Verven & zijdeschilderen

Grootste assortiment zijdeverven, textielverven, materialen voor zijdeschilderen

Hier vind je alle verven die wij hebben op een rij. Zoek je een bepaalde techniek (marmeren, dot-painten, magnetronverf of verdunnen/verdikken) kijk dan bij zijdeschilderen & technieken. Ook hebben we textielkrijt (professioneel, geen action kwaliteit), kwasten en meer (bijvoorbeeld spraysystemen en pipetten, als ook aquamarker en verdwijnstiften, handig om patronen te tekenen!).

Handig, we hebben ook een winkel!

Al deze materialen zijn in principe direct uit voorraad leverbaar en ook te zien en te koop in onze winkel/groothandel

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 75

 1. Verdwijnstift
  Verdwijnstift
  € 6,15
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 2. Aquamarker
  Aquamarker
  € 6,15
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 3. Fixeermiddel voor Javana Batik Badverf
  Fixeermiddel voor Javana Batik Badverf
  € 4,00
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 4. 4 x Pipetflesje 30 ml Dupont Zijdeverf Primair
  4 x Pipetflesje 30 ml Dupont Zijdeverf Primair
  € 15,00
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 5. 200 gram - Marmergrond
  200 gram - Marmergrond
  € 23,25
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 6. Javana Badverf
  Javana Badverf
  Vanaf € 7,15
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 7. Dupont Zijdeverven
  H. Dupont Classique Zijdeverf
  Vanaf € 9,95
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 8. OP=OP Javana Textielverf
  OP=OP Javana Textielverf
  Vanaf € 2,50
  Direct uit voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 9. Pebeo Marbling Marmerverf
  Pebeo Marbling Marmerverf
  Vanaf € 7,05
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 10. Marmerset Compleet
  Marmerset Compleet
  Vanaf € 64,00
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 11. Pebeo Setacolor dekkend Moiré
  Pebeo Setacolor dekkend Moiré
  Vanaf € 6,75
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 12. Dupont Alter Ego Viscoseverf
  Dupont Alter Ego Viscoseverf
  Vanaf € 7,10
  Op bestelling
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 75

Kennis in huis

Sinds 1982 delen wij onze kennis over onze verven en technieken. Op zoek naar inspiratie en recepten? Lees onze blog of bekijk de pagina over het zijdeschilderen

Zijdeverven en Textielverven

Iedereen kan bij ons terecht voor de beste kwaliteit textiel- en zijdeverven. Wij hebben het grootste assortiment online en in onze winkel. Bovendien leveren wij naast de verf, ook de kennis en waar nodig advies. 

Of je nu gaat leren zijdeschilderen, je blouse met een vlek wilt oververven, je loungeset wilt gaan kleuren of gaat zeefdrukken. Zijdewinkel heeft de juiste verf voor jou in huis. Met de filters kun je de geschikte toepassing makkelijk vinden online. 

Welke verf is geschikt?

Om het je gemakkelijk te maken kun je werken met onze filters. Hier kun je de gewenste kleur selecteren, de toepassing (wat wil je gaan verven en hoe) en ook de manier van fixeren. Fixeren wil zeggen dat de verf op de stof wasvast is. Meer informatie over het fixeren vind je verder op deze pagina. 

Wat je ook ziet is dat sommige verven geschikt zijn voor meerdere toepassingen. Met een flesje zijdeverf kun je jouw zijden kledingstuk met een vlek oververven. Met dezelfde verf kun je ook wollen vezels in de magnetron verven. En je kunt jouw zijden trouwjurk een dip-dye geven. Bovendien is de zijdeverf perfect voor zijdeschilderen. 

Heb je advies nodig. Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar. 

Direct naar; handige pagina's en recepten:

Fixeren

Het belangrijkste onderscheid bij de verven is: fixatie. Fixatie wil zeggen het was- en veegvast maken van de verf op de stof.

 • Bij onze verven wordt er een onderscheid gemaakt in de fixatie: stoomfixatie, strijk fixatie en badverven.
 • Stoomfixatie gaat in een snelkookpan of fixeerapparaat, een stoomstrijkijzer is niet voldoende.
 • Met stoomfixatie verven kun je ook in een bad egaal aanverven of afbinden (tye die). Vrije technieken kunnen ook gefixeerd worden in de magnetron (m.u.v. de Alter Ego Viscose Verf).
 • Strijk Verven kun je ook stomen, stomen verven kun je niet strijken!
 • Strijkverven kunnen niet in een bad, tenzij expliciet aangegeven bijvoorbeeld de Javana Batik Bad verf). Geen van deze verven is geschikt voor in de magnetron.
 • Wij hebben in principe geen verven die in de wasmachine kunnen, hoewel je Dupont Zijdeverf wel in de wasmachine kunt doen. Het nadeel is dat je grote hoeveelheden verf verbruikt om kleur te krijgen en  je hebt nauwelijks invloed op de kleur.

Vaak worden ook de woorden azijn en zout gebruikt in combinatie met fixeren. Dit is onjuist. Je gebruikt het zout om de vezel hebberig te maken voor verfstof. Zo kun je bijvoorbeeld sjaals en stoffen voorweken in water met daarin zout opgelost. 

Na het verven kun je azijn gebruiken om het “nabloeden / navloeien”  van de verf te stoppen. Dit is bijvoorbeeld handig met felle kleuren zoals rood en roze. Je gebruikt dan gewoon huis- tuin en keuken zijn, geen schoonmaakazijn!

Aanbrengen van de verven

Je kunt de verven op verschillende manieren aanbrengen. Het eerste waar je vaak terecht aan denkt is de kwast. Wij hebben kwasten in verschillende diktes en kwaliteiten. Zo geeft een waaierkwast een heel ander effect dan een fijne penseel of een schuimkwast. 

Vloeibare verven kun je ook aanbrengen met een pipet (druppelen) of met een spray. Onze funpump spraysystemen breng je zelf op druk zonder gebruik van een gas. Je vindt al deze handige materialen voor het aanbrengen van de verf bij ons assortiment verf- en zijdeschilder gereedschappen 

Je kunt verven ook opbrengen met een roller. Dit is bijvoorbeeld handig voor verdikte verven zoals de Pebeo setacolor verf. Je kunt hierbij ook een sjabloon gebruiken of werken met harde of zachte stempels. Vloeibare verven kun je trouwens ook zelf verdikken met epaississant. 

Merken waarmee wij werken

Wij vinden het belangrijk dat wij kwaliteitsverven verkopen. Een potje Dylon wat je ook bij de drogist kunt kopen vind je niet in ons assortiment. Wij hebben ook geen goedkope textielverf zoals bij de action. Vaak zijn deze verven niet eens geschikt voor textiel. Of ze verdwijnen na een paar keer wassen. Omdat we sinds 1982 met ons verfassortiment werken, kennen wij de producten ook heel goed. En wat we altijd doen, en jou adviseren, is testen! Probeer een klein stukje alvorens groot te werken om te zien of het de gewenste kleur en resultaat geeft.

Wij hebben in de loop der jaren heel veel verf testen gedaan en technieken uitgeprobeerd op stof. Op basis van deze ervaring hebben we stoffenpakketten voor je samengesteld die geschikt zijn voor bijvoorbeeld marmeren, eco printen, tie-dye en meer. Op deze pakketten ontvang je ook een fijne korting. 

Javana Textielverf 

Op de Javana Textielverf staat “ seidemalfarbe”. Toch noemen wij dit een textielverf. Wij kijken namelijk altijd naar de manier van fixeren. Voor deze textielverf is dit strijken! 

Javana is een Duits merk en van oudsher een zeer bekend en gerenommeerd merk.  Javana heeft tientallen kleuren in 50 ml en een selectie daarvan in 275 ml en liter flacons. Met name hun variëteit in pasteltinten, diverse groen, blauw, rood etc. is zeer interessant en handig als je niet wilt mengen of met diverse kleuren in een bepaalde tint wilt werken. Ook hebben zij een assortiment Fluor Verven!

De Javana verf is transparent. Dat wil zeggen dat deze verf geschikt is voor lichte ondergronden. De kleuren zijn onderling mengbaar. Met geel en blauw maak je dus groen. De verf is vloeibaar. Je kunt de verven lichter maken met een medium voor textielverf. 

De textielverf is geschikt voor eiwit vezels / dierlijk zoals zijden stoffen en vezels, wollen stoffen en vezels, mohair, kasjmier enz én plantaardige vezels zoals katoen, linnen, hennep, viscose.  Fixeren door middel van strijken, 3-5 minuten op de stand van de stof. Je strijkt de zijde op de zijden stand en katoen op de katoenstand. 

Bij de producten van de Javana textielverven lees je in de productbeschrijving de uitgebreide eigenschappen, evenals informatie en recepten voor het fixeren.

Deze verf kan niet in de wasmachine. 

Je kunt met deze verf wel de populaire tie-dye techniek toepassen. Hoe je dit doet lees je in ons recept voor tie-dye techniek. 

Pebeo Setacolor

Sterk geconcentreerde verf

Het bijzondere aan de verven van dit Franse merk is dat de pigmenten heel geconcentreerd zijn. Je kunt dus heel veel verven met een geringe hoeveelheid verf. Het laatste beetje uit de fles haal je eruit met water en je kunt weer door. Dit werkt heel fijn voor zeefdruktechnieken, sjabloneren en stempelen. Ook wordt deze verf gebruikt om loungeset kussens te verven of schoenen. Leuk weetje; Het Nationaal Ballet verft haar balletschoenen over met onze Pebeo Setacolor verf, zodat ze er weer netjes uit zien. 

Toepassingen van de verf 

De Pebeo Setacolor textielverf is een dekkende verf. Dit maakt de verf geschikt voor lichte en donkere ondergronden. Je kunt dus ook met een witte of gele verf op zwart werken. De verf is onderling mengbaar. Met rood en blauw maak je paars. Het is een verdikte verf, het is een yoghurt dikke substantie. 

Deze verf is geschikt voor eiwit vezels / dierlijk zoals zijden stoffen en vezels, wollen stoffen en vezels, mohair, kasjmier enz én plantaardige vezels zoals katoen, linnen, hennep, viscose.  Daarnaast ook geschikt voor synthetische stoffen zoals polyester en nylon.  Deze textielverf is dus ook geschikt voor buiten. Zo kun je bijvoorbeeld buiten kussens, bootkussens en loungeset kussens verven. De textielverf in het zwart is hier het meest populair voor. 

Fixeren door middel van strijken, 3-5 minuten op de stand van de stof (dus zijde op de zijden stand en katoen op de katoenstand. Je kunt de verf ook fixeren in de oven.

Bij het product Pebeo Setacolor Textielverf lees je de uitgebreide eigenschappen, evenals informatie en recepten voor het fixeren. Deze verf kan niet in de wasmachine. 

Verf met glans

De pebeo heeft ook kleine potjes verf met 45 ml waarbij de verf ook een glans heeft. Wij noemen dit ook wel een shimmer. Dit geeft een glans effect, een moiree. Super mooi en enorm geliefd bij textiel- & surface designers/ontwerpers. De glans geeft net iets extra en ook vanwege haar gebruiksvriendelijkheid en toepasbaarheid. 

H. Dupont Classique 

Zijdeverf van dupont voor wol en zijde 

De H. Dupont Classique zijdeverven zijn: Transparant, voor lichte ondergronden, onderling mengbaar, vloeibaar. Geschikt voor eiwit vezels / dierlijk zoals zijden stoffen en vezels, wollen stoffen en vezels, mohair, kasjmier enz. Fixeren door middel van stoom in snelkookpan of fixeerapparaat, (stoomstrijkijzer is niet voldoende), magnetron of badverven. Bij de producten H, Dupont Zijdeverf lees je bij de productbeschrijving de uitgebreide eigenschappen, evenals informatie en recepten voor het fixeren. Bij jouw bestelling ontvang je deze informatie ook gratis op papier. 

Basiskleuren en kleurengamma 

Dupont is een Frans merk welke vandaag de dag nog steeds volgens origineel en geheim (!) recept gemengd wordt.  Wij hebben van Dupont alle 85 kleuren in 125 ml, 250 ml en liter flacons in ons assortiment. Daarnaast hebben we van de primaire kleuren geel, rood, blauw en zwart ook setjes met 30 ml pipetflesjes. De Dupont kleuren staan bekend om hun variëteit in pasteltinten, diverse groen, blauw, rood etc. Dit is zeer interessant en handig als je niet wilt mengen of met diverse kleuren in een bepaalde tint wilt werken. Bij het product zelf geven we advies wat de koude primaire kleuren zijn, de warme primaire en welke kleuren moeilijk zelf te maken zijn. 

Viscoseverf eigenschappen 

Op de pagina van het product Alter Ego Viscose Verf lees je de uitgebreide eigenschappen, evenals informatie en recepten voor het fixeren.

Deze verf is transparant en onderling mengbaar, vloeibaar. Geschikt voor cellulosevezels/plantaardig zoals viscose, katoen, linnen, hennep enz. Het is een badverf, dat wil zeggen dat je de verf fixeert door de stof, verf en water in een pan te doen met speciale fixateur die wij ook in het Zijdewinkel assortiment hebben. 

De warmte en tijdsduur zorgen er samen met de fixateur voor dat de verf wordt gefixeerd op de stof.

Wanneer je plantaardige stoffen wilt beschilderen met deze verf voeg je een medium toe zoals hieronder te vinden in ons assortiment. Na het drogen kun je de stof fixeren door middel van stoom in snelkookpan of fixeerapparaat, (stoomstrijkijzer is niet voldoende).

It's Magic - Alter Ego Tweekleuren verven

Deze verf is uniek in haar combinatie voor het verven van stoffen opgebouwd uit eiwit (dierlijke) vezels en cellulose(plantaardige) vezels. Zoals zijde-viscose, zijde-katoen, zijde-linnen stoffen. Je maakt hierbij gebruik van Zijdeverf (bijvoorbeeld ZIJDAR of H. Dupont Classique) en de Dupont Viscoseverf.  Zo kun je eenvoudig mengweefsels in twee kleuren verven

De techniek van het 2-kleuren verven is gebaseerd op twee verschillende kleuren verf in één verfbad gecombineerd. Speciaal voor mengweefsels van eiwit en cellulose, bijvoorbeeld zijde-viscose, zijde-katoen of wol-linnen. 

Zie ook de uitgebreide blog over Alter Ego verftechniek. 

Javana Batik Badverf 

Dit is een fantastische verf voor Tie-Dye technieken. Bij het product zelf lees je de uitgebreide eigenschappen, evenals informatie en recepten voor het fixeren. Het egaal verven of via de Batik techniek (met was werken) of Shibori techniek (afbinden van delen stof met touw, elastiek of klemmetjes) was echt nog nooit zo makkelijk! Zijdewinkel heeft deze fantastische Javana poeder verf, waarmee je in een  handomdraai ook jouw kleding of stoffen verft. Zonder wasmachine, gewoon in een emmer of badkuip. Javana Batik Badverf is een poederverf, transparant, dus je kunt stoffen donkerder verven. Geel kan wel zwart worden, maar zwart niet geel. De Javana verf is geschikt voor katoen, viscose, linnen, half linnen, zijde, wol en polyamide. Met één pakje verf je 200 gram stof in een sterke intense tint en 400 gram stof in een medium tint.

Pebeo Marbling / Marmer Verven 

In de beschrijving van het product vind je direct het recept voor marmeren. Pebeo Marmerverven zijn geschikt voor lichte én donkere ondergronden, onderling mengbaar, vloeibaar. Geschikt voor eiwitvezels / dierlijk zoals zijden stoffen en vezels, wollen stoffen en vezels, mohair, kasjmier enz én plantaardige vezels zoals katoen, linnen, hennep, viscose. Je kunt ook fantastisch marmeren op papier en kurk bijvoorbeeld. Na het afdrukken op de stof veeg- en watervast. Je gaat daarna direct spoelen met water om de overtollige verf en marmer grond af te spoelen. Je laat de stof drogen of strijkt haar droog. Het strijken is dus niet nodig voor het fixeren, enkel om de stof weer mooi glad te krijgen indien nodig. 

Porselein verf voor Dot Painten of Eigen Dessin

Porselein, glas en keramiek is natuurlijk niet textiel, maar voor ons is de link snel gelegd. Je kunt namelijk ook andere natuurlijke materialen beschilderen. De Pebeo kennen wij van de setacolor verf. Zij hebben ook een serie verf die Pebeo Porcalaine heet. 

In Nederland is het onwijs ontspannende schilderen meer bekend als 'stippen'. 

Dit betekent letterlijk dat je allerlei stippen gaat maken en dus op creatieve wijze een supergaaf patroon creëert. Oorspronkelijk komt deze manier van schilderen uit Australië door de Aboriginals. Naast dat je heel veel mooie creaties kan maken met deze schildertechniek wordt je er ook helemaal ZEN van en haalt je helemaal naar het hier en nu. Even alles om je heen vergeten en opgaan in jouw project. Heerlijk! Met deze porseleinverf van Pebeo kun je thuis direct aan de slag! Het fixeren van de verf gaat in de oven. Hierdoor is de verf watervast. En kun je jouw servies naast decoratief gebruiken ook gewoon na het eten afwassen : -). 

Leren zijdeschilderen

Wil je de techniek van het zijdeschilderen oppakken, leren marmeren of een middag experimenteren met de verven en mogelijkheden, Je bent van harte welkom in ons atelier waar we workshops geven aan beginners en gevorderden. Privé les behoort ook tot de mogelijkheden, evenals groepsarrangementen.

Recepten, sample kaarten en gebruiksaanwijzingen

We merken dat de vraag naar instructies op papier nog steeds groeit. Wat voor recept pas ik toe om mijn wollen vezels in de pan te verven, hoe kan ik diezelfde verf in de magnetron gebruiken, en moet ik textielverf strijken of kan ik dit ook stomen. Hoeveel water gebruik ik, moet ik het eerst laten drogen etc.

Om in de behoefte aan recepten en instructies te voorzien krijg je een gratis instructiekaart wanneer je verf bij ons online besteld of in de winkel koopt. Daarnaast raden we je aan om zelf ook recepten op te schrijven en stukjes stof te bewaren.  Zo kun je zelf alle informatie verzamelen rondom onze producten op een eenvoudige, betaalbare en leuke manier.