Maandelijkse Archieven: Juli 2021

 1. Waar is pongee zijde allemaal geschikt voor?

  pongee-zijde-blog

  Facts & Fun over pongee zijde 

  Waar is pongee (paj, habotai) geschikt voor? Je leest het in deze blog.

  Bekijk en shop onze pongee zijden stoffen online! 

   

  Fact I | Hoe spreek je pongee uit? 

  Misschien wel de meest bekende zijde: Pongee (pongé). En hoe spreek je dat nu precies uit? Je zegt ponzjee, op z'n Frans dus. Een veelgehoorde uitspraak in onze showroom en aan de telefoon is ook ponkee zijde, klinkt wel leuk op z'n Chinees : -) Pongee zijde is bij Zijdewinkel.nl sinds jaar en dag de meest verkochte zijden stof. Deze stof is zeer fijn, licht qua gewicht en heeft een prachtige zijden glans. De witte pongee zijde is ideaal voor zijdeschilderen: De verf vloeit zeer goed en regelmatig uit in alle richtingen op op deze stof. Succes gegarandeerd!

  Lees meer »
 2. Etamine zijde online bestellen

  etamine-zijde-blog

  Facts & Fun over Etamine Silk 

  Waar is etamine zijde geschikt voor? Je leest het in deze blog.

  Bekijk en koop onze etamine zijde online! 

   

  Fact I | Wat is etamine zijde? 

  Een verborgen pareltje onder de zijden stoffen! De all-rounder; een delicate, zacht maar tegelijkertijd sterke, transparante zijden geweven stof. Te vergelijken met Chiffon 6 maar dan gladder.  Geschikt voor zomermode, super om te vilten of voor gordijnen.

   

  Fact II | Waar vind ik video's over zijden stoffen? 

  Ontdek de magische wereld van zijde in mijn video's waarin ik - Sarah, eigenaresse van Zijdewinkel - know-how deel over stoffen.

  Ken

  Lees meer »
 3. Informatie over zijden taft

  taftzijde-zijde-blog

  Facts & Fun over taftzijde 

  Waar is taffetas geschikt voor? Je leest het in deze blog.

  Bekijk en shop onze taft zijden stoffen online! 

   

  Fact I | Hoe ziet taftzijde eruit? 

  Taftzijdes hebben een stijve valling, zijn glanzend, volumnieus en is echt een beauty van een stof. Populair bij de bruiden, het ruist en kraakt als de stof als rok wordt gedragen. Kan ook prachtig verwerkt worden als bustier, strapless top, of jasje. Ook de moeder van de bruid valt vaak voor de gekleurde taftzijdes. Als je er naar kijkt, voel je jezelf al sjiek : -).

   

  Fact II | Waarom is taft geschikt voor bruiden? 

  Lees meer »
 4. Zomerse kleurtjes merinowol voor XXL woondekens breien

  zomerse-wol-breien

  Oeh la la, voor welk kleurtje ga jij? Bijvoorbeeld....

  Mustard: De beste merinowol voor dikke breiers, in de prachtige kleur mosterd. Mosterdgeel een lelijke kleur? Welnee, het is een super hippe mooie kleur die goed gecombineeerd kan worden met natuurtinten en andere kleuren. Kijk maar eens op inspiratie pagina's van VT Wonen en andere Woonmagazines. Mosterd of Okergeel is de BOMB!

  Custard: Custard? Dat is toch... een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te verwarmen tot 80 °C. In de meeste gevallen gebruikt als een nagerecht, maar ook gebruikt voor het maken van pudding en andere soorten gerechten? Ja zeker! Maar deze Custard is ook een fantastische poeder gele tint lontwol. In 27 micron met de stevigheid en toch fijnheid voor het breien van lekkere woonplaids en kussens. Aan de slag dus! En onder dit plaid kun je heerlijk... juist... een bakje Custard eten. Knoei je, dan zie je er niks van ; -)

  Blush:

  Lees meer »