Maandelijkse Archieven: December 2022

 1. Bezoek onze winkel in Heemskerk

  Bezoek onze winkel in Heemskerk

  Stoffenwinkel bezoeken in Heemskerk: kom langs bij Zijdewinkel

  Stoffenwinkel bezoeken in Heemskerk? Zijdewinkel.nl is niet alleen dé webshop voor al jouw stoffen, wij hebben ook een fysieke winkel waar je van harte welkom bent! Iedere dag weer werken wij met veel plezier in de wereld van zijde. Wij hebben een vast team dat uit diverse medewerkers bestaat. Sarah Ruijter is de eigenaresse van Zijdewinkel.nl, Ria van Els-Dubelaar is docent, Alisa Matsumoto is onze medewerker allround. Wij werken niet alleen samen in onze winkel, maar ook in ons atelier, onze groothandel en ons ZIJDE-museum. Ook worden wij regelmatig versterkt door studenten en stagiaires.

  Wat is Zijdewinkel.nl?

  Zijdewinkel maakt deel uit van ZIJDAR Natural Silk, welke in 1982 is opgericht in Friesland door Ria van Els- Dubelaar en Agnes Dubelaar. Zijdewinkel is een groothandel die gespecialiseerd is in natuur witte zijden stoffen en zijdeschilder producten. Hierbij kun je denken aan producten

  Lees meer »
 2. Brei een vest met lontwol

  Brei een vest met lontwol

  Wil jij een vest breien met lontwol?

  Met lontwol kun je de meest leuke kleding en accessoires breien. Niet alleen vesten, maar ook lekkere warme truien, plaids en nog veel meer. In de webshop van Zijdewinkel kun je terecht voor lontwol van de beste kwaliteit. Ook verkopen wij lontwol in diverse kleuren, waardoor er altijd een perfecte kleur voor jou tussen zit. 

  Tips voor het breien met lontwol

  Lontwol is ook wel een niet-gesponnen en getwijnde wol. Bij deze wol zijn de haren in één richting tot een lont gekamd. Dit zorgt ervoor dat de wol lekker zacht en vol is. Wel moet je voorzichtig omgaan met lontwol. Lontwol is de perfecte wol om een lekker dik vest mee te breien of om een heerlijk zachte trui van te maken. Ga je een vest breien met lontwol, dan is het erg belangrijk rekening te houden met de eigenschappen die deze wol heeft. Het is erg belangrijk niet te hard aan de wol te trekken, omdat deze anders kan breken. Het is daarom aan te raden om op een t

  Lees meer »
 3. Oeh la la, zijde nachtkleding

  Oeh la la, zijde nachtkleding

  Welke zijde kun je gebruiken om nachtkleding van te maken?

  Wil je nachtkleding maken met zijde en ben je benieuwd welke soort zijde hiervoor geschikt is? Er is niets leukers dan zelf je eigen nachtkleding maken. Vooral als dit zijde nachtkleding is. Zijde heeft namelijk diverse voordelen te bieden. We kregen laatst de vraag welke zijde geschikt is voor nachtkleding dus dit is het perfecte moment om jullie daar meer over te vertellen. 

  Wat is zijde?

  Zijde is ook wel een natuurproduct dat van de cocon van de zijdelarf afkomt. Het is 100% ademend. De cocon bestaat uit dunne draden en lijm, die worden afgewikkeld door de zijderups en tot zijdegaren worden gevormd. Dit garen wordt gebruikt voor het maken van zijde. Heb je 1 cocon, dan bevindt zich hier wel 3000 meter draad op. Er zijn verschillende soorten zijde, waaronder moerbei zijde en wilde zijde. Hier gaan wij hieronder iets dieper op in.

  Moerbei zijde

  Lees meer »