VSCO-kinderfeestje

Wat is een VSCO girl precies?

VSCO, spreek uit Visko! Lijkt op Vlisco. Of een nieuwe Ikea kast. Maar is dus iets heel anders. Een VSCO Girl zet zich af tegen de schoonheidsidealen. Ze draagt bijvoorbeeld weinig make-up. Ook is ze milieu bewust en koopt ze tweedehandskleding of pimpt de kleding die in haar kast hangt. Ze knipt, naait, verft, ruilt tot er nieuwe kledingstukken ontstaan. En dat was de aanleiding voor een moeder om contact op te nemen met Zijdewinkel.nl voor een workshop.

 

VSCO kinderfeestje

Eind vorig jaar kreeg ik de mail of wij een kinderfeestje konden organiseren voor 6 meiden in de leeftijd van 8-10 jaar. Ze waren mega geïnteresseerd in het fenomeen VSCO girl en zouden graag een eigen t-shirt verven. Of dat zou kunnen bij ons? Ik moest even google-en dus wat een VSCO girl precies was. En toen was mijn reactie; JA! Natuurlijk! Wij hebben super mooie textielverf voor katoenen shirts. Bovendien weten we hoe we een shirt moeten vouwen en afbinden om echte unieke regenboog shirts te krijgen. Onze verven voldoen aan de Oeko-tex 100 norm. Milieuvriendelijk dus. Wij zagen dus een goede match voor een leuke programma voor deze VSCO girls!

 

De middag voor de VSCO girls

De 6 enthousiaste meiden kwamen bij Zijdewinkel.nl in het atelier binnen. Ze kwamen uit Alkmaar dus Heemskerk was vlakbij. We hadden limonade met cake en slagroom, en het atelier versierd met ballonnen en slingers. Ze hadden allemaal een eigen wit shirt meegenomen waar ze hun verfpraktijken op gingen toepassen. De tafels waren afgeplakt, de verf, elastiekjes en kwasten lagen klaar. Dus aan de slag! In 1,5 uur hadden alle meiden hun eigen unieke shirt geverfd. De shirts moesten even drogen en konden toen gefixeerd worden door middel van strijken. Dat wil zeggen dat de verf ook echt vast zit op de stof.

 

Wil jij een kinderfeestje boeken?

Ben jij ook een VSCO girl, is jouw dochter creatief, vind je het leuk om een t-shirt, tas of sjaal te beschilderen of moet je weer een kinderfeestje organiseren en heb je echt werkelijk geen idee wat nu weer te doen ; -) Je kunt bij ons terecht voor super leuke kinderworkshops. Neem een kijkje online of bel / mail voor de mogelijkheden!