naaien-zijden-garen

Het naaien met zijden garens heeft heel veel voordelen!

Het naaien van zijden stoffen met zijden garens heeft een hoop voordelen.

Wij raden deze 100% zijden naaigaren aan! Maak je bijvoorbeeld een kledingstuk in natuurwit wat je later nog gaat verven, dan verft het garen mee!
Zijden stoffen passen zich aan, aan de omgevingstemperatuur. Een zijden gestikte draad doet dit ook, in tegenstelling tot katoen of polyester.
Tijdens het wassen van jouw zijden kledingstuk gedraagt het garen zich hetzelfde als de stof. Jouw zijden garen gaat niet trekken. Je merkt geen verschil met het werken met de naaimachine, het is net zo makkelijk als katoen of polyester garen. Het garen is sterk, en heeft een zachte glans, net als zijde.

In deze video vertelt Sarah van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl hier meer over.

Zijde past zich aan, aan haar omgevingstemperatuur

Wist je bijvoorbeeld dat een zijden stof zich aanpast aan haar omgevingstemperatuur? Wanneer je naait met een zijden garen beweegt het garen net als de stof mee. En dat voorkomt dat zij gaat trekken. Ook wanneer zijde vochtig wordt, kan zij zich uittrekken en weer terug trekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook wanneer je een zijden kleding stuk wast. Wanneer je naait met zijden garen voorkom je dat de genaaide stof "uit balans" raakt. 

 

Verven van een kledingstuk

Wanneer je een zijden stof verwerkt tot kledingstuk en het daarna verft; bijvoorbeeld in een dip-dye, afbindtechniek of egaal, dan verft het zijden garen ook mee. Dat geeft een prachtig resultaat. Het egaal verven van een zijden stof met de verven van H. Dupont Classique. Je kunt met deze verf;

Recepten hiervoor lees je hier in deze blog. De verf kun je online bestellen in 250 ml in onze webshop. 

 

Hoe kun je het garen gebruiken?

Het naaien met de zijden garen van Gutermann is helemaal niet lastig. Je kunt ermee naaien met de hand, op de machine of de lockmachine. Je kunt er ook mee borduren, Broderie d'art, of kantklossen.

Er zijn klosjes van 100 meter verkrijgbaar in allerlei kleurtjes, en ook in zwart (000), Ivoor (802) en Natuurwit (800). De Natuurwit is bovendien verkrijgbaar in klossen van 1000 meter. Je betaalt ongeveer 4 keer zoveel, en krijgt 10 keer zoveel :-).

Bekijk en shop de garens online. 

Of kom langs in onze winkel!