Maandelijkse Archieven: Oktober 2019

  1. Uitnodiging 12 oktober; De kleding- en textielcollectie van Hans van Emmerik

    hans-van-emmerik

    De kleding- en textielcollectie van Hans van Emmerik

    Beste Sarah,

    Graag geef ik de datum door van de geplande stoffenmiddag. Deze valt op zaterdag 12 oktober. Getoond worden de mooiste ontwerpen uit de periode 1920-1940.

    • Velours chiffon.
    • Goud- en zilverkanten.
    • Borduurvoorbeelden ter vervaardiging van jurken vervaardigd door een Frans atelier.
    • De schitterende zijdes en lamé stoffen van de fameuze fabriek Ducharne. Vionnet, Poiret en Schiaparelli waren hier verrukt van en gebruikten deze in hun ontwerpen. In mijn collectie bevinden zich 150 voorbeelden tegenover één in het bezit van het Metropolitan in New York.
    • Voorbeelden van kledingstukken waarin dit type stof verwerkt werden.
    • Een aantal ontwerpen van stof van de Wiener Werkstaette.

    Interesse? Medebelangstellenden welkom. Eventuele vragen verneem ik graag

    Hoor graag van je,

    Met vriendelijke groet,

    Hans van Emmerik -

    Lees meer »
  2. Uitnodiging voor de Mini Workshop dag bij Zijdar in Heemskerk

    Uitnodiging voor de Mini Workshop dag bij Zijdar in Heemskerk

    Uitnodiging voor de "Mini Workshop dag" bij Zijdar in Heemskerk.

    Hallo leden van Noord Holland en Flevoland

    Aan iedereen een uitnodiging voor de "Mini Workshop dag" bij Zijdar in Heemskerk. We hebben een aantal jaren samen met Meervilt deze dag georganiseerd. Maar helaas stopte Meervilt dit jaar en moesten wij op zoek naar een alternatief. Gelukkig wilde Zijdar met ons samen gaan werken en hebben we samen op zaterdag 2 november 4 leuke mini workshop geven, 2x een vilt en 2x een zijde techniek. De zijde technieken kan je weer gebruiken in je viltwerk. Op de website www.zijdewinkel.nl/workshops/  vind je meer informatie. Het is een dag waar je je vriendinnen ook mee kan nemen want je hoeft geen ervaring te hebben. Ook gelijk een mooie gelegenheid om te shoppen bij Zijdar en op de 2de etage het zijde museum te bekijken. Willen jullie de bijlage ook delen met iedereen en hopelijk zien we jullie op zaterdag 2 november.

    Lees meer »
  3. Klant ervaring met slapen onder Crepe Satin 40 zijde

    eczeem-slapen-zijde

    Crepe Satin 40 zijde om onder te slapen - ervaring

    Ervaring door klant H. Kruims, kocht deze zijde oktober 2018 en plaatste oktober 2019 een nieuwe bestelling. We vroegen naar haar ervaring met het slapen onder deze zijde. Daarnaast vond ik (Sarah) het leuk om haar terug te zien in de mailbox, ik had haar in oktober 2018 zelf te woord gestaan en geholpen stoffen naar haar wens uit te zoeken toen zij in de winkel was:

    Beste Sarah,

    Het bevalt super goed, wil niets meer anders. Eczeem verdwenen. Was de zijde apart met een wasmiddel van de EKO winkel,PH neutraal en licht vettig, blijft daardoor zacht en soepel.

    Jammer dat jullie zo ver weg zitten anders was ik het wel komen halen en had graag weer een kijkje in de winkel genomen.

    Heel attent nog even een berichtje te sturen, veel succes met de winkel, hartelijke groet,

    Hannie Kruims

     

    Specificaties

    • Samenstelling:
    Lees meer »
  4. Zibayou-ontwerp op Prinsjesdag

    zibayou

    Zijdar zijde voor Prinsjesdag

    Eigenaresse Sarah van Zijdar: "In juni werd er een bestelling geplaatst n.a.v. telefonisch contact en het versturen van stalen voor flessengroene doupion zijde. En het resultaat, wow! Zo leuk!"

    Antje Diertens, Tweede Kamerlid van D’66, draagt vandaag op Prinsjesdag een ensemble naar ons Zibayou-ontwerp en in ons eigen atelier in Groningen gemaakt. Nieuw is het ontwerpen en maken van de hoed, wat ons nog meer geïnspireerd heeft in onze creativiteit. 

    Fotograaf: Norma van der Horst

    Blij en trots! #Zibayou #watjedraagtbenjezelf  #hand-enmaatgemaakt #Prinsjedag2019

     

    Over Zibayou

    Zibayou is een dameskledinglabel, met als vestigingsplaats Groningen. Het creatieve brein achter Zibayou bestaat uit Petra Tjapkes en Anka Roggeveen. Ons beider achtergrond ligt in het kleermakersvak en het theaterwezen. De naam Zibayou is een samenvoeging van het Iraanse woord ‘Ziba’, wat beeldschoon beteke

    Lees meer »