nicole-introductie-zijdeschilderen

Project Hermès

Welkom bij mijn blog! Samen met Sarah van @zijdewinkel.nl ben ik aan de slag gegaan met het idee: ‘Maak je eigen ‘Hermès’. Het idee is een super zomers sjaaltje dat je in je haar kunt dragen, als fashion item kunt gebruiken of … er blijken zoveel mogelijkheden te zijn. Ter inspiratie zoek ik op google naar Hermès. Mijn eerste resultaat: Ben je op zoek naar de perfecte ‘Hermès’ sjaal?

Perfect is een woord dat niet zo lekker in mijn woordenboek past. Gelukkig kan ik met het zijdeschilderen aan de slag met mijn eigen ideeën, of die nu perfect zijn of niet ; -).. Ik maak hiermee wel mijn eigen Hermès. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen tijdens dit ‘Project Hermès’? Lees dan lekker verder en laat me weten wat je ervan vindt. Wie weet heb je wat aan mijn tips en hopelijk krijg je zelf zin om zo’n hippe unieke ‘Hermès’ te maken.

 

Aan de slag

En ja hoor, daar kwam het pakketje van Zijdewinkel. Spannend want ik wist ook niet wat erin zou zitten. Ik bekeek de inhoud en dacht hmmm dat is eigenlijk niet zo veel. Dat is goed nieuws want het betekent dat je ook helemaal niet zoveel materialen nodig hebt om zo’n super leuk sjaaltje te maken.

 

Dit zat er in het pakketje:

 • 50 x 140 cm Twil 10 | 100% zijde
 • 50 ml javanna textielvef pistache
 • 50 ml javanna textielverf roze
 • 50 ml javanna textielverf citroengeel
 • 1 tube pebeo serti zwart

Natuurlijk zijdeschilder ik al langer, dus ik heb uit mijn basisvoorraad de volgende materialen gebruikt:

 • Verstelbaar spanraam tot 1 meter
 • Drietandspunaises
 • Kwasten
 • Afplakband
 • Grof zout
 • Verdwijnstift

Omdat mijn uitgangspunt altijd is: ‘iedereen kan zijdeschilderen’ heb ik even de tijd genomen om te bedenken hoe ik dat het beste aan kon pakken. Ook heb ik even een moodbordje gemaakt om de materialen te verkennen. Normaal schilder ik op een dunne Pongé en deze prachtige dikke twill 10 is echt andere zijde.

 

Tips

Direct tip 1: maak eerst een proeflapje!
Tip 2: doe wat van de verf in een pipetflesjes. Je hebt steeds maar weinig nodig.

Nog steeds benieuwd? Je leest mijn eerste ervaringen in mijn volgende blog!