vierdaagse-katoen-zakdoek

Katoenen zakdoekjes voor de Avond4daagse

Richting de zomervakantie vindt ook de jaarlijkse Avond4daagse plaats voor kinderen. De avondvierdaagse is een jaarlijks terugkerend Nederlands wandelevenement waar gedurende vier dagen kan worden gewandeld. Scholen organiseren een wandelroute van 5 km die wordt gelopen door alle kinderen en hun ouders. Ieder jaar is het duimen voor mooi weer en wordt er hard gezongen tijdens het wandelen.

Een aantal dagen voor de aanvang van de avondvierdaagse van 2013 uitte de GGD Zuid-Holland Zuid kritiek op de hoeveelheden snoep die de kinderen tegenwoordig bij zich dragen tijdens het lopen. De GGD startte daarom met bewustwordingsacties in verschillende gemeentes van Zuid-Holland. Deze actie is onderdeel van het regionale programma 'Gezond gewicht'. De KNLBO zei het probleem ook te zien, maar legde de verantwoordelijkheid neer bij de ouders. Wel kwam het KNLBO met een actieplan waarbij als eerste stap het gezonde eten wordt gestimuleerd door lokale verbindingen te leggen met bedrijven en winkels die zich hiervoor in willen zetten.

 

Gezonde snack in een katoenen zakdoek

Op de foto hierboven zie je de kinderen van de school de Sleutelbloem uit Beverwijk. Zij hebben 130 kinderen een katoenen zakdoek gegeven van 45 x 45 cm met daarin een halve sinaasappel en een pepermuntje. En super leuke, gezonde en lekkere traktatie. De katoen is bij ons per meter verkrijgbaar en makkelijk zelf om maat te scheuren en uit te delen als zakdoekjes.

Eet smakelijk en veel wandelplezier gewenst ;-)