Een DIY deken breien met lontwol? Zo doe je dat!

Wil jij je eigen DIY deken met lontwol breien?

Je eigen deken breien is helemaal hip! Er is niets fijners dan lekker warm op de bank liggen onder je zelf gebreide deken. En een gebreide deken is ook nog eens een echte eyecatcher op de bank. Met lontwol kun je echt de mooiste dingen breien. Niet alleen dekens worden er veel van gemaakt, maar ook heerlijk zachte kussens. Breien met lontwol is zeer populair, omdat dit al snel een mooi resultaat oplevert. Het is een fijne manier van breien en je kunt er de meest geweldige materialen voor gebruiken. In dit artikel vertellen wij je wat lontwol precies is, wat je nodig hebt voor het breien van jouw DIY deken en waarom je het beste de lontwol van Zijdewinkel.nl hiervoor kunt gebruiken.

Wat is lontwol?

Lontwol is een getwijnde, niet-gesponnen wol. De haren zijn tot een lont gekamd in één richting. Dit zorgt ervoor dat het garen lekker zacht en volumineus is. Lontwol is een natuurproduct dat in diverse kleuren verkrijgbaar is. Een van de eigenschappen van lontwol is dat het kan gaan pluizen. Je kunt de pluisjes afknippen of voorzichtig lostrekken. Ook is het mogelijk het pluizen van de wol te verminderen door het plaid licht te vilten. Hierbij spray je het een klein beetje vochtig en laat je het maximaal 3 minuten in de droger draaien. Zorg ervoor dat het niet langer dan 3 minuten is, omdat de lontwol anders zal beschadigen.

Wat heb je nodig voor het breien?

Wanneer je gaat beginnen met het breien van jouw DIY deken met lontwol, is het eerst belangrijk dat je de juiste wol hebt uitgezocht. Ga voor een mooie kleur die goed past bij jouw bank of dekbed. Ook is het belangrijk dat de lontwol die je koopt voldoende is voor het breien van de deken. Hoe je de deken breit, is afhankelijk van de manier waarop je breit. Je kunt dit direct op je armen doen of met dikke breinaalden. Stel dat je een dikkere naald gebruikt, dan gebruik je ook meer wol. Als je juist strak breit, zal je meer wol gebruiken dan wanneer je losjes te werk gaat. Ook als je de lont splitst of de hele lont gebruikt, is de hoeveelheid lontwol die je gebruikt weer anders. Stel dat je een deken gaat breien van lontwol, dan kun je het beste 3 kilo lontwol kopen. Nog een bijpassend kussen breien? Voeg hier dan 1 kilo lontwol aan toe. Wil je een warme sjaal breien, dan is 500 gram lontwol voldoende.

Deken met lontwol breien

Als je een zak met 3 kilo lontwol gekocht hebt, weet je dus zeker dat je genoeg hebt voor een fijne wollen deken. De afmeting van de deken zal dan ongeveer 120 x 150 cm zijn. Dit is echter ook afhankelijk van hoe los of vast je breit. Je zet 15 steken op en breit vervolgens de wol in zijn geheel op.

Daarom breien met de lontwol van Zijdewinkel.nl

Jouw DIY deken breien doe je natuurlijk met de lontwol van Zijdewinkel.nl. Wij hebben al sinds 1982 ervaring met lontwol en zijn sinds 2017 bestseller op het gebied van lontwol waarmee je XXL kunt breien. Ook bieden wij de volgende voordelen:

  • Al onze gekleurde en natuurlijke lontwol is 100% diervriendelijk
  • Onze lontwol is 100% natuurlijk of biologisch geverfd
  • Gratis patroon & video tutorial
  • Inclusief wolwijzer met tips

Bestel direct onze lontwol online

Wil jij een mooie deken breien met lontwol van topkwaliteit? Bestel dan vandaag nog jouw lontwol bij Zijdewinkel.nl. Met onze lontwol kun je eenvoudig aan de slag met breien. Ook krijg je een gratis patroon en video van ons. Kies voor een zak van 3 kilo lontwol en ga snel aan de slag met het breien van jouw lekkere zachte deken. Plaats je vandaag nog je bestelling, dan verzenden wij de lontwol direct uit voorraad. Kies jij ook voor de lontwol van Zijdewinkel.nl?