Blog

 1. Bezoek onze winkel in Heemskerk

  Bezoek onze winkel in Heemskerk

  Stoffenwinkel bezoeken in Heemskerk: kom langs bij Zijdewinkel

  Stoffenwinkel bezoeken in Heemskerk? Zijdewinkel.nl is niet alleen dé webshop voor al jouw stoffen, wij hebben ook een fysieke winkel waar je van harte welkom bent! Iedere dag weer werken wij met veel plezier in de wereld van zijde. Wij hebben een vast team dat uit diverse medewerkers bestaat. Sarah Ruijter is de eigenaresse van Zijdewinkel.nl, Ria van Els-Dubelaar is docent, Alisa Matsumoto is onze medewerker allround. Wij werken niet alleen samen in onze winkel, maar ook in ons atelier, onze groothandel en ons ZIJDE-museum. Ook worden wij regelmatig versterkt door studenten en stagiaires.

  Wat is Zijdewinkel.nl?

  Zijdewinkel maakt deel uit van ZIJDAR Natural Silk, welke in 1982 is opgericht in Friesland door Ria van Els- Dubelaar en Agnes Dubelaar. Zijdewinkel is een groothandel die gespecialiseerd is in natuur witte zijden stoffen en zijdeschilder producten. Hierbij kun je denken aan producten

  Lees meer »
 2. Brei een vest met lontwol

  Brei een vest met lontwol

  Wil jij een vest breien met lontwol?

  Met lontwol kun je de meest leuke kleding en accessoires breien. Niet alleen vesten, maar ook lekkere warme truien, plaids en nog veel meer. In de webshop van Zijdewinkel kun je terecht voor lontwol van de beste kwaliteit. Ook verkopen wij lontwol in diverse kleuren, waardoor er altijd een perfecte kleur voor jou tussen zit. 

  Tips voor het breien met lontwol

  Lontwol is ook wel een niet-gesponnen en getwijnde wol. Bij deze wol zijn de haren in één richting tot een lont gekamd. Dit zorgt ervoor dat de wol lekker zacht en vol is. Wel moet je voorzichtig omgaan met lontwol. Lontwol is de perfecte wol om een lekker dik vest mee te breien of om een heerlijk zachte trui van te maken. Ga je een vest breien met lontwol, dan is het erg belangrijk rekening te houden met de eigenschappen die deze wol heeft. Het is erg belangrijk niet te hard aan de wol te trekken, omdat deze anders kan breken. Het is daarom aan te raden om op een t

  Lees meer »
 3. Oeh la la, zijde nachtkleding

  Oeh la la, zijde nachtkleding

  Welke zijde kun je gebruiken om nachtkleding van te maken?

  Wil je nachtkleding maken met zijde en ben je benieuwd welke soort zijde hiervoor geschikt is? Er is niets leukers dan zelf je eigen nachtkleding maken. Vooral als dit zijde nachtkleding is. Zijde heeft namelijk diverse voordelen te bieden. We kregen laatst de vraag welke zijde geschikt is voor nachtkleding dus dit is het perfecte moment om jullie daar meer over te vertellen. 

  Wat is zijde?

  Zijde is ook wel een natuurproduct dat van de cocon van de zijdelarf afkomt. Het is 100% ademend. De cocon bestaat uit dunne draden en lijm, die worden afgewikkeld door de zijderups en tot zijdegaren worden gevormd. Dit garen wordt gebruikt voor het maken van zijde. Heb je 1 cocon, dan bevindt zich hier wel 3000 meter draad op. Er zijn verschillende soorten zijde, waaronder moerbei zijde en wilde zijde. Hier gaan wij hieronder iets dieper op in.

  Moerbei zijde

  Lees meer »
 4. Wat is prikvilten?

  Wat is prikvilten?


  Ben jij benieuwd wat prikvilten is? Misschien heb je al eens van prikvilten gehoord of is deze term geheel nieuw voor je. Andere woorden voor prikvilten zijn naaldvilten en droogvilten. Bij Zijdewinkel zijn we dol op prikvilten en verkopen wij diverse materialen om de mooiste items te vilten. Waar je ook naar op zoek bent, in onze webshop vind je het altijd. Zijdewinkel vertelt je precies waar vilten vandaan komt, wat prikvilten is en wat je hiervoor nodig hebt. Zo kun je meteen aan de slag met het vilten van wat jij in gedachten hebt. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek alles over prikvilten.

  Waar komt vilten vandaan?

  Gevilt wol is een van de oudste bekende textielsoorten. In veel culturen wordt er al eeuwenlang gevilt. Zo schijnt het geheim van vilten door een Soemerische held ontdekt te zijn. Echter gaat ook het verhaal rond dat twee mannen, Saint Clement en Saint Christopher, hun sandalen vol stopten

  Lees meer »
 5. Brei je eigen sjaal van lontwol (Black Friday Actie)

  Brei je eigen sjaal van lontwol (Black Friday Actie)

  Speciaal voor Black Friday krijg je bij de 3 kilo ivory lontwol nog eens 250 gram lontwol van ons cadeau. Hier kun je zelf een heerlijk warme sjaal mee breien. 

  Alisa heeft voor jullie de werkinstructie uitgewerkt en een video gemaakt waarin ze laat zien hoe je de sjaal kunt maken. Bestel dus snel je wol of misschien heb je ergens nog 250 gram lontwol liggen en doe lekker met ons mee. ;)

  1. Ga lekker zitten en pak je wol

  2. De wolvezels zijn in één richting "gekamd" tot een lont. Vandaar de naam lontwol ; -) Wij adviseren om de wol te splitsen. - Pak de streng en verdeel de wol in tweeën. Pak met je ene hand de linkerkant, en met je rechterhand de rechterkant. - - Trek nu de wol los in tweeën. Splits op deze manier de hele streng van 250 gram. Wij vinden het zelf fijn om zelf de wol nog een keer te splitsen. Dus dat je tot

  Lees meer »
 6. Tips om warm te blijven deze winter

  6 tips tegen de kou

  Blijf lekker warm tijdens de winter met deze tips!

  Ben jij op zoek naar tips om lekker warm te blijven deze winter? Nu we energie moeten besparen in verband met de hoge energiekosten, is de kans groot dat je de thermostaat wat lager hebt staan. Hierdoor is de ruimte kouder, wat betekent dat je andere manieren moet bedenken om jezelf toch warm te houden. Hoe zorg je er dan precies voor dat je lekker warm blijft? Met de handige tips van Zijdewinkel natuurlijk! Wij zochten uit hoe je lekker warm blijft in de wintermaanden en hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

  1. Brei een deken voor de hele familie

  Als je deze wintermaanden wilt besparen op je energierekening en toch lekker warm wilt blijven, is dat makkelijker dan je denkt. Hoe? Brei een deken voor de hele familie. Met Zijdewinkel kun je een heerlijk warme deken van 180 x 80 cm voor ieder familielid breien. Zo blijf je direct warm en bespaar je energiekosten. En misschien wordt breien wel je

  Lees meer »
 7. Workshop leren vilten

  Workshop zijden vilten

  Workshop leren vilten volgen? Dat doe je bij Zijdewinkel.nl!

  Vilten is een van de oudste textieltechnieken. Ouder zelfs dan breien en weven. Onze workshop leren vilten is leuk, inspirerend en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het maakt niet uit of je nooit gevilt hebt of juist vaker gevilt hebt en een stapje verder wilt. In onze workshop is er aandacht voor een goede en brede basis van het vilten. Je leert hoe je verschillende vilt technieken kunt toepassen en gaat onder deskundige begeleiding aan de slag met jouw eigen project. Na onze workshop beheers je diverse technieken en kun je zelfstandig verder met vilten. In dit artikel vertellen wij je wat vilten is en hoe de inhoud van onze workshop leren vilten eruit ziet.

  Wat is vilten?

  Vilten is een van de technieken om textiel te maken. Vroeger stopte mensen grote plukken wol in de schoenen, zodat de voeten warm bleven. Door

  Lees meer »
 8. Een DIY deken breien met lontwol? Zo doe je dat!

  Een DIY deken breien met lontwol? Zo doe je dat!

  Wil jij je eigen DIY deken met lontwol breien?

  Je eigen deken breien is helemaal hip! Er is niets fijners dan lekker warm op de bank liggen onder je zelf gebreide deken. En een gebreide deken is ook nog eens een echte eyecatcher op de bank. Met lontwol kun je echt de mooiste dingen breien. Niet alleen dekens worden er veel van gemaakt, maar ook heerlijk zachte kussens. Breien met lontwol is zeer populair, omdat dit al snel een mooi resultaat oplevert. Het is een fijne manier van breien en je kunt er de meest geweldige materialen voor gebruiken. In dit artikel vertellen wij je wat lontwol precies is, wat je nodig hebt voor het breien van jouw DIY deken en waarom je het beste de lontwol van Zijdewinkel.nl hiervoor kunt gebruiken.

  Wat is lontwol?

  Lontwol is een getwijnde, niet-gesponnen wol. De haren zijn tot een lont gekamd in één richting. Dit zorgt ervoor d

  Lees meer »
 9. Wat is moerbei zijde/mulberry silk?

  wilde zijde en moerbei zijde

  Sarah van Zijdewinkel.nl vertelt je alles over moerbei zijde en de verschillen tussen wilde zijde

  Ben jij benieuwd wat moerbei zijde ofwel mulberry silk is en wat de verschillen zijn tussen deze vorm van zijde en wilde zijde? Zijde is een 100% natuurlijk product, wat maakt dat het over diverse interessante eigenschappen beschikt. Zijde biedt dan ook vele voordelen, hetzij deze wel afhankelijk zijn van de soort zijde die je kiest. Er zijn diverse soorten zijde, waarbij de meest bekende zijde moerbei zijde en wilde zijde zijn. Wat zijn de unieke eigenschappen van deze twee verschillende soorten zijde? In dit artikel vertelt eigenaresse Sarah van Zijdewinkel je alles over moerbei zijde en wilde zijde. Lees snel verder voor meer informatie of bekijk deze video op ons YouTube kanaal.

  Wat is moerbei zijde?

  Moerbei zijde is de bekendste

  Lees meer »
 10. Patronen voor woondekens breien

  alles over woondekens breien

  Alles over woondekens breien

  Ben jij op zoek naar patronen voor woondekens breien en wil je alles weten over onze lontwol en hoeveel lontwol je precies nodig hebt voor jouw woondekens? Met de lontwol van Zijdewinkel brei je altijd een mooie woondeken. Als je onze wol besteld, krijg je altijd een gratis patroon en gratis instructievideo. Je kunt met lontwol breien op je armen of met dikke breipennen. Bestel je vandaag nog jouw lontwol in onze webwinkel, dan verzenden wij deze direct uit onze voorraad. Onze lontwol is ook geschikt voor vilten en spinnen en van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Ideaal om een lekkere dikke wollen deken mee te breien! De fluffy woondeken trend is ontstaan in 2017. Met onze XXL lontwol kun jij net zo’n mooie wollen deken maken. Pas op, want breien is verslavend! Lees snel verder en ontdek meer over onze lontwol.

  Lees meer »