De leukste workshops voor tijdens de feestdagen

Deze workshops zijn ideaal voor de feestdagen of om cadeau te geven voor het nieuwe jaar

Wil jij een workshop aan iemand cadeau geven voor de feestdagen of voor het nieuwe jaar? Er zijn ontzettend veel leuke workshops om cadeau te doen, zoals de workshops van Zijdewinkel. Wij hebben een groot aanbod creatieve workshops om uit te kiezen. Hierdoor zit er altijd wel een leuke workshop bij voor jouw vriend, vriendin, familielid, collega of iemand anders. Wij hebben de leukste workshops voor tijdens de feestdagen en het nieuwe jaar op een rij gezet.

XXL deken breien

Een XXL deken breien is erg leuk om te doen. En je hebt ook meteen een heerlijk warme deken voor de wintermaanden. Zo bespaar je extra op je energierekening. Tijdens onze workshop ga je aan de slag met lontwol. Dit is extra dikke wol. Met je armen als breipennen brei je een deken van 150 x 100 xm. Onze lontwol is van 100% puur wol gemaakt en is dus puur natuur. Het is heerlijk zacht en erg warm. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Ook krijg je koffie, thee en iets lekkers. Wie ga jij blij maken met onze workshop ‘XXL deken breien’?

Kerstster maken

Wil jij een gezellige kerstworkshop cadeau doen? Denk dan eens aan een workshop ‘Kerstster maken’. Iedere dag wordt het donkerder en kouder. Er is dan ook niets gezelligers dan alvast in de kerstsfeer te komen met een leuke kerstworkshop. Tijdens de workshop maken we een wollige kerstster met lichtjes. Dit doen wij met zachte lontwol van 100% merino. Bij het weven van een kerstster wordt een speciale techniek gebruikt. Deze techniek wordt ook wel Soumak genoemd. Deze wordt ook gebruikt voor het maken van tapijten en zorgt ervoor dat de wol zowel zacht als volumineus blijft. Jouw kerstster kun je vervolgens geheel afmaken met mooie versiering. Tijdens deze workshop zijn alle materialen geregeld en krijg je koffie, thee en wat lekkers.

Devoreren en vilten

Deze dag staat in het teken van devoreren, dit is een ets techniek. Een bijzonder leuke techniek waarmee je zelf de meest waanzinnige en unieke designs kunt maken op stof. En vervolgens in je vilt kan verwerken. Je kunt een eigen dessin maken, of gebruik maken van de sjablonen uit ons atelier. De gedevoreerde stof is prachtig om verder te vervilten. Iedere deelnemer ontvangt een stuk natuurwit naaldvilt. Na een korte uitleg van de techniek vervilt je jouw zijde viscose satijn sample met het naaldvilt. De witte gedevoreerde stoffen (fluweel en viscose) zijn een feestje om nog te verven met de two color it's magic techniek. Koffie, thee, water en wat lekkers wordt je gratis aangeboden. De materialen waarmee je werkt en de gereedschappen zijn All Inclusief.

Leren vilten

Onder leiding van de vilt expert Petra van Driest of Alisa Matsumoto leer jij de techniek(en) die jij wilt leren. Lestijden hele dag: 10.00 – 16.00 uur. Vanaf 09.45 staat de koffie/thee met lekkers voor je klaar. We gaan lekker veel oefenen met droog vilten en nat vilten, en je maakt kennis met de gereedschappen (punch, borstel, noppenfolie, horregaas, sproeibal, wat gebruik je waarvoor).

Je krijgt verschillende samples zijden stoffen waar je goed op kunt vilten en direct mee aan de slag gaat: chiffon, organza, pongee 5 zijde. Ieder stof geeft een ander eindresultaat. De prijs is incl. samples, chiffon sjaal 150 x 40 en gebruik van overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en iets lekkers. Tussen de middag gaan we uitgebreid lunchen. Je kunt hier kijken wanneer de eerst volgende cursus gepland staat. 

Zijdeschilderen

Een andere zeer leuke workshop is de workshop ‘Zijdeschilderen’. Hierbij maak je kennis met het schilderen op zijde en hoe dit precies werkt. Je leert welke verf je gebruikt voor het verven van zijde, hoe je de verf kunt fixeren en welke soort kleuren er zijn. Na de theorie ga je een een aantal zijdeschildertechnieken uitwerken op lekker grote samples (ca. 45 x 45 cm) van pongee zijde. Met zijdeverf of textielverf. We werken met de primaire kleuren. Je kunt deze zelf mengen. Je past daarbij een aantal zijdeschildertechnieken toe welke we aan je laten zien, en welke je daarna kunt gaan uitvoeren:

Weet jij al welke workshop je cadeau gaat geven? Mocht je meer informatie wensen over onze workshops, neem dan gerust contact met ons op! In onze agenda zie je welke workshops en technieklessen er gepland staan.