Maandelijkse Archieven: Maart 2020

  1. Hoe kun je linten maken van zijde

    linten-maken-zijde

    Vraag: Ik zoek zijde, ik wil graag linten maken van zijde

    Beste, ik ben op zoek naar een stof om zelf linten van te maken.  Zelf ben ik niet zo thuis in het soort stoffen. Is dit iets dat ik met zijde kan doen? Kan ik dit eenvoudig scheuren om zo linten te maken? Alvast bedankt voor de hulp en feedback.

    Met vriendelijke groeten Stephanie – Antwerp, Antwerp Province, Belgium

     

    Antwoord: Welke zijden stoffen zijn geschikt om linten te maken van zijde

    Beste Stephanie,

    Zijde is hier heel geschikt voor, leuk dat je bij ons terecht bent gekomen.

    Je kunt bijvoorbeeld een pongee zijde gebruiken, heel licht of juist wat zwaarder. Dus een pongee 5 (is licht) of pongee 10 (is dikker / minder transparant).

    Je knipt een stukje in de zelf kant, rand van de stof. En dan scheur je naar de overkant. En daar knip je de zelfkant weer door.

    Heel leuk om te doen met zijde, met prachtig resultaat.

    Je krijgt vanzelf v

    Lees meer »
  2. Goed nieuws voor al onze fans van de biologische lontwol!

    header-lontwol

    Goed nieuws voor al onze fans van de biologische lontwol!

    We zijn uitgegroeid tot de grootste leverancier van deze prachtige gekleurde biologische merinowol. Daarom hebben we onze prijzen kunnen verlagen!

    We hebben fantastische nieuwe prijzen voor al onze klanten voor de lontwol! YES!

    • 1 kilo voor € 24,50
    • 3 kilo voor € 74,-
    • Een bump van 4.5 tot 5 kilo voor slechts € 89,-

    Direct uit voorraad of Pre order. De nieuwe pallets komen eraan. Dus de wol is super snel bij jou voor je nieuwe woondeken, XXL brei poef, kattenmand of vilt project.

    Bekijk alle scherp geprijsde lontwolwol direct hier.

     

    De voordelen van onze gekleurde wol

    • 27 micron zachte 100% merinowol
    • Geschikt voor XXL breien, vilten & spinnen
    • 40 Prachtige kleuren
    • Gifvrij geverfd met hoge kwaliteit synthetische verven van Z
    Lees meer »
  3. Pure Olijfzeep cadeau bij iedere bestelling

    olijfzeep-tegen-corona-virus

    De wetenschap van zeep: zo wordt het coronavirus uitgeschakeld.

    In de Volkskrant en in de Engelse krant de Guardian legt wetenschapper Pall Thordarson uit waarom 'gewone zeep' effectief is tegen het Covid-19 virus.
    Zeep bevat vetachtige deeltjes die de vetten in het virus kunnen vervangen. Daarna stort het geheel 'als een kaartenhuis in elkaar'. Wie de handenwasinstructies – lang genoeg wassen en de hele hand grondig inzepen – goed volgt, heeft zo de grootste kans dat alle daarop aanwezige virusdeeltjes de geest geven.

    Volgens Thordarson zijn alcoholhoudende gel en zeep beide goed, maar bij alcohol hebben mensen de neiging hun handen onvolledig te bestrijken. Bij zeep gaat dat van nature gemakkelijker. 'Je hebt maar een klein beetje water met zeep nodig om toch het oppervlak van je hele hand te bestrijken.'

    In de Franse pers geeft Dr. Gayet, specialist in infectieziekten in het Universitair Ziekenhuis van Straatsburg, het volgende advies: "Pure Marseillezeep, zon

    Lees meer »
  4. DIY XXL Lontwol kattenmand

    kattenmand-breiwol

    DIY @ Home XXL lontwol Kattenmand

    Jouw kat vind het heerlijk om in deze kattenmand van XXL lontwol te liggen! Zachte wol, lekker stevig gebreid en voor jouw als baasje ook leuk om te zien ; -). Je kunt deze kattenmand zelf breien thuis met ons handige alles-in-een pakket. Met goede stevige opstaande rand. Je krijgt de wol, geleverd in mooie papieren zak met een gratis patroon. Je hebt geen ervaring nodig, dit gaat jou lukken! En daarna mag jouw kat er lekker in chillen!

    Lees meer »
  5. Wat is Dupont wol/zijdeverf

    wat-is-dupont-zijdeverf

    Op zoek naar Dupont wol/zijdeverf

    Wij hebben veel klanten in onze winkel die op zoek zijn naar Dupont wol/zijdeverf. Dit heeft vaak verschillende redenen. Soms zoekt iemand een goede zijdeverf voor het oververven van een zijden kledingstuk. Het kan ook zijn dat iemand wollen vezels wilt verven. We horen ook wel eens de vraag “heeft u ook magnetronverf?”. Het bijzondere van de dupont wol/zijdeverf dat deze voor alle bovengenoemde toepassingen c.q. vragen geschikt is.

     

    Wat is Dupont wol/zijdeverf

    De zijdeverven van H. Dupont zijn reeds meer dan 100 jaar bekend en geliefd. Ze worden nu weer opnieuw in België gefabriceerd volgens de beproefde receptuur. Bij zijdewinkel.nl vind je de reeks H. Dupont Classique voor het verven van wol en zijde.

     

    Universele verf

    De zeer geconcentreerde Dupont verven zijn veilig en gemakkelijk in h

    Lees meer »
  6. Leer meer over lontwol

    bump-lontwol

    Bump, micron, kamband? Voor ons vanzelfsprekende termen, maar we horen heel vaak: Hé, wat bedoel je nou eigenlijk? We vertellen je graag alles over lontwol in deze blog!

    Wat is een bump lontwol?

    Een bump is een woord voor een grote baal wol. In dit geval lontwol. Lontwol zijn vezels van wol, die in één richting gekamd zijn, in de vorm van een lange lont. Daarom hoor je ook de term “kamband” vaak. Naast dat je met deze wol kunt breien, is de wol ook geschikt voor vilten. Ieder schapenras geeft zijn eigen wolvezel.

    Iedere dag krijgen wij bumps met lontwol binnen, ik denk dat het daarom voor mij zo’n vanzelfsprekende term is : -)

     

    Welke kleuren lontwol zijn er?

    Wij kennen bumps met lontwol in ongeverfd, puur natuur. En we hebben ze in kleur. De wolvezels die wij verkopen in onze winkel en groothandel zijn veelal van het merino schaap. Bij antraciet gemêleerd bijvoorbeeld, houdt dit in da

    Lees meer »
  7. DIY pakket Houten krukje met lontwol

    krukje-lontwol-pakket

    Nieuw in het assortiment

    Iedere maand bedenk ik voor zijdewinkel.nl een leuke actie rondom een thema of gelegenheid. Deze maand heb ik gekozen voor het maken van een houten krukje met lontwol. Waarom? Omdat het voorjaar voor mij echt in de lucht hangt in maart, heb ik deze maand gekozen voor een interieur item. Ik vind het voorjaar echt samenhangen met interieur en leuke toffe woonitems maken.

     

    Wat houdt het nieuwe DIY pakket in

    Een DIY pakket staat voor Do It Yourself. Ofwel een zelfmaak pakket. We hebben voor jou een super leuke krukje van hout welke je zelf kunt bekleden met lontwol.Je krijgt een compleet pakket en hiermee ga je lekker aan de slag thuis! Je krijgt een DIY kaartje met het patroon erbij geleverd. Ook ontvang je een link met een exclusieve video tutorial. In de maand maart krijg je € 10,- korting op dit complete pakket!

    Lees meer »
  8. Workshop Intuïtief zijdeschilderen

    intuitief-zijdeschilderen

    Workshop Energie & Intuïtief zijdeschilderen

    Doe mee met onze creatieve workshop Intuïtief zijdeschilderen onder leiding van Paula van Diepen van Feng Shui Feelings. Hierin leer je hoe je meer rust krijgt in in je hoofd en zo leef je meer vanuit je hart. Deze organiseren wij – heel toepasselijk – op de internationale dag van Astrologie en Geluk op 20 maart bij Zijdar Natural Silk in Heemskerk.

     

    Lezing over energie

    Paula vertelt je op praktische wijze alles over energie, mediteren, manifesteren en contact maken met jezelf. Begrippen die misschien zweverig klinken maar je juist weer met beide benen op de grond zetten. De lezing wordt gevolgd door een workshop intuïtief schilderen op zijde.

     

    Intuïtief zijdeschilderen

    Je krijgt een mooi stuk zijde van 45 x 45 cm. Deze ga je beschilderen met zijdeverf. Laat je leiden door je intuïtie. Intuïtief schildere

    Lees meer »
  9. Lezing voor de IKAT-kring

    ikat-lezing-zijdewinkel

    Lezing voor IKAT-kring

    Vanuit ZIJDAR geven wij regelmatig presentaties en lezingen rondom zijde. We zijn inmiddels door talloze bedrijven, scholen en verenigingen gevraagd. Bij verenigingen moet je denken aan de Vrouwen van Nu, de Red Hat Society enz. Nu was Ria van Els – Dubelaar, oprichtster en voormalig eigenaresse van ZIJDAR, gevraagd voor een lezing voor de Ikat vereniging op zondag 1 maart. Het thema was Japan! en Ria haar kennis en knowhow over dit onderwerp gerelateerd aan zijde is groot.

    Ria vroeg mij of ik zin had om mee te gaan. Onderweg kunnen we dan vergaderen, ik ben de chauffeur en het scheelt Ria energie om te rijden. Dat is altijd wel fijn als je een lezing moet geven. Bovendien vind ik het altijd leuk om een lezing van Ria te horen en te zien. Haar kennis en manier van overbrengen is fenomenaal en leerzaam. En is het interessant om nieuwe mensen te ontmoeten. Dus ik ging graag mee.

     

    Lees meer »