opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

ZIJDAR Fixeerservice

Wanneer je zijdeverf (Dupont, Avantgarde, Zijdar) hebt gebruikt om jouw zijden stoffen te beschilderen, dien je deze te fixeren door middel van stoom.

Bij egaal - één kleur - aanverven kun je ook gebruik maken van een verfbad (pan op het vuur, warm water).

Bij vrije technieken kun je gebruik maken van de magnetron om te fixeren.

Bij kleine stukken kun je het werk fixeren door middel van een snelkookpan (stoom).

Zie ook onze Zijdar Recepten.

 

Heb je echter een groot doek beschilderd, dan zul je deze moeten fixeren in een fixeerapparaat.

Wij krijgen overigens regelmatig de vraag of de stoom van een stoomstrijkijzer ook voldoende is, nee helaas : -) het gaat hier echt om ca. 2,5 stomen in een fixeerapparaat.

Heb je zelf geen fixeerapparaat, dan kun je gebruik maken van de Zijdar Fixeerservice.

De fixeerservice kost € 15,- per keer. (ongeacht of je één sjaal of meerdere stukken aanlevert, met een maximum van 5 - 10 meter, afhankelijk van de stof. Hou rekening met genoeg lagen papier bij inrollen van meerdere sjaals met technieken als zout, was, dikke stofveel verf i.v.m. doorlekken)

- Mail of bel om een afspraak te maken. Het fixeren gaat in overleg en op basis van beschikbaarheid atelier

- Wanneer je de stof zelf inrolt, gebruik dan het juiste fixeerpapier en rol de stof op de correcte wijze in. Alleen dan kunnen wij de stof direct voor je fixeren. Is de stof niet correct of helemaal niet ingerold, dan rekenen wij € 5,- per meter voor het inrollen + € 2,50 per meter voor het fixeerpapier. We rekenen per hele meter ( bijvoorbeeld een sjaal van 50 x 50 is € 7,50 en 45 x 1.80 is = € 15,-).

- Stuur de stof op (eigen risico), of breng deze langs

- Wij gaan de stof fixeren volgens de professionele standaard in een professioneel fixeerapparaat. Desalniettemin kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele beschadigingen, vlekken etc. die zijn ontstaan gedurende het fixeerproces. Dit is jouw eigen risico.

- Na het fixeren rollen we de stof uit, laten deze even luchten, en sturen de stof naar jou retour ( € 5,99 portokosten)

- Het wassen (bijvoorbeeld om serti uit te wassen), spoelen met azijn, uitstrijken etc. is niet inbegrepen bij de fixeerservice.

- Hou s.v.p. rekening met de maximale stofbreedte om te fixeren: 140 cm

 

Wanneer je regelmatig schildert en wilt fixeren dan loont het wellicht zelf een apparaat aan te schaffen. Professionele fixeerapparaten en fixeerpapier zijn bij ons te koop: https://www.zijdewinkel.nl/zijdeschilderen/fixeerapparaat-amp-papier/

 

 

 

Menu