Sjaals

100% zijde, afgewerkt met een rolzoom - ook met zijden draad

Van klein en vierkant tot groot en langwerpig. Al onze zijden sjaals zijn geschikt voor zijdeschilderen en technieken zoals marmeren. De zijden draad verft gewoon mee! De gekleurde sjaals kun je natuurlijk ook zo dragen. Een deel van onze zijden sjaals is geschikt voor nuno-vilten.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Producten 1-12 van 35

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Producten 1-12 van 35

Welke zijden sjaal zal ik kiezen?

In deze video geeft Sarah je vast een aantal tips!

 

Recepten om zijden sjaals te bewerken met verf 

 

Welke zijden sjaal is geschikt voor welke zijdeschilder techniek?

Eigenaresse Sarah: "In principe kun je op al onze sjaals de technieken van hierboven uitvoeren. In tegenstelling tot vilten op zijde, daarvoor is slechts een selectie sjaals geschikt.

Wat ik wel altijd graag wil meegeven, is dat het rendement van een techniek altijd beter te zien is op een dikkere stof. Je kunt je voorstellen dat een marmerafdruk op een transparante chiffon minder intens is dan een afdruk op een pongee zijde.

Een wastechniek op een chiffon zijde is veel lastiger omdat de chiffon simpelweg een dunne stof is. Op een dikke crepe satin zullen de verven veel intenser zijn, MAAR moet je vaak wel aan twee kanten werken. Dat geldt niet alleen voor een wastechniek, maar bijvoorbeeld ook voor een serti techniek. Omdat de was en de serti moeilijk door en door de dikkere stof gaan, heb je kans dat de verf toch gaat lopen. Zonde!

Belangrijk om altijd even een stukje te testen. Heb je hulp nodig bij jouw keuze, neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder."