingstuk past. En geniet extra van jouw kledingstuk met een mooie voering!
 

Stoffencollectie: https://www.zijdewinkel.nl/stoffen/

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu