Maandelijkse Archieven: Februari 2023

  1. Wat is het verschil tussen satijn en zijde?

    bruidszijde

    Geen Bridezilla, wel enorme stress!

    Vanmorgen vroeg ging al de telefoon. Een dame uit Zwanenburg belde. Ze had enorme stress. Ze gaat volgende week dinsdag trouwen en ze had haar trouwjurk opgehaald bij een atelier voor herstelwerkzaamheden. De jurk was echter enorm beschadigd. Er zaten halen in de stof. Er zat een vlek in. En de achterkant was niet goed gemaakt, waardoor de V van haar blote rug niet goed was geworden. Ze had een extra meter stof nodig. Ze dacht dat het misschien wilde zijde was, een doupion stof. En ze had al op Zijdewinkel.nl gekeken of wij misschien de juiste zijde zouden hebben. Nu zijn wij op maandag gesloten met de winkel in Heemskerk maar ze vroeg zich af of ze misschien toch langs mocht komen? Natuurlijk mag dat! Daar maken we een uitzondering voor!

    Wat is het verschil tussen satijn of zijde?

    De bruid was gelijk in haar auto gesprongen met haar aanstaande en zoon. Ze had een lint meegenomen. Gemaakt

    Lees meer »
  2. Schilderen op zijde: hoe pak je dat aan?

    schilderen-zijde-voorbeelden

    Schilderen op zijde is een heerlijk rustgevende hobby. Je kunt er talloze kanten mee op en creëert een uniek resultaat! Bij het schilderen van zijde horen bepaalde technieken en kun je gebruikmaken van twee soorten verf. We leggen je graag uit hoe je ’t het beste aanpakt: onze roots liggen namelijk in het schilderen op zijde!

    Schilderen op zijde: hoe ga je te werk?

    Schilderen op zijde pak je anders aan dan bijvoorbeeld schilderen op canvas. En wel zo:

    1. Allereerst span je een zijden stuk stof of sjaal op een spanraam met spanhaken of driepuntspunaises. Kies je stof dus zorgvuldig: de dikte van de stof bepaalt de kleurintensiteit. Zorg dat de stof de ondergrond niet raakt: anders komen er vlekken op. En dan komen je schildertechnieken ook niet goed uit de verf! In deze gratis video op ons ZIJDAR YouTube ka
    Lees meer »
  3. Trouwjurk verven? Hier moet je op letten

    zijden-trouwjurk-verven

    Je trouwdag is misschien wel de belangrijkste, leukste of mooiste dag uit je leven. Daarom wil je er alles aan doen om deze dag onvergetelijk te maken. Hoe je dat doet? Het begint al bij een oogverblindende trouwjurk! De meeste trouwjurken zijn wit, wat de zuiverheid van de bruid symboliseert. Maar wil jij nét iets anders? Waarom zou je niet je trouwjurk verven?

    Trouwjurk verven

    Een trouwjurk verven: misschien niet het eerste waar je aan dacht. Maar de mooiste creaties komen juist voort uit de gekste ideeën! Misschien wil je wel jouw trouwjurk verven in je favoriete herfstkleur? Of juist een pastelkleurige tint? Wij leggen je uit hoe je dit het beste aanpakt.

     

    Verven met de wasmachine

    • Was je zijden kleding(stuk) vooraf.
    • Stel een programma in op 30 graden, met een zo laag mogelijk toerental, en minimaal 30 minuten wasprogramma.
    • Leg de zijde in de wasmachine, zorg dat de stof nog nat is, en luchtig i
    Lees meer »