Maandelijkse Archieven: Februari 2020

  1. Verschil satijn en zijde

    verschil-satijn-zijde

    Vandaag leer ik je graag het verschil tussen satijn en zijde.

    Geen Bridezilla, wel enorme stress!

    Vanmorgen vroeg ging al de telefoon. Een dame uit Zwanenburg belde. Ze had enorme stress. Ze gaat volgende week dinsdag trouwen en ze had haar trouwjurk opgehaald bij een atelier voor herstelwerkzaamheden. De jurk was echter enorm beschadigd. Er zaten halen in de stof. Er zat een vlek in. En de achterkant was niet goed gemaakt, waardoor de V van haar blote rug niet goed was geworden. Ze had een extra meter stof nodig. Ze dacht dat het misschien wilde zijde was, een doupion stof. En ze had al op Zijdewinkel.nl gekeken of wij misschien de juiste zijde zouden hebben. Nu zijn wij op maandag gesloten met de winkel in Heemskerk maar ze vroeg zich af of ze misschien toch langs mocht komen? Natuurlijk mag dat! Daar maken we een uitzondering voor!

     

    Wat is het verschil tussen satijn of zijde?

    De bruid was gelijk

    Lees meer »
  2. VSCO Girl Kinderfeestje

    VSCO-kinderfeestje

    Wat is een VSCO girl precies?

    VSCO, spreek uit Visko! Lijkt op Vlisco. Of een nieuwe Ikea kast. Maar is dus iets heel anders. Een VSCO Girl zet zich af tegen de schoonheidsidealen. Ze draagt bijvoorbeeld weinig make-up. Ook is ze milieu bewust en koopt ze tweedehandskleding of pimpt de kleding die in haar kast hangt. Ze knipt, naait, verft, ruilt tot er nieuwe kledingstukken ontstaan. En dat was de aanleiding voor een moeder om contact op te nemen met Zijdewinkel.nl voor een workshop.

     

    VSCO kinderfeestje

    Eind vorig jaar kreeg ik de mail of wij een kinderfeestje konden organiseren voor 6 meiden in de leeftijd van 8-10 jaar. Ze waren mega geïnteresseerd in het fenomeen VSCO girl en zouden graag een eigen t-shirt verven. Of dat zou kunnen bij ons? Ik moest even google-en dus wat een VSCO girl precies was. En toen was mijn reactie; JA! Natuurlijk! Wij hebben super mooie textielverf voor katoenen shirts. Bovendien weten we hoe we een shirt moeten vouwen

    Lees meer »
  3. Lijkwade van zijde

    zijde-lijkwade

    Ik heb een hele gekke vraag…

    “Ik heb een hele gekke vraag…”. Zo begint vaak het gesprek aan de telefoon of bij bezoek in de winkel wanneer iemand op zoek is naar stof voor een lijkwade. Maar zo gek vinden wij die vraag niet. We zijn blij dat je ‘m aan ons stelt. Wij kunnen je goed helpen met de juiste stof uit te zoeken om in begraven te worden, of gecremeerd. Zijde is de ideale stof voor het maken van een lijkwade of wikkeldoek. Het is 100% natuurlijk, en 100% biologisch afbreekbaar, wat belangrijk is wanneer je begraven of gecremeerd wilt worden in stof. Zijde is er bovendien in tal van variaties. Glanzend, mat, natuurwit of in kleur, met een stoer uiterlijk bijvoorbeeld een Matka of Doupion. Of juist heel zacht en sjiek. Het is eigenlijk net zoals bij het uitzoeken van een kist. De keuze is enorm.

     

    Waarom kiezen voor een lijkwade van zijde i.p.v. een kist

    We zijn erg gewend aan een kist als iemand wordt begraven. Het wikkelen in stoffen, de zogehe

    Lees meer »
  4. Zijde voor speelkleden

    speelkleden-zijde

    Speelzijde voor kinderen

    Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook zijden stoffen hebben of afgewerkte sjaals welke geschikt zijn als speelkleed voor kinderen. Dit speelkleed kan voor thuis zijn, of voor een plek waar veel kinderen komen. Zoals een kinderdagverblijf, peuterschool, dagopvang of gastouder.

     

    Waarom zijde als speeldoek

    • Zijde is 100% natuurlijk
    • Een zijden doek stimuleert de fantasie; maak er een cape van, een tent, een rok, een omslagdoek of een vlieger
    • Onze zijde is natuurwit, ongeverfd of ongebleekt dan wel in kleur geverfd met gifvrije verfstoffen, speciaal voor zijden stoffen
    • De zijde wordt in het Vrije School onderwijs veel gebruikt voor op seizoenstafels, in de verkleedkist, ter decoratie van allerlei feesten, voor het bouwen van tenten en het spelen en ontdekken op verschillende manieren
    • Passend binnen o.a. het Rudolf Steiner / Waldorf onderwijs

     

    Welke

    Lees meer »
  5. De sneeuwverftechniek

    sneeuwverven

    De sneeuwverf techniek

    Of er nog sneeuw komt nu de lente in de lucht hangt durf ik niet te zeggen ; -) Maar leuk is deze techniek zeker. Het is altijd een verrassing wat het resultaat wordt. Er zijn heel veel recepten online te vinden. Dit is een mogelijkheid hoe je kunt sneeuwverven, bijvoorbeeld met Pongee zijden sjaals.Nienke Smit van Verf Virus volg ik heel graag op Facebook en ze heeft fantastisch leuke blogs, ook over sneeuwverven. Ze deelt de techniek, tips en foto's van alle stappen. Aanrader dus! 

     

    Inspiratie

    Hierbij een paar inspiratie foto's van onze klant en Habotai lid Lieve de Bin.

    Spijtig dat ik wat verder van jullie wegwoon , anders had ik al eens binnengesprongen. Hierbij een paar foto’s van een ponge zijdensjaal die ik met dupont verf/pebeo verf gecombineerd geverfd heb met d

    Lees meer »
  6. Viltkontaktgroep Zomer thema Borduren

    borduren-zijde

    Oproep per mail

    Afgelopen week ontving ik van Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe, coördinators Noord Holland en Flevoland, de volgende oproep per mail!

    “Wij hebben nog niet zo lang geleden het december nummer van ons blad “Vilt” ontvangen en misschien heb je het nog niet helemaal uitgelezen. En er wordt alweer hard gewerkt aan het volgende (zomer)nummer. De redactie heeft voor de volgende editie het thema “borduren” bedacht. Wij weten dat er in onze regio veel mensen zijn die vilt en borduren combineren.

    We hebben daarom de vraag: Stuur ons een foto van je werkstuk in zo’n hoog mogelijke resolutie en wij gaan proberen om er een kleurrijke pagina van te maken voor het blad. Vermeldt je naam, website, mailadres en eventueel de naam van je werkstuk. De foto aanleveren voor 1 april zodat wij nog tot 15 april de tijd hebben om er een collage van te maken.
    Email contact: noho.regiovilt@gmail.com

    ViltKontaktGroep, VKG, De Nede

    Lees meer »
  7. Only when you start something amazing can happen

    dickenskaartje

    Zijden cocons mee in de reis naar magie

    Afgelopen maand kocht Marcel zijden cocons voor zijn Charles Dickens avontuur komende december. Dit het verhaal erachter. En wie weet ontmoet jij hem en onze zijden cocon op één van de plaatsen in Nederland.

     

    Only when you start something amazing can happen

    "Vanaf komende donderdag kruip ik een aantal dagen en op meerdere plaatsen in Nederland in de huid van Charles Dickens. Ik knoop dan korte gesprekjes aan. Charles praat natuurlijk alleen maar Engels en dat doe ik dan ook.
    Charles was een vrijgevig man en ook ik geeft na zo’n gesprekje wat mee. Elk jaar probeer ik mensen aan te sporen tot ‘iets’. Dit jaar spoor ik mensen aan om in 2020 hun dromen waar te maken, waarbij ik uitleg dat alles begint met een eerste stap, net zoals een zijderups begint met het spinnen van een draad en na een dag of twee een cocon heeft gesponnen.
    De zijdecocon gaat in een klein zakje waar ook een kaartje in zit van Dam

    Lees meer »
  8. Patroon voor een kattenmand van XXL wol

    kattenmand-patroon-charlie

    Over dit kattenmandje

    Eigenaresse Sarah: "We kregen al de tijd vragen over het maken van een kattenmandje. Dus besloten we te kijken hoe we het mandje het mooiste en het stevigste konden maken en een patroon erbij te schrijven. We wilden het mandje natuurlijk wel testen, en zochten een heuse test kat. Mijn vriendin Linda heeft een prachtige rode kater genaamd Charlie en hij wilde wel meedoen. Linda leek het leuk om het mandje voor een leuk behangetje te zetten. Zodat we ook een mooie sfeerfoto zouden krijgen. Leuk bedacht, maar Charlie vond het niks. Het mandje stond er keurig, en Charlie had er echt belangstelling voor. Maar erin gaan liggen, dat lukte niet. Linda appte mij dat de pogingen waren mislukt en ik zei; Joh zet het ergens neer waar Charlie het fijn vindt. Misschien lukt het dan? En ja hoor, zodra het mandje op zolder stond op de oude stoel, tussen het strijkwerk lag Charlie binnen een paar minuten erin te slapen. Missie volbracht. We hebben een GO van Charlie! De

    Lees meer »
  9. Zijdewinkel.nl heeft zakelijke groothandel ZIJDAR

    groothandel-zakelijk

    Welkom bij ZIJDAR groothandel

    Zijdewinkel.nl heeft ook een groothandel ZIJDAR Natural Silk. Opgericht in 1982. Je kunt bij ons inkopen met korting. Voor zakelijke klanten in Nederland (KVK + BTW) als ook Belgische klanten (BTW levering 0%).

    ✔ Mogelijkheid om klein af te nemen, vanaf 0.5 meter stof, 1 sjaal, 1 potje verf enz.
    ✔ Aantrekkelijke staffelkortingen, oplopend tot 35% groothandelskorting

    Student, start-up, geen KVK of BTW of vragen? Voor meer uitleg bekijk Uitleg Groothandel of lees meer over ons Groothandel assortiment.

    Direct registreren Je kunt je eenvoudig registreren met jouw Bedrijfsnaam, Kamer van Koophandel nummer en BTW nummer. Je kunt daarna direct een bestelling plaatsen. Van 1 stuks, meter of pot verf tot rollen zijde, bal

    Lees meer »
  10. 5% extra kassa korting tijdens de voorjaarsvakantie!

    voorjaarsvakantie-korting-zijdewinkel

    Spring is coming!

    Hoewel het vandaag enorm stormt, en de loungesets veilig zijn opgeborgen in de garage hier thuis, denken we toch alweer stiekem aan het voorjaar door de voorjaarsvakantie! De voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie is een schoolvakantie van een week die in Nederland meestal wordt gehouden in de tweede helft van februari en in België in de week van Aswoensdag.

     

    Leuk project voor de vakantie

    Heb jij wel zin om eindelijk zo'n dikke woondeken te breien? Kom langs en scoor jouw mooie merino lontwol om zelf aan de slag te gaan. Je krijgt van ons een patroon gratis en handige wolwijzer. Met deze aanbieding en extra kassa korting misschien nog leuker om te doen. Je kunt ook een kussen XXL breien, een wandhanger maken met de big wool of een poefje haken.

    Ben je meer van de stoffen? Goed nieuws. Wij zijn het zijde-walhalla van Nederland en België. We hebben prachtige gekleurde zijden stoffen zoals wilde zijdes, d

    Lees meer »
Pagina