Pongee (Pai / Habotai)

Pai / Habotai - 100% zijde

Misschien wel de meest bekende zijde: Pongee (pongé). En hoe spreek je dat nu precies uit? Je zegt ponzjee, op z'n Frans dus. Een veelgehoorde uitspraak in onze showroom en aan de telefoon is ook ponkee zijde, klinkt wel leuk op z'n Chinees : -) Pongee zijde is bij ons sinds jaar en dag de meest verkochte zijden stof. Deze stof is zeer fijn, licht qua gewicht en heeft een prachtige zijden glans. De witte pongee zijde is ideaal voor zijdeschilderen: De verf vloeit zeer goed en regelmatig uit in alle richtingen op op deze stof. Succes gegarandeerd!

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Producten 1-12 van 14

 1. Pongee 5 op 90 cm breed in diverse kleuren
  Minirol Pongee 5 per 12 m / Kleur / 90cm breed
  Vanaf € 174,00
  Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
 2. Pongee 8 - Kleur
  Pongee 8 - Kleur
  Vanaf € 48,50
  Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst Toevoegen om te vergelijken
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Producten 1-12 van 14

De lichtste pongee zijde voor vilten

Op de witte en gekleurde pongee zijde kun je ook heel goed vilten (nuno vilten - wolvezels vilten met zijden stof). Het is handig om dan ervaring te hebben met vilten, omdat het vilt proces iets moeilijker gaat. Ben je startende vilt(st)er, dan kun je het beste aan de slag gaan met pongee 5 of chiffon zijde. De dikkere pongee zijdes (6, 8,10 enz.) zijn niet geschikt om mee te vilten.

 

Pongee voor kleding 

Kleding: Wil je de pongee zijde als voering stof gebruiken, dan adviseren wij de zwaardere kwaliteit zoals de Pongee 8 of Pongee 10. De zwaardere pongee zijde 8 en 10 zijn ook prachtig voor een semi-transparante blouse of top. De pongee 14 wordt veel verkocht voor bruidsjurken, zomer japons en couture.

 

Pongee zijde in jouw interieur

Voor kussenhoesjes kun je prima aan de slag met pongee 8 of 10. We hebben ook kant- en klare kussenhoesjes van 40x40 cm in natuurwit om zelf te beschilderen. Voor lampenkappen, kamerschermen adviseren we zwaardere pongee zijde, pongee 10, 12 of 14. Voor gordijnen ligt het eraan hoe lichtdoorlatend je de gordijnen wilt. Pongee 5 is veel licht (transparanter) dan pongee 14 (dichter geweven, minder transparant).