overname

Bedrijfsovername per 15 juni a.s. 

Per 15 juni a.s. verhuizen de groothandel, winkel en de webshops van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl vanuit Heemskerk naar Hoorn, Noord-Holland. Daar worden zij samengevoegd met de prachtige winkel Haak maar aan bij Sas! Gerund door Sasja de Boer en haar man Bert, samen met collega’s Nicole en Sally.

Medio mei is Haak maar aan bij Sas verhuisd naar een fantastische nieuwe locatie op Gouw 5 in Hoorn (tegenover de HEMA). Het is een waar walhalla voor iedereen die van haken houdt, macramé en breien. Deze wolwinkel heeft het grootste assortiment garens van Noord-Holland. Je vindt er het gehele Bobbiny assortiment, garens van Katja, Durable, Scheepjes, Lang Yars, Lana Grossa, Novita, MUUD, leren labels en houten bodems. De winkel is bijna dagelijks geopend; dinsdag, woensdag, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Op de donderdag van 10.00 tot 21.00 uur. Het gezellige haak- en breicafé is op de donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. En iedere zaterdag is de winkel geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Huidige eigenaresse van ZIJDAR & Zijdewinkel Sarah Ruijter kent Sasja en Bert sinds 2016, toen zij gezamenlijk lontwol inkochten voor de winkels en workshops. Ook leverde Sasja materialen voor DIY projecten voor September18.nl, het andere bedrijf van Sarah.

 

2013 - heden 

Begin dit jaar gaf Sarah aan bij Sasja een opvolger te zoeken voor haar bedrijf. Met een derde kindje op komst, de sterke groei van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl en daarnaast het runnen van haar DIY bedrijf September18.nl kwam ze handen en tijd tekort. De match was eigenlijk direct gemaakt en zo geschiedde. 

Sarah: “Juli 2013 nam ik het bedrijf over van mijn schoonmoeder Ria van Els – Dubelaar. Na 10 jaar draag ik met alle vertrouwen het stokje over aan Sasja en Bert. Ik heb zoveel geleerd afgelopen 10 jaar en ik ben verliefd geworden op de zijde. Die liefde zal nooit overgaan. Ik heb van iedere dag genoten. Zoveel klanten geholpen, blij gemaakt, inspiratie gegeven en fantastische makers ontmoet. Maar met een jong gezin (twee jongens van 6 en 4 jaar en een meisje op komst in juli) plus nog een bedrijf wat ik run, kan ik echter niet meer alle ballen in de lucht houden. Het is heel fijn dat Sasja en Bert met hun team nu ZIJDAR & Zijdewinkel.nl gaan runnen! En wat bijzonder fijn is, is dat collega Alisa Matsumoto, werkzaam sinds november 2017 bij ons, meeverhuisd! Met al haar kennis en expertise is zij een fantastische collega voor de winkel in Hoorn. Voor klanten een vertrouwd gezicht. En Alisa is dol op alle technieken, dus ook voor macramé en haken draait zij haar hand niet om. Zij kan weer volop inspiratie opdoen en delen.

Hoorn is slechts op 30 minuten rijden met de auto vanaf Heemskerk. Heerlijk dus, zo dichtbij. Bovendien kun je gratis / voordelig parkeren op loopafstand en ligt de winkel dichtbij het station. Hoorn is bovendien erg vertrouwd voor ons, met de jaarlijkse Weversmarkt. Dit jaar dus een thuiswedstrijd ;-).  

Bovendien kun je altijd online bestellen, en bij vragen gewoon mailen of bellen met de persoonlijke service en aandacht die je van ons gewend bent. Daarin verandert – gelukkig - helemaal niets! Ik ben heel blij met deze overname en heb veel zin in deze prachtige nieuwe stap vooruit voor ZIJDAR & Zijdewinkel”. 

 

Wat gaat er nu gebeuren?

  • Dinsdag 16 mei, woensdag 17 mei en vrijdag 19 mei zijn wij nog geopend met de winkel in Heemskerk. (donderdag 18 mei Hemelvaart zijn wij gesloten). Je bent van harte welkom! Voor koffie, om gedag te zeggen, of nog lekker te shoppen! Op de sales, coupons en samples geldt 50% korting.
  • Alisa vertrekt daarna op familiereis / vakantie naar Japan. Op dinsdag 20 juni start zij in Hoorn.
  • De winkel in Heemskerk is vanaf 20 mei gesloten, ook op de donderdag en vrijdag en de 1e zaterdag van de maand 3 juni.
  • T/m vrijdag 9 juni kun je nog online bestellen, en worden de bestellingen verzonden vanuit Heemskerk.
  • Bestellingen worden 1 keer per week verzonden op vrijdag 26 mei, 2 juni en 9 juni.

 

Vanaf zaterdag 10 juni gaan we inpakken. Woensdag 14 juni en donderdag 15 juni gaan we verhuizen naar Hoorn. Vanaf dinsdag 20 juni kun je de Zijdewinkel in Hoorn bezoeken, locatie Gouw 5.

In de periode 14 juni tot 20 juni kun je nog wel jouw bestelling online plaatsen, deze wordt dan vanaf de week van 20 juni verzonden vanuit Hoorn en de logistieke loods in Opmeer. Dit kan iets langer duren dan je gewend bent, gun Sasja, Bert en hun team even de tijd om alles op orde te krijgen. Ook leveranciers moeten nu op een andere locatie leveren. 

Het assortiment van ZIJDAR & Zijdewinkel.nl blijft ongewijzigd. Het wordt uitgebreider met de macramé, brei- en haakgaren. Een feestje voor iedere creatieveling, DIY-er en hobby liefhebber. Ook voor professionals is dit een zeer waardevolle aanvulling! 

Sarah gaat vanaf 20 juni met zwangerschapsverlof. Vanaf september / oktober zal zij vanuit het pand in Heemskerk de werkzaamheden van September18.nl weer oppakken en uitbreiden. Wat we met september18.nl allemaal doen kun je lezen op www.september18.nl

  

 

Praktische informatie: 

Nieuw adres winkel en groothandel per 20 juni:  

Gouw 5 te Hoorn (tegenover de HEMA)

Parkeren? Gehele dag op het Pelmolenpad (4 min lopen) voor € 2,80 per dag. Gratis parkeren kun je in de ochtend tot 12 uur in de parkeergarage van Het park of het Jeudje. 

 

Openingstijden, deze zijn weer bijna dagelijks!

De winkel is bijna dagelijks geopend; dinsdag, woensdag, vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Op de donderdag van 10.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Tel: 0229 - 588 386

 

Koop avond & het gezellige haak- en breicafé

Iedere donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Van te voren aanmelden is niet nodig. Neem gezellig je (haak of brei) vriendin mee, inspireer en help elkaar met je projecten. Een gezellige moment voor iedereen die van breien en haken houdt! Entree € 5,- de enige voorwaarde is dat je werkt met materiaal wat bij Haak maar aan bij Sas / Wolwinkel Hoorn is gekocht.

 

Afhalen van bestellingen

Op werkdagen kun je jouw online geplaatste bestelling afhalen van maandag t/m donderdag tussen 9 tot 12 uur bij de logistieke loods in Opmeer. Je ontvangt hiervoor een bevestiging als jouw order gereed is.

 

De Veken 17, links voor op de hoek.

1716 KE Opmeer

 

Tel: 06-15860488 bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Contact per 20 juni 2023

Per mail: info@zijdar.nl of info@zijdewinkel.nl (deze email adressen zijn niet veranderd) 

Tel: 0229 - 588 386

 

Online bestellen 

Webshop Zijdewinkel  

www.zijdewinkel.nl

 

Groothandel ZIJDAR Natural Silk

www.zijdargroothandel.nl

 

 

Algemene website, informatie en digitaal ZIJDE-Museum

www.zijdar.nl

 

In de toekomst zal Sasja samen met Alisa wellicht ook de workshops weer oppakken. Hou hiervoor de nieuwsbrieven en social media kanalen van Zijdar & Zijdewinkel.nl in de gaten.