Maandelijkse Archieven: Augustus 2020

  1. Gastblog Nicole Kruger | Project Hermès deel II | Zout en Serti techniek

    nicole-project-hermes

    Project Hermès

    Aan de slag met de zout en serti techniek op zijde. Welkom – terug – bij mijn blog! Samen met Sarah van @zijdewinkel.nl ben ik aan de slag gegaan met het idee: ‘Maak je eigen ‘Hermès’. Het idee is een super zomers sjaaltje dat je in je haar kunt dragen, als fashion item kunt gebruiken of … er blijken zoveel mogelijkheden te zijn. Ter inspiratie zoek ik op google naar Hermès. Mijn eerste resultaat: Ben je op zoek naar de perfecte ‘Hermès’ sjaal?

    Perfect is een woord dat niet zo lekker in mijn woordenboek past. Gelukkig kan ik met het zijdeschilderen aan de slag met mijn eigen ideeën, of die nu perfect zijn of niet ; -).. Ik maak hiermee wel mijn eigen Hermès. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen tijdens dit ‘Project Hermès’? Lees dan lekker verder en laat me weten wat je ervan vindt. Wie weet heb je wat aan mijn tips en hopel

    Lees meer »
  2. Gastblog Nicole Kruger | Workshop online zijdeschilderen

    online-zijdeschilderen-met-nicole

    Kun je online leren zijdeschilderen?

    Ik was al een paar keer op social media een post tegengekomen over online leren zijdeschilderen en ik vroeg me steeds af: ‘Kun je online leren zijdeschilderen?’. Hoe werkt dat, heb je genoeg aan de uitleg en hoe ziet zo’n pakket er dan uit? De beste manier om daar achter te komen is natuurlijk om het uit te proberen. Dus vanuit mijn luie stoel online bij Zijdewinkel.nl het pakket besteld voor de ‘online techniekles leren zijdeschilderen deel A’.

    Al gauw ontving ik een groot pakket en een mail met de links naar de video’s van de ‘online technieklessen leren zijdeschilderen A’ (en fijne bonus video’s over fixeren, aanlengen en opspannen).

    Nu is een pakket van Zijdewinkel.nl voor mij altijd als het uitpakken van een kadootje en dat was deze keer niet anders. Ik geef ook eerlijk toe, ik ben dol op snuffelen in d

    Lees meer »
  3. Gastblog Nicole Kruger | Project Hermès deel I

    nicole-introductie-zijdeschilderen

    Project Hermès

    Welkom bij mijn blog! Samen met Sarah van @zijdewinkel.nl ben ik aan de slag gegaan met het idee: ‘Maak je eigen ‘Hermès’. Het idee is een super zomers sjaaltje dat je in je haar kunt dragen, als fashion item kunt gebruiken of … er blijken zoveel mogelijkheden te zijn. Ter inspiratie zoek ik op google naar Hermès. Mijn eerste resultaat: Ben je op zoek naar de perfecte ‘Hermès’ sjaal?

    Perfect is een woord dat niet zo lekker in mijn woordenboek past. Gelukkig kan ik met het zijdeschilderen aan de slag met mijn eigen ideeën, of die nu perfect zijn of niet ; -).. Ik maak hiermee wel mijn eigen Hermès. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen tijdens dit ‘Project Hermès’? Lees dan lekker verder en laat me weten wat je ervan vindt. Wie weet heb je wat aan mijn tips en hopelijk krijg je zelf zin om zo’n hippe unieke ‘Hermès’ te maken.

    Lees meer »
  4. Gastblogger Nicole Kruger | Zijdeschilderen introductie

    nicole-zijdeschilderen-blog

     

    Zijdeschilderen | Gastblogger Nicole Kruger

    Ik ben Nicole Kruger en 5 jaar geleden begon ik (weer) met zijdeschilderen. Waarom? Omdat ik nog steeds die 5 kleine potjes zijdeverf in mijn kast had staan waar ik al jaren iets mee wilde gaan doen.

    Mijn eerste zijdeschildeperiode, 30 jaar geleden, was maar een korte kennismaking. Dat blijkt wel uit het feit dat ik maar 5 kleurtjes had. Inmiddels zijn we 5 jaar en aardig wat potjes verf verder. Tot mijn plezier heb ik al veel mensen kennis kunnen laten maken met zijdeschilderen. Mijn motto: ‘Iedereen kan zijdeschilderen’.

     

    Zijdeschilderen in Onss Atelier

    Zo leuk, mijn zijde is nu ook te zien bij Onss Createlier aan de Schakel 2 in Oss. Onss Createlier is voor kunstenaars, kunst-makers en mensen die hun hobby willen professionaliseren. Er

    Lees meer »