nicole-zijdeschilderen-blog

 

Zijdeschilderen | Gastblogger Nicole Kruger

Ik ben Nicole Kruger en 5 jaar geleden begon ik (weer) met zijdeschilderen. Waarom? Omdat ik nog steeds die 5 kleine potjes zijdeverf in mijn kast had staan waar ik al jaren iets mee wilde gaan doen.

Mijn eerste zijdeschildeperiode, 30 jaar geleden, was maar een korte kennismaking. Dat blijkt wel uit het feit dat ik maar 5 kleurtjes had. Inmiddels zijn we 5 jaar en aardig wat potjes verf verder. Tot mijn plezier heb ik al veel mensen kennis kunnen laten maken met zijdeschilderen. Mijn motto: ‘Iedereen kan zijdeschilderen’.

 

Zijdeschilderen in Onss Atelier

Zo leuk, mijn zijde is nu ook te zien bij Onss Createlier aan de Schakel 2 in Oss. Onss Createlier is voor kunstenaars, kunst-makers en mensen die hun hobby willen professionaliseren. Er worden zelfgemaakte unieke producten verkocht, kunstenaars zijn er aan het werk met hun ambacht, kunst of hobby en er worden creatieve workshops gegeven. Ik zal daar op vrijdag regelmatig te vinden zijn. Loop eens binnen.

 

Zijdeschilderen leren in Nicole haar workshops

Zijdeschilderen heeft zoveel mogelijkheden dat er altijd wel een techniek is die je aanspreekt. Een keuze maken uit een van de volgende workshops zal dan ook niet zo moeilijk zijn. I.v.m. Corona en de beperkte ruimte op mijn zolderatelier, werk ik op dit moment alleen op afspraak en in kleine groepjes. Ook dat heeft natuurlijk zijn voordelen. Ben je wel heel erg toe aan een ontspannen creatief momentje, maar wil je liever niet in een groep, neem ook even contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Als je zelf over een grote ruimte beschikt, kan ik natuurlijk een workshop op locatie te geven (mits de regels van het RIVM gevolgd kunnen worden). In dit geval is het aantal deelnemers afhankelijk van de grootte van de ruimte.

 

Gastblogger Nicole Kruger voor Zijdar & Zijdewinkel.nl

In deze blogs die ik speciaal voor Zijdar & Zijdewinkel.nl maak neem ik je mee in de wereld van het zijdeschilderen. Ik ontvang een pakketje van Sarah (eigenaresse) met materialen om uit te proberen en te testen. Ik deel mijn ervaringen. Waar ik goed in ben, is laten zien wat je allemaal kunt doen met de zijde die je beschildert hebt. Van het beplakken van houten tijdschriften bakken tot het dragen van zijde in je haar, om je pols of met je tas. Alle creatieve mogelijkheden zie je voorbij komen in mijn blogs!