Workshop informatie. Wie, wat, wanneer, hoe :-)

workshops-zijdewinkel

Veelgestelde vragen - FAQ over onze workshops 

ZIJDAR - Het Zijde Instituut

Ons bevlogen ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl team deelt graag haar kennis en technieken sinds 1982! 

Bijvoorbeeld door middel van workshops & masterclasses. Ook gastcolleges, incompany trainingen en privéles behoren bij ons tot de mogelijkheden. Ons aanbod varieert tussen een 4-daagse opleiding, techniekles, masterclass, privéles, open atelier (zelfstandig werken), workshops (fun!), groepsarrangementen, kinderworkshops en theorielessen. Alle workshops staan op een rij in dit agenda overzicht.

 

De allerleukste workshops rondom Zijde en Textiel

Alle praktische informatie vind je bij het evenement zelf en op deze pagina. Heb je vragen over ons aanbod of wil je een besloten event reserveren? Neem contact met ons op.

 

Voor wie zijn de workshop?

Voor iedereen! We geven regelmatig basiscursussen (bijvoorbeeld zijdeschilderen), masterclasses of juist specifieke technieken (marmeren, shibori). Om nieuw te leren, of om je kennis bij te spijkeren. Maar ook als je niets met textiel hebt is het reuze leuk om te doen. Bijvoorbeeld met een vrijgezellenfeest, kinderpartijtje, verjaardag of andere feestelijke gelegenheid. Je bent van harte welkom met een groep, klein of groot, jong of oud, creatief of niet creatief, beginner of expert, man of vrouw. Wij zijn van de partij en hebben een gevarieerd aanbod. Er zit altijd wel iets passends voor je bij!

 

Dit kun je leren en doen bij ZIJDAR & Zijdewinkel.nl

  • Workshop (fun): DIY workshops voor de fun zoals armbreien, een sjaal vilten en een sjaal verven in je favoriete kleuren
  • Techniekles: Samples en groot werkstuk rondom technieken zoals serti, marmeren, anti-fusant, vilten enz.
  • Masterclass: Inhuur van externe docenten met een eigen specialisatie zoals ecoprinten, vilten, Zaans stikwerk enz.
  • Groepsarrangement: Verschillende workshops zoals armbreien en een sjaal verven met een eigen groep; familie, collega’s, koor, babyshower enz. Kan ook op locatie worden gegeven. Deze kunnen natuurlijk ook worden gevolgd vanuit een professie; les geven in de zorg, een instelling, een atelier, op school, vanuit een kostuumvereniging, of naailessen, enz.
  • Privéles: Kennis en uitvoering bij specifieke vragen en opdrachten in een één op één setting.
  • 4-daagse opleiding door zijde expert Ria van Els – Dubelaar: High level rondom techniek, materiaal, zelfontplooiing.
  • Theorie les / Presentatie: Theorieles en inspiratiesessies rondom thema’s zoals stoffen, verven, portretten, letters enz. Neem contact op via info@zijdewinkel.nl
  • Huur van het atelier: Huur een tafel en ga zelfstandig aan de slag. Eigen materialen mee, gereedschappen van ZIJDAR. Of geef zelf een workshop of een training. 

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Ons atelier is in ons eigen pand, dus we zijn lekker flexibel.

 

Praktische informatie 

Bij iedere workshop vind je meer informatie over de docent, tijden, kosten en wat er wel of niet inclusief is. Over het algemeen zijn onze workshops all-inclusief materiaal, koffie/thee en lekkers en bij een dagprogramma een luxe lunch! Algemene informatie over ons ZIJDAR Atelier, docenten, locatie, annuleren, enz. vind je op deze pagina. 

 

Docenten

We hebben de expertise in huis. Daarnaast huren we regelmatig gastdocenten in met ieder een eigen expertise (vilten, aquarel, etc.).

Je kunt ons ook contacten voor het actuele aanbod en om je in te schrijven voor onze workshops. Na ontvangst van jouw inschrijving bevestigen wij de inschrijving per mail.

 

Wanneer

Ons workshop aanbod varieert meestal tussen een ochtend, middag of dag van maandag t/m zaterdag. Liever in de avond uren workshoppen of in het weekend? Bel of mail ons, dan gaan we kijken of er voldoende animo is, of we maken een programma op maat. Bij het dagprogamma zit een luxe lunch inbegrepen (vegetarisch, glutenvrij of andere (dieet)wensen mogelijk.

 

Waar

Onze workshops worden gegeven in ons atelier op de eerste verdieping op De Trompet 1936 – Heemskerk, tenzij anders en expliciet vermeld. Alleen bereikbaar met de trap, wij hebben helaas geen lift. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Wij zijn ook goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer, sinds januari 2022 stopt er een bus op het bedrijventerrein. Klik hier voor de routebeschrijving.

 

Betalen

Je kunt de workshop in jouw winkelmandje afrekenen met iDeal of PayPal. De factuur kun je ook betalen via een overschrijving per bank. Zo is jouw deelname aan onze cursus gereserveerd en gegarandeerd. Bij het afrekenen kies je voor de verzendmethode "workshop". Zo betaal je geen verzendkosten.

Wil je een factuur ontvangen? Neem dan contact met ons op. Na ontvangst van de betaling is jouw deelname aan onze cursus gereserveerd en gegarandeerd. We sturen je ook altijd even een bevestiging hiervan.

 

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Onze cursusprijs is altijd all inclusief, dus geen verrassingen tijdens de cursus of na afloop. Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om extra materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze winkel & showroom voldoen. (pin of contant) Je krijgt als deelnemer aan een Zijdewinkel en ZIJDAR cursus 10% korting op de dag zelf.

 

Annuleren

Tot een week van tevoren kun je telefonisch contact opnemen indien je wilt annuleren of verplaatsen. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang van de activiteit ben je de totale kosten verschuldigd. De reden van annulering speelt geen rol. In plaats van de annulering mag je altijd een vervangende deelnemer zoeken en aanmelden. Zijdewinkel.nl behoudt zich het recht voor een activiteit te annuleren bij te weinig deelnemers (tot 1 week voor aanvang) of vanwege onvoorziene omstandigheden. Informatie rondom onze Covid-19 maatregelen vind je hier.

 

Speciaal voor studenten

Ben je student? Dan kun je meedoen tegen een speciaal studententarief. Neem contact met ons op.

Wij hebben er zin in! Kom je ook?

workshops-agenda-zijdewinkel