Wilde zijde / Tasar

Wilde zijde online bestellen 

De wilde zijde kun je prachtig verwerken tot kleding. Bijvoorbeeld een jurkje, rok, pantalon en zelfs jasjes kun je maken van deze zijde. Voor interieur is de stof ook zeer geschikt. Kussens, bekleding van banken en stoelen en gordijnen. Je kunt kiezen voor de natuurwit of een geverfde wilde zijde. Het verven van onze wilde zijdes gebeurt in Europa conform de strenge (!) wet- en regelgeving. Wanneer je de stof eerst gaat beschilderen, hou dan rekening met een warme ondertoon in het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat de stof niet natuurwit is, maar crème. Alle kleuren worden dus iets warmer en donkerder op de stof.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

  1. In diverse kleuren verkrijgbaar tasar
    Tasar / Diverse kleuren beschikbaar / 133 cm breed
    Vanaf € 89,65
    Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Tasar zijde te koop

Natuurwit - onbewerkt, ongeverfd, ongebleekt - is de wilde zijde van zichzelf roomkleurig tot zelfs diep bruine schakeringen. Dat komt door het voedsel wat deze wilde zijderupsen eten zoals blad van de kastanjeboom. De Bombyx Mori eet enkel moerbei blad en geeft dus wittere zijde daardoor. De wilde zijde heeft ook een wat stuggere valling. Dit wordt veroorzaakt door de restjes zijdelijm (sericine). De wilde zijde is namelijk niet ontdaan van de zijdelijm (het officiële woord of term voor het ontdoen van zijdelijm is ontgommen of ontbasten ).

 

Verschillende zijde rupsen 

Het grootste deel van de zijdeproductie komt uit China en van de Bombyx Mori zijderups - Mulberry Silkworm. Zijde van andere rupsen dan de Bombyx Mori wordt wilde zijde genoemd. Het telen van wilde zijde gebeurt in de vrije natuur maar wordt volkomen door de mens geregisseerd. Het is dus een illusie te denken dat deze rupsen echt in het wild leven.  India is na China de grootste producent van wilde zijde. Vanya zijde is een benaming staat voor de wilde zijdes van India: Tussah, Eri en Muga. 

 

Wat is peace silk 

De term Peace Silk refereert aan zijde van de Eri zijderups. Deze (slimme) zijderups laat een gaatje open in haar cocon, waaruit de Zijdevlinder kan komen, zonder de cocon kapot te maken. Het grappige is echter dat het vaak niet zover komt. De pop in de cocon wordt namelijk voor (veel) geld verkocht door de zijde boeren. De pop levert namelijk meer op dan de zijde van de cocon. Onze stoffencollectie is grotendeels zijde van de Bombyx Mori. Maar wij hebben ook zeker wilde zijde in de collectie.

 

Wilde zijde stoffen of vezels

Ps. we hebben ook Tussah vezels te koop. Dit zijn losse vezels om te spinnen, te vilten of gewoon mooi om te hebben en te voelen. Dit zijn dus de vezels vóór het proces van stoffen weven.Super zacht en mooi. De Tussah vezels zijn wat geler van kleur dan de Bombyx Mori vezels die we ook hebben.