linten-zijde

Vraag 

Beste heer/mevrouw, 

 
Op uw website heb ik de Crepe satin zijden lint gezien in onder andere de kleuren Champagne en wit. Graag zou ik willen weten of u nog andere kleuren beschikbaar heeft en wat de prijs hiervan is als hier minimaal 15 stuks van afgenomen wordt zoals op de website beschreven. 
 
Ik hoor het graag. 
 
Met vriendelijke groet, 
B
 
 

Antwoord

Wat leuk dat je bij ons terecht bent gekomen! Zijden linten zijn prachtige voor bloemboeketten, bruiden, stationary, uitnodigingen, babykaartjes en nog zoveel meer. 

Je kunt voor het verven van linten kiezen uit 85 kleuren zijdeverf. Deze vind je hier: H. Dupont Classique.

De prijs voor het verven van de linten bestaat uit de verf en de stof naar keuze. 

Voorbeeld: voor het maken van 15 linten x 5 cm is 75 cm stof nodig. Kies je voor een Crepe Satin, dan kun je de stof op basis van de meterprijs berekenen. Bijvoorbeeld Crepe Satin 12.5 op 140 cm breed, is geschikt en het meest voordelig qua prijs voor het maken van de linten. 

Voor het verven en scheuren van de linten rekenen wij een service prijs van € 15,-.

 

Geschikte stoffen

Je kunt in feite iedere zijden stof gebruiken voor het maken van linten. Sommige stoffen zijn wat fijner en transparanter, zoals de Georgette, Chiffon en Etamine. Daarvoor adviseren wij een breedte van minimaal 5 cm.

Voor alle overige stoffen geldt dat je een minimale breedte van 2.5 cm kunt gebruiken voor de linten.

Populaire stoffen voor linten

  • Crepe Satin 12.5: een matte kant en een glanzende kant. De stof is nauwelijks transparant en valt soepel.
  • Georgette 8: een matte, semi transparante zijde
  • Crepe de Chine: een zachte, korrelige structuur met een lichte glans.
  • Pongee 8: niet heel glanzend en ook niet heel mat, precies ertussen in eigenlijk. 

Deze stoffen zijn ook in kleur verkrijgbaar, dus machinaal geverfd. Dan hoef je niet zelf te verven, is natuurlijk ook een optie!

 

Scheuren van de stoffen

Dit is heel eenvoudig. Je scheurt altijd over de breedte, dus op de breedte van de stof van zelfkant naar zelfkant. De zelfkant is het afgewerkte "naadje" aan de zijkant van de stof. Je knipt de zelfkant in. En pakt dan de stof tussen duim en wijsvinger, links en rechts van de knip. Je scheurt voorzichtig maar wel met een beetje kracht en snelheid naar de andere kant van de stof, tot vlak voor de zelfkant. Deze knip je ook weer met de schaar. Dit om te voorkomen dat je horizontaal langs de zelfkant scheurt.

En zo scheur je lint voor lint. De stof rafelt vanzelf een beetje, wat een prachtig effect geeft aan jouw linten. In deze video laat ik zien hoe je dit doet:

TIP! Eerst verven, dan scheuren :-) anders wordt het een warboel van knopen in de wasmachine. 

 

Verfservice boeken per mail

Je kunt de verf service boeken per mail. Stuur een e-mail info@zijdewinkel.nl naar ons met daarin:

  • De zijden stof. We kunnen maximaal 5 meter verven met 1 flacon verf 250 ml. Wil je meer verven? Dan rekenen we een tweede, derde enz. flacon verf. 
  • Voor het scheuren van de linten, geef dan s.v.p. door welke breedte je wilt voor de linten. 2.5 of 5 cm. Voor sommige delicate stoffen zoals Georgette of Chiffon is de minimale breedte 5 cm. 

We zien jouw opdracht graag tegemoet! 

 

Wil je liever zelf verven?

Dat kan ook natuurlijk! In deze video leg ik je uit hoe je dit doet!