Maandelijkse Archieven: April 2019

 1. Katoenen zakdoekjes voor de Avond4daagse

  vierdaagse-katoen-zakdoek

  Katoenen zakdoekjes voor de Avond4daagse

  Richting de zomervakantie vindt ook de jaarlijkse Avond4daagse plaats voor kinderen. De avondvierdaagse is een jaarlijks terugkerend Nederlands wandelevenement waar gedurende vier dagen kan worden gewandeld. Scholen organiseren een wandelroute van 5 km die wordt gelopen door alle kinderen en hun ouders. Ieder jaar is het duimen voor mooi weer en wordt er hard gezongen tijdens het wandelen.

  Een aantal dagen voor de aanvang van de avondvierdaagse van 2013 uitte de GGD Zuid-Holland Zuid kritiek op de hoeveelheden snoep die de kinderen tegenwoordig bij zich dragen tijdens het lopen. De GGD startte daarom met bewustwordingsacties in verschillende gemeentes van Zuid-Holland. Deze actie is onderdeel van het regionale programma 'Gezond gewicht'. De KNLBO zei het probleem ook te zien, maar legde de verantwoordelijkheid neer bij de ouders. Wel kwam het KNLBO met een actieplan waarbij als eerste stap het gezonde eten wordt gestimuleerd door

  Lees meer »
 2. Nieuw werk en exposities rondom vilt

  nora-van-klingeren-expositie

  Dear friends of felt and silk, welcome!

  I make wall hangings or wall fabric of felted wool and hand-painted and screenprinted silk. The wall hangings consist of free work and commissioned work and vary greatly in size, from about 0,30 x0,40 m2 to composite work of many dozens of m2. I also make scarves, mainly in silk. I like to combine techniques of felting wool with silk. It create richer texture and depth to the dress. In fact, everything can be an inspiration to me, from cities to countries, nature and seasons to people and connections.

   

  Recent work in commission       

  • New branches to the trunk (Rijswijk GLD)
  • Inside enriches outside (Ouderkerk a.d. Amstel)

   

  Exhibitions & Agenda

  11 may -19 may Contrasts

  Yearly exhibition of artistgroup The Independents, Loods 6 Amsterdam with my subtitle, old stories new storylines    

  Lees meer »
 3. Bij onze zijde geen gevaar van giftige formaldehyde

  geen-giftige-formaldehyde

  Vraag van onze klant

  Beste,

  Onlangs had ik jullie website bezocht en zag ik dat jullie diverse zijde verkopen, erg mooi! Wij zijn op zoek naar hoog kwaliteit zijde stoffen vrij van giftige chemicaliën zoals formaldehyde. Mijn vraag was of jullie deze verkopen en ook kunnen aantonen dat de stoffen geen giftige chemicaliën bevatten?

  Ik hoop van jullie te horen!

  Vriendelijke groeten,

  NN

   

  Wat is formaldehyde eigenlijk?

  Formaldehyde of methanal is een gas met een zeer sterke, onaangename geur. Het is de eenvoudigste organische verbinding uit de stofklasse der aldehyden. Formaldehyde is giftig. Het is één van de belangrijkste redenen om je kleding te wassen alvorens je jouw kleding zelf aantrekt. Of bij je kinderen / baby. Nog even los van alle mensen die in een winkel ook al aan jouw kleding hebben gevoeld en deze hebben gepast.

   

  Gebruik in onze containers voor zijde

  Lees meer »
 4. Verslag Revival van Textiel - Symposium Textielcommissie.nl

  revival-textiel

  Revival van Textiel!

  Afgelopen voorjaarssymposium was ik projectleider van de werkgroep van het voorjaarssymposium. Vanuit de AdviesRaad (AR) worden onderwerpen aangedragen voor het symposium wat tweejaarlijks wordt georganiseerd. Voorjaar 2019 stond Revival van Textiel op de agenda. Samen met de werkgroep heb ik diverse sprekers uit het textielwerkveld benaderd en een mooi programma samengesteld. Op de foto zie je v.l.n.r. een bezoeker, Symposiumleider Hanny Spierenburg, mijzelf, en spreekster Sara Vrugt van het label Sustained met haar 4 maanden oude baby.

   

  Programma introductie

  Textiele ambachten zijn terug van weg geweest en worden opnieuw gewaardeerd. Sinds het millennium is er sprake van een groeiend maatschappelijk draagvlak voor textiel. Binnen de architectuur vinden wand- en vloerkleden weer hun plaats. Vintage en tweedehandskleding wordt niet langer gedragen uit armoede maar is een statement.

  Lees meer »