Maandelijkse Archieven: November 2022

  1. Wat is prikvilten?

    Wat is prikvilten?


    Ben jij benieuwd wat prikvilten is? Misschien heb je al eens van prikvilten gehoord of is deze term geheel nieuw voor je. Andere woorden voor prikvilten zijn naaldvilten en droogvilten. Bij Zijdewinkel zijn we dol op prikvilten en verkopen wij diverse materialen om de mooiste items te vilten. Waar je ook naar op zoek bent, in onze webshop vind je het altijd. Zijdewinkel vertelt je precies waar vilten vandaan komt, wat prikvilten is en wat je hiervoor nodig hebt. Zo kun je meteen aan de slag met het vilten van wat jij in gedachten hebt. Ben jij al nieuwsgierig? Lees dan snel verder en ontdek alles over prikvilten.

    Waar komt vilten vandaan?

    Gevilt wol is een van de oudste bekende textielsoorten. In veel culturen wordt er al eeuwenlang gevilt. Zo schijnt het geheim van vilten door een Soemerische held ontdekt te zijn. Echter gaat ook het verhaal rond dat twee mannen, Saint Clement en Saint Christopher, hun sandalen vol stopten

    Lees meer »
  2. Brei je eigen sjaal van lontwol (Black Friday Actie)

    Brei je eigen sjaal van lontwol (Black Friday Actie)

    Speciaal voor Black Friday krijg je bij de 3 kilo ivory lontwol nog eens 250 gram lontwol van ons cadeau. Hier kun je zelf een heerlijk warme sjaal mee breien. 

    Alisa heeft voor jullie de werkinstructie uitgewerkt en een video gemaakt waarin ze laat zien hoe je de sjaal kunt maken. Bestel dus snel je wol of misschien heb je ergens nog 250 gram lontwol liggen en doe lekker met ons mee. ;)

    1. Ga lekker zitten en pak je wol

    2. De wolvezels zijn in één richting "gekamd" tot een lont. Vandaar de naam lontwol ; -) Wij adviseren om de wol te splitsen. - Pak de streng en verdeel de wol in tweeën. Pak met je ene hand de linkerkant, en met je rechterhand de rechterkant. - - Trek nu de wol los in tweeën. Splits op deze manier de hele streng van 250 gram. Wij vinden het zelf fijn om zelf de wol nog een keer te splitsen. Dus dat je tot

    Lees meer »
  3. Tips om warm te blijven deze winter

    6 tips tegen de kou

    Blijf lekker warm tijdens de winter met deze tips!

    Ben jij op zoek naar tips om lekker warm te blijven deze winter? Nu we energie moeten besparen in verband met de hoge energiekosten, is de kans groot dat je de thermostaat wat lager hebt staan. Hierdoor is de ruimte kouder, wat betekent dat je andere manieren moet bedenken om jezelf toch warm te houden. Hoe zorg je er dan precies voor dat je lekker warm blijft? Met de handige tips van Zijdewinkel natuurlijk! Wij zochten uit hoe je lekker warm blijft in de wintermaanden en hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

    1. Brei een deken voor de hele familie

    Als je deze wintermaanden wilt besparen op je energierekening en toch lekker warm wilt blijven, is dat makkelijker dan je denkt. Hoe? Brei een deken voor de hele familie. Met Zijdewinkel kun je een heerlijk warme deken van 180 x 80 cm voor ieder familielid breien. Zo blijf je direct warm en bespaar je energiekosten. En misschien wordt breien wel je

    Lees meer »
  4. Workshop leren vilten

    Workshop zijden vilten

    Workshop leren vilten volgen? Dat doe je bij Zijdewinkel.nl!

    Vilten is een van de oudste textieltechnieken. Ouder zelfs dan breien en weven. Onze workshop leren vilten is leuk, inspirerend en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het maakt niet uit of je nooit gevilt hebt of juist vaker gevilt hebt en een stapje verder wilt. In onze workshop is er aandacht voor een goede en brede basis van het vilten. Je leert hoe je verschillende vilt technieken kunt toepassen en gaat onder deskundige begeleiding aan de slag met jouw eigen project. Na onze workshop beheers je diverse technieken en kun je zelfstandig verder met vilten. In dit artikel vertellen wij je wat vilten is en hoe de inhoud van onze workshop leren vilten eruit ziet.

    Wat is vilten?

    Vilten is een van de technieken om textiel te maken. Vroeger stopte mensen grote plukken wol in de schoenen, zodat de voeten warm bleven. Door

    Lees meer »
  5. Een DIY deken breien met lontwol? Zo doe je dat!

    Een DIY deken breien met lontwol? Zo doe je dat!

    Wil jij je eigen DIY deken met lontwol breien?

    Je eigen deken breien is helemaal hip! Er is niets fijners dan lekker warm op de bank liggen onder je zelf gebreide deken. En een gebreide deken is ook nog eens een echte eyecatcher op de bank. Met lontwol kun je echt de mooiste dingen breien. Niet alleen dekens worden er veel van gemaakt, maar ook heerlijk zachte kussens. Breien met lontwol is zeer populair, omdat dit al snel een mooi resultaat oplevert. Het is een fijne manier van breien en je kunt er de meest geweldige materialen voor gebruiken. In dit artikel vertellen wij je wat lontwol precies is, wat je nodig hebt voor het breien van jouw DIY deken en waarom je het beste de lontwol van Zijdewinkel.nl hiervoor kunt gebruiken.

    Wat is lontwol?

    Lontwol is een getwijnde, niet-gesponnen wol. De haren zijn tot een lont gekamd in één richting. Dit zorgt ervoor d

    Lees meer »
  6. Wat is moerbei zijde/mulberry silk?

    wilde zijde en moerbei zijde

    Sarah van Zijdewinkel.nl vertelt je alles over moerbei zijde en de verschillen tussen wilde zijde

    Ben jij benieuwd wat moerbei zijde ofwel mulberry silk is en wat de verschillen zijn tussen deze vorm van zijde en wilde zijde? Zijde is een 100% natuurlijk product, wat maakt dat het over diverse interessante eigenschappen beschikt. Zijde biedt dan ook vele voordelen, hetzij deze wel afhankelijk zijn van de soort zijde die je kiest. Er zijn diverse soorten zijde, waarbij de meest bekende zijde moerbei zijde en wilde zijde zijn. Wat zijn de unieke eigenschappen van deze twee verschillende soorten zijde? In dit artikel vertelt eigenaresse Sarah van Zijdewinkel je alles over moerbei zijde en wilde zijde. Lees snel verder voor meer informatie of bekijk deze video op ons YouTube kanaal.

    Wat is moerbei zijde?

    Moerbei zijde is de bekendste

    Lees meer »
  7. Patronen voor woondekens breien

    alles over woondekens breien

    Alles over woondekens breien

    Ben jij op zoek naar patronen voor woondekens breien en wil je alles weten over onze lontwol en hoeveel lontwol je precies nodig hebt voor jouw woondekens? Met de lontwol van Zijdewinkel brei je altijd een mooie woondeken. Als je onze wol besteld, krijg je altijd een gratis patroon en gratis instructievideo. Je kunt met lontwol breien op je armen of met dikke breipennen. Bestel je vandaag nog jouw lontwol in onze webwinkel, dan verzenden wij deze direct uit onze voorraad. Onze lontwol is ook geschikt voor vilten en spinnen en van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Ideaal om een lekkere dikke wollen deken mee te breien! De fluffy woondeken trend is ontstaan in 2017. Met onze XXL lontwol kun jij net zo’n mooie wollen deken maken. Pas op, want breien is verslavend! Lees snel verder en ontdek meer over onze lontwol.

    Lees meer »
  8. Tips voor het breien met lontwol

    tips voor het breien met lontwol

    Alles over breien met lontwol

    Wil jij gaan breien met lontwol? Met lontwol kun je de mooiste plaids, sjaals, kussens, tassen en nog veel meer breien. Lontwol is ook wel een niet-gesponnen en getwijnd wol. De haren zijn enkel in een richting tot een lont gekamd. Dit maakt het garen zeer zacht en volumineus. Het is het ook wat zwak, omdat het eenvoudig uit elkaar te trekken is. Echter is dit juist de bedoeling als je de lontwol voor normale toepassingen wilt gebruiken, waarbij je telkens wat plukjes er vanaf trekt om een mooie laag op te leggen, om vervolgens te vervilten. Met lontwol kun je lekker dik breien of haken, hierbij moet je wel rekening houden met de eigenschappen van de wol. Als je er te hard aan trekt, kan de lont afbreken. Zeker als je al verder bent met je werk kan dit gebeuren, wat dus zonde is van je breiwerk. Dit komt door het gewicht van het breiwerk. In dit artikel hebben wij enkele handige tips voor je verzameld voor het breien met lontwol. Lees snel verder en

    Lees meer »
  9. De leukste workshops voor tijdens de feestdagen

    De leukste workshops voor tijdens de feestdagen

    Deze workshops zijn ideaal voor de feestdagen of om cadeau te geven voor het nieuwe jaar

    Wil jij een workshop aan iemand cadeau geven voor de feestdagen of voor het nieuwe jaar? Er zijn ontzettend veel leuke workshops om cadeau te doen, zoals de workshops van Zijdewinkel. Wij hebben een groot aanbod creatieve workshops om uit te kiezen. Hierdoor zit er altijd wel een leuke workshop bij voor jouw vriend, vriendin, familielid, collega of iemand anders. Wij hebben de leukste workshops voor tijdens de feestdagen en het nieuwe jaar op een rij gezet.

    XXL deken breien

    Een XXL deken breien is erg leuk om te doen. En je hebt ook meteen een heerlijk warme deken voor de wintermaanden. Zo bespaar je extra op je energierekening. Tijdens onze workshop ga je aan de slag met lontwol. Dit is extra dikke wol. Met je armen als breipennen brei je een deken van 150 x 100 xm. Onze lontwol is van 100% puur wol gemaakt en is dus puur natuur. Het is heerlijk zacht en erg warm. Je kunt

    Lees meer »
  10. De verzwaringsdeken van lontwol: wat is het en wat heb je ervoor nodig?

    verzwaringsdeken van lontwol

    Alles over de verzwaringsdeken van lontwol

    Het is erg belangrijk om goed te slapen. Toch kan het zo zijn dat je vrij slecht slaapt en een goede nachtrust niet vanzelfsprekend voor je is. Een steeds meer gebruikt middel om toch goed in slaap te kopen en dieper te slapen, is de verzwaringsdeken. Maar wat is een verzwaringsdeken precies? Hoe helpt deze deken je om beter te slapen? En hoe maak je zelf een verzwaringsdeken van lontwol? In dit artikel vertelt Zijdewinkel je hier alles over.

    Wat is een verzwaringsdeken?

    Een verzwaringsdeken is een speciale deken die zwaarder is gemaakt. Normaal weegt een deken zo rond de 1,5 kilo. Een verzwaringsdeken is zwaarder en weegt zo tussen de 3 en 15 kilo. Met behulp van speciale verzwaringsmiddelen wordt deze deken zwaarder gemaakt. Dit extra gewicht zorgt ervoor dat er een gelijkmatige druk op je lichaam ontstaat. Je kunt je eigen deken prima door een verzwaringsdeken vervangen. Wel is het belangrijk dat je hier alleen onder

    Lees meer »