Nieuwe serie biologisch geverfde lontwol

Fijne zachte wol in kleur voor vilt, breien en spinnen

Deze merino lontwol is er in tientallen kleuren en verkrijgbaar in 25 gram in handige sample sets, en daarnaast per zakje per kleur in 50 gram, 250 gram, een bol van een kilo, 3 kilo of een bump. 

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

 1. Merino lontwol biologisch in kleur voor XXL breien, vilten en spinnen vanaf 50 gram.
  Lontwol Biologisch | Van 50 gram tot 5 kilo
  Vanaf € 2,50
  Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

Is jouw favoriete kleur op bestelling?

Geen zorgen! We hebben vaak de populaire kleuren van het seizoen op voorraad. En we krijgen dagelijks nieuwe wol binnen. Je kunt vast een (pre) order maken. Wij reserveren dan de wol voor je, en meestal heb je deze binnen een paar dagen in huis! We houden je op de hoogte van de voortgang.

 

Merino lontwol voor breien, spinnen en vilten

Onze lontwol is geschikt voor XXL breien

 • op je handen / armen
 • op tafel
 • op XXL breipennen

 

Onze lontwol is geschikt voor vilten

 • Natvilten; met water, olijfzeep en beweging 
 • Prikvilten / droog vilten; met een (punch)naald en borstel (eventueel)
 • Nuno vilt; vilten met zijde 

 

Onze lontwol is geschikt om te spinnen 

 • Met andere (merino) wol soorten
 • Met zijde 

 

Onze nieuwe biologische wol

Onze nieuwe serie geverfde 27 micron wol komt van schapen die worden gehouden door kleinere familiebedrijven die een werkwijze hanteren volgens de biologische producties. Echter is de certificering hiervoor kostentechnisch niet haalbaar voor alle boerderijen en daardoor hebben we geen officiele certificering voor deze wol. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat de wol wordt gewassen, geverfd, gekaard en gekamd door een bijna twee eeuwen oud bedrijf. Met moderne machines en een eigen laberatiorium voor kwaliteitscontroles is het echter wel helemaal van deze tijd. Voor deze lontwol worden moderne synthetische verf­stoffen van hoge kwaliteit toegepast. Deze hebben een grote kleur­kracht, ze zijn niet giftig en ze zijn zeer stabiel. Ze verbleken wel onder invloed van licht, zoals bij alle textiel het geval is. De mate waarin dat gebeurt is afhanke­lijk van de kleur. Ook door wassen kan de wol verbleken of kleur afgeven. Dat laatste merk je soms ook tijdens het vilten. Let vooral op bij felle, verzadigde kleuren. Draag werk­kleding die een vlekje mag krijgen! Onze lontwol is NIET behandeld met Superwash chemi­caliën.