Maandelijkse Archieven: September 2019

 1. Is Crepe Satin zijde diervriendelijk?

  crepe-satin-zijde

  Vraag van één van onze klanten:

  De zijde die ik bij jullie heb ingekocht is de Crepe Satin 19 en ik ben benieuwd hoe diervriendelijk deze zijde tot stand komt. Worden de rupsen levend met cocon en al in kokend water gedaan of gebeurt dit op een andere, humanere manier? Op de website lees ik al wel wat informatie, maar kan ik niet precies vinden wat het geval is bij de Crepe Satin.

  Zou je mij de productie/werkwijze van deze zijde kunnen laten weten?
  Hoe diervriendelijk is het, wat gebeurt er met de rupsen, etc. 

   

  Ons antwoord:

  Hierbij probeer ik zo goed mogelijk antwoord te geven op je vragen. De vragen zijn ons wel bekend, we kunnen er een boek over schrijven en een museum mee vullen (hebben we ook beiden gedaan haha).

  Het koken van de cocons is een broodje aap verhaal. Het beeld wat je ziet, is de dobberende cocons in warm water. Dit gebeurt om de zijden draad die om de cocon zit los te kunnen weken. Zo kunnen de draden m

  Lees meer »
 2. ZIJDAR Natural Silk opent ZIJDE-Museum in Heemskerk

  interview-zijde-museum

  ZIJDAR Natural Silk opent ZIJDE-Museum in Heemskerk

  Heb je belangstelling voor zijde? Dan moet je zeker eens afreizen naar ZIJDAR in Heemskerk waar je sinds deze zomer het ZIJDE-Museum kunt bezoeken. Je vindt er een ruime verzameling aan unieke werken van zijde én materialen die het verhaal achter zijde vertellen. We spreken eigenaresse Sarah Ruijter.

  Tekst: Wouter de Vries

  Het idee voor een ZIJDE-Museum speelde al een hele tijd, vertelt Sarah. "Toen wij in 2015 ons nieuwe pand

  Lees meer »