Maandelijkse Archieven: Februari 2021

  1. Couture S.O.S. | Gastblog Simone Wagenaar

    simone-wagenaar

    Couture S.O.S.

    Misschien heb je het al via instagram gehoord dat ik ben gestart met mijn Couture S.O.S.. Een initiatief om creatievelingen te redden die op het punt staan het project waar ze mee bezig zijn in de hoek te gooien.Want we kennen het allemaal wel: je bent vol goede moed begonnen aan een leuk nieuw creatief project, je hebt het idee, patronen, stof en je gaat voorvarend aan de slag. Heerlijk!

    Maar dan komt er eigenlijk altijd dat moment waarop je je even goed op je hoofd moet krabben: wat bedoelen ze nou in die werkbeschrijving, hoe pak ik dat aan? Je raakt de kluts kwijt, en je goede moed is snel verdwenen. Je werk komt op de grote “dit-ga-ik-denk-ik-ooit-nog-wel-eens-afmaken-stapel terecht, om er vervolgens nooit meer vanaf te komen….

    Ik vind dat altijd zo jammer, van je idee, van je tijd, de kosten, en alleen maar omdat je even niet weet hoe je verder moet. En dat is het moment dat je

    Lees meer »
  2. Ökotex-100 norm

    okotex-norm-100

    Gekleurde zijden stoffen

    Zijdewinkel.nl kiest ervoor om stoffen te laten verven in Europa. Wij importeren dus enkel natuurwitte, ongeverfde en ongebleekte zijden stoffen uit China. Dit gebeurt volgens de Ökotex-100 norm. Om te mogen voldoen aan deze norm moet een bedrijf o.a. aantonen dat er geen milieuvervuilende hulp- of verfstoffen gebruikt worden, dat het energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben. Onze geverfde zijdes hebben dus ook een hoger prijskaartje, echter betalen wij dit er graag voor gezien de strenge wet- en regelgeving in Europa waar wij grip op hebben. Geverfde stoffen uit India zijn vaak een goedkoper en ander verhaal. Daar kiezen wij heel bewust niet voor.

    Gekleurde zijden stoffen kopen

    Ons hele aanbod gekleurde

    Lees meer »