Wie zijn wij

team-wie-zijn-wij-zijdewinkel

Onze zijde experts staan voor je klaar!

Iedere dag werken wij met veel plezier in de wereld van zijde. 

Zijdewinkel.nl is onderdeel van ZIJDAR Natural Silk. ZIJDAR is opgericht in Franeker in de provincie Friesland in 1982 door de zussen Ria van Els - Dubelaar en Agnes Dubelaar. Een groothandel gespecialiseerd in natuurwitte zijden stoffen en zijdeschilder producten zoals verven, kwasten en speciale producten voor zijdeschildertechnieken. Zij gaven les in hun atelier aan textielprofessionals zoals ontwerpers, en leverden materialen aan winkels, zorg, instellingen, scholen, musea en andere commerciele en non profit bedrijven. 

In 1992 kwam daar het postorder bedrijf Zijdewinkel.nl voor particulieren bij. Zijdewinkel.nl is uitgegroeid uit tot 1 van de toonaangevende webwinkels op het gebied van zijde, stoffen, vilten, DIY en zijdeschilderen. 

In 2008 verhuisde het bedrijf van Franeker naar Heemskerk. Ria nam het stokje volledig over van Agnes, en in 2013 kocht Sarah het bedrijf over.

In 2023 hebben Sasja en Bert de Boer de zaak overgenomen. Sarah en Sasja hebben in het verleden samengewerkt. Sasja en Bert hebben ook nog webshops voor hun prachtige collectie brei, haak en macramé garens. Met de overname zijn Zijdar en Zijdewinkel verhuisd naar Hoorn. Hier kun je alle stoffen, zijdeschilder benodigdheden en alle andere spullen vinden. Betoveren, genieten, inspireren en leren, welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl. Fijn dat je er bent!

 

Missie

De zijdespecialist sinds 1982 - Alles rondom zijde te delen zodat iedereen weet dat het een uniek product is met fantastische eigenschappen om het leven mooier en gezonder te maken!

 

Visie

Met passie, ondernemerschap en een duidelijke visie is er een totaal concept op het gebied van Zijde neer gezet. Met een gedreven team, expertise en ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Welkom in de wereld van Zijde, welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl: 

  • Een ruim productassortiment waarbij zijde centraal staat
  • Een mooie werkomgeving waar met plezier wordt gewerkt
  • Een inspirerende showroom waar hospitaliteit en service hoog in het vaandel staan
  • Een creatief atelier waar iedereen zich thuis voelt, nieuwe ideeën kan ontwikkelen of opladen / energie krijgt
  • Kennisinstituut op het gebied van zijde voor iedereen toegankelijk

 

Kernwaarden

  • Betrouwbaar
  • Creatief
  • Klantgericht / persoonlijk
  • Passie / Plezier
  • Specialist / Kennis

 

Onze vaste specialisten en adviseurs

Alisa Matsumoto - Medewerker All Round (1990)

"Al van jongs af aan houd ik van textiel, kleding en dingen maken. Het mooie van stoffen is, dat het zo bewegelijk is en het iets is, waar iedereen elke dag mee bezig is. Daarom besloot ik een studie te gaan doen in fashion design. Op het AMFI heb ik veel geleerd, maar bleek het niet de geschikte plek voor mij. Gelukkig kon ik gaan werken bij Zijdar, sinds november 2017, en ben ik elke dag bezig met het mooiste materiaal dat er is, zijde!"

 

Heb je direct al een vraag aan ons? Vul gerust ons contact formulier in.