Alter Ego Viscoseverf

Voor het verven van viscose en andere plantaardige stoffen en vezels

Nieuwe koers ZIJDAR & Zijdewinkel m.b.t. de verven en zijdeschildermaterialen, lees er alles over in deze blog!

Deze Alter Ego verf van Dupont is speciaal geschikt voor plantaardige stoffen en vezels, ofwel cellulose vezels. De verf kan worden toegevoegd aan een pan met water, samen met de speciale fixateur. In 40 minuten tijd, verf je dan stoffen en vezels in de gewenste kleur. Het aanbod kleuren is wat beperkt, maar alle kleuren zijn onderling mengbaar. 

Wanneer je stoffen wilt gaan beschilderen, dan gebruik je geen fixateur maar het medium. Na het drogen van de verf, moet de stof gestoomd worden om de verf te fixeren. Vergelijkbaar met stoomfixatie Dupont Classique verven. 

Deze verf is ook geschikt voor de Alter Ego / It's Magic two color dying techniek.

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

Recepten, sample kaarten en gebruiksaanwijzingen

We merken dat de vraag naar instructies op papier nog steeds groeit. Wat voor recept pas ik toe om mijn wollen vezels in de pan te verven, hoe kan ik diezelfde verf in de magnetron gebruiken, en moet ik textielverf strijken of kan ik dit ook stomen. Hoeveel water gebruik ik, moet ik het eerst laten drogen etc.

Om in de behoefte aan recepten en instructies te voorzien hebben we deze digitale patronen en werkinstructies gemaakt, welke je uiteraard ook zelf kunt printen na het downloaden. Zo sparen wij ook het milieu door niet overal een print bij te doen.

 

Tip, testen, schrijven en bewaren

Daarnaast raden we je aan om zelf ook recepten op te schrijven en stukjes stof te bewaren.  Zo kun je zelf alle informatie verzamelen rondom onze producten op een eenvoudige, betaalbare en leuke manier.

 

Combineer theorie en praktijk en leer van de experts

Wil je de techniek van het zijdeschilderen oppakken, leren marmeren of een middag experimenteren met de verven en mogelijkheden, Je bent van harte welkom in ons atelier waar we workshops geven aan beginners en gevorderden. Privé les behoort ook tot de mogelijkheden, evenals groepsarrangementen. Bekijk hier onze workshop informatie.