opc_loader

De hele maand augustus betaal je slechts € 3,50 verzendkosten!

Onze acties!

De hele maand augustus betaal je slechts € 3,50 verzendkosten!

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen
Workshops & Events

Klik hier voor de Online Agenda

Of mail info@zijdewinkel.nl voor de vele mogelijkheden!

Zijdewinkel.nl is de particuliere/consumenten webwinkel van ZIJDAR Natural Silk, est. 1982 in Franeker.

ZIJDAR Natural Silk bestaat sinds 1982 en biedt een uniek concept op het gebied van zijde en textieldesign. Geen dag én geen klant is hetzelfde bij ZIJDAR Natural Silk. Met ons portfolio van honderden zijden stoffen, katoenen, linnen, wollen, zijde-mixen en andere naturals zoals hennep en ramie is er altijd een passende stof voor jouw project of toepassing. Aanvullend hebben wij een enorm assortiment aan shawls en accessoires, en ook viltmateriaal & zijde-schilder benodigdheden. Met een archief aan technieken en voorbeelden inspireren we waar nodig. Wij denken graag met je mee. Samen met ons scala aan verfstoffen maak je jouw unieke textieldesign. Advies of expertise nodig? Wij hebben het in huis en begeleiden je graag.

 

Achter de schermen : -)

Werken wij met een flexibel team en samen geloven wij in een flexibele bedrijfsvoering. Een stabiele basis en daar waar nodig huren we expertise of helpende handjes in. Voor cursussen, masterclasses, beurzen&evenementen, administratie of online hulp voor de webwinkels.

Wie je in ieder geval vaak tegenkomt bij ZIJDAR & Zijdewinkel.nl:

 

Sarah Ruijter - Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk (webwinkels: Zijdewinkel.nl, Zijdargroothandel.nl, Zijdeshop.nl & Radijz.nl)

Afgestudeerd in Hospitality Management in Leeuwarden. Veel (management) ervaring opgedaan in verschillende projecten en organisaties (commercieel en non-profit). In 2010 kennis gemaakt met het inspirerende bedrijf ZIJDAR Natural Silk door een project opdracht Sales & Marketing.

De liefde voor ZIJDAR & Zijde begint te groeien....In 2012 het ZIJDAR Silk Event mee-georganiseerd in Kasteel Assumburg Heemskerk wegens het 30-jarig bestaan.

 

Sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van dit prachtige bloeiende bedrijf.

"Met passie, ondernemerschap en een duidelijke visie wil ik een totaal concept op het gebied van Zijde neer zetten. Met een gedreven team, expertise en ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Welkom in de wereld van Zijde, welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl".

 

Ria van Els - Dubelaar - Mede-oprichtster ZIJDAR, docent, blogster, voorzitter Stichting Textielcommissie Nederland

Textiel ontwerpster Ria van Els-Dubelaar heeft zich na haar opleiding als docent Nederlandse taal- en letterkunde en als docent Textiel blijvend verder ontwikkeld. De keuze voor het materiaal natuurzijde staat daarbij steeds centraal. Haar jarenlange verbondenheid aan de International Silk Association (ISA), een wereld overkoepelende organisatie van zijde producerende en zijdeconsumerende landen, heeft haar tot uniek expert gemaakt op het gebied van sericultuur, zijde productie en verwerking, en de vele boeiende cultuurhistorische aspecten van zijde. Zij leidde jarenlang de Zijdar Galerie.

Ria beheerst een enorm scala aan technieken en heeft een veelzijdige knowhow van surface design. Zij geeft trainingen en workshops in het Zijdar Atelier en is een veelgevraagd docent voor masterclasses in binnen- en buitenland.

Naast talrijke publicaties in vakbladen verschenen van haar hand de volgende boeken:

- Ria van Els-Dubelaar, Zijde; Stof tot verven, 1992, ISBN 90-21309645
- Ria van Els-Dubelaar, Dutch Felt - Vilt in Beeld, 2005, Uitgave Zijdar Book ISBN 90-9019078-3

- Ria van Els-Dubelaar, Dutch Quilts - Quilts in Beeld, Uitgave Zijdar Book ISBN 978-9078376019 | NUR 646

- Ria van Els-Dubelaar, ZIJDE SILK, 2015, Uitgave Zijdar Book ISBN 798-907837621-7

Haar laatste boek over natuurzijde, Zijde-Silk, is afgelopen mei verschenen en met veel enthousiasme ontvangen. Informatie & bestellen, klik hier

Ria is sinds 2014 voorzitten van de Stichting Textielcommisie Nederland. De Textielcommissie.nl levert een bijdrage aan het behoud van het textiele erfgoed door middel van het verzamelen en verspreiden van kennis van historisch en hedendaags textiel. Daarmee zet zij de missie voort van de in 1962 opgerichte Textielcommissie Musea, waaruit zij is voortgekomen.

 

Nely Tegelaers - docent

Ooit was ik kinderverpleegkundige, en heb ik daarnaast, oorspronkelijk vanuit een stage, als bezigheidstherapeute gewerkt .Die periode ligt al weer een tijdje achter me. De bezigheidstherapie was wel de aanleiding om mij in een breed scala van technieken te verdiepen, waarbij de aandacht steeds meer kwam te liggen bij textiel, vooral door het plezier dat  iets creëren kan geven.

De laatste jaren is daarbij mijn focus op  het vilten  gericht  door de vele creatieve mogelijkheden die deze techniek biedt. Daarvoor heb ik veel workshops gevolgd. Aanvankelijk met wol, later met de combinatie van verschillende andere materialen. Zo ben ik bij Zijdar gekomen, waar heel veel kennis van het werken met zijde is. De vonk voor zijde is bij mij overgeslagen: het werken met een scala van kleuren geeft een extra dimensie aan het geheel. Nog meer elementen en mogelijkheden om tot iets te komen waar je blij van kunt worden: ik hoop daaraan te kunnen bijdragen.

 

Simone Visser - Sipack

Over onze samenwerking sinds oktober 2015

Zijdewinkel.nl is aan het groeien. Dat betekent slimme en efficiënte samenwerkingen opzoeken! Laat het toeval nu zijn, dat mijn nieuwe overbuurvrouw Simone Visser is van Sipack - Hèt webshop verzendhuis.
De web-orders worden verzameld bij Zijdewinkel.nl en dan naar de overkant gebracht. Simone pakt vervolgens alle pakketten stevig in en zorgt dat deze dezelfde dag nog vertrekken. Zij stuurt ook een e-mail naar jou als klant wanneer je het pakket kunt verwachten (via DPD). Met de link in de e-mail kun je de bezorgtijd eventueel aanpassen naar wens.

Over Simone:

Voor Sipack, lang lang gelden: In 1999 begon ik met werken bij Getronics en oh wat was dat fantastisch! Omdat ik daarvoor al fulltime werkte in de lokale supermarkt en ’s avonds naar school ging, was ik gewend aan een vast inkomen. Ik wilde graag doorstuderen, maar ik wilde eigenlijk ook wel graag wat verdienen. Getronics plaatste een vacature voor herintredende vrouwen (!). Dit betrof een opleiding in de ICT met baangarantie. Ik was 17 jaar en op een of andere manier dacht ik: ‘ach, zo’n informatieavond lijkt me best wel leuk!’ Ik werd warm onthaald en ik heb daar hele mooie jaren gehad. Natuurlijk met een praktijk diploma informatica op zak.

Sindsdien (nog steeds geen Sipack ;-)) heb ik mooie functies gehad en heb ik ontzettend veel geleerd. De functies waren allemaal binnen Customer Support op diverse afdelingen en binnen diverse bedrijven. Natuurlijk begonnen als ‘belmiep’ bij de inbound klantenservice, maar ook als Specialist, als Analist, als Coördinator en als Planner bij een kinderopvangorganisatie.

Die laatste is ook de reden waardoor ik het roer omgegooid heb (jaaaaa Sipack komt eraan). De branche was nu eenmaal niet de branche die er om bekend stond dat het daar heel goed in ging. Integendeel, daar werd flink bezuinigd. Er moest dus iets gebeuren. Op zoek naar een andere werkgever was voor mij geen optie. Er waren zo ontzettend veel mensen werkeloos, zo ongelooflijk veel… Nee! Ik moet het anders doen.

Mijn ouders hebben al sinds ik mij kan heugen een eigen bedrijf (Visser Graphics, een echte aanrader!). Ik ben een echt ‘ondernemerskind’. En toeval treft dat mijn vader een klant had die haar verpakkingen bij hem liet verzorgen en zij kwam eigenlijk niet toe aan het verzenden van al haar pakjes die in haar webshop werden besteld. ‘Simone, is dat niet iets voor jou?’ En zo ontstond Sipack.

Liefs,
Si

 

Menu