zijde-online-kopen

Waar moet je op letten bij zijde stof online kopen?

Het kopen van een zijden stof online is eigenlijk heel eenvoudig als je weet wat je zoekt ;-). En dat is soms lastig. Daarom helpen we je graag verder met een aantal tips.

 

Wat is het doel, waar ga je de zijden stof voor gebruiken?

Zijde is voor heel veel doeleinden geschikt, geen stof zo veelzijdig als zijde. Dat is natuurlijk fantastisch, maar soms kun je door de bomen ook het bos niet helemaal zien. Daarom geven we je in deze blog voor gebruikelijke zijden stoffen voor diverse toepassingen en een aantal algemene tips wanneer je zijde online gaat bestellen:

  • Zoek je een stof aan de meter of een kant en klare sjaal, bijvoorbeeld voor zijdeschilderen of vilten. Een stof aan de meter is altijd voordeliger dan een gerolzoomde sjaals. Maar wil je sjaals maken en heb je geen lockmachine of handigheid om zelf een rolzoom te maken, dan scheelt het natuurlijk tijd om een kant en klare sjaal te bestellen.
  • Ga je voor stof aan de meter, kijk dan naar de breedte van de stof. Onze zijden stoffen zijn maximaal 140 cm breed. Ga je sjaals maken van 45 cm bij 200 cm, dan kun je met 90 cm twee sjaals uit de lengte halen. Heb je een patroon voor een zijden top, en een stof van 140 cm breed nodig, dan vallen sommige stoffen automatisch af omdat we deze simpelweg alleen op 90 cm breed hebben.

 

Tips voor het kopen van een zijden stof 

 

Persoonlijke service en contact

Ons team met specialisten staat voor je klaar. Geen vraag is ons te gek. Of nu je een stof zoekt voor een lampenkap, een restauratieproject, een feestelijke jurk, een gordijn, een lijkwade, een afstudeerproject, voor vilten, een expositie of .... zeg het maar. Wij helpen je graag verder, neem gerust contact op.