dickenskaartje

Zijden cocons mee in de reis naar magie

Afgelopen maand kocht Marcel zijden cocons voor zijn Charles Dickens avontuur komende december. Dit het verhaal erachter. En wie weet ontmoet jij hem en onze zijden cocon op één van de plaatsen in Nederland.

 

Only when you start something amazing can happen

"Vanaf komende donderdag kruip ik een aantal dagen en op meerdere plaatsen in Nederland in de huid van Charles Dickens. Ik knoop dan korte gesprekjes aan. Charles praat natuurlijk alleen maar Engels en dat doe ik dan ook.
Charles was een vrijgevig man en ook ik geeft na zo’n gesprekje wat mee. Elk jaar probeer ik mensen aan te sporen tot ‘iets’. Dit jaar spoor ik mensen aan om in 2020 hun dromen waar te maken, waarbij ik uitleg dat alles begint met een eerste stap, net zoals een zijderups begint met het spinnen van een draad en na een dag of twee een cocon heeft gesponnen.
De zijdecocon gaat in een klein zakje waar ook een kaartje in zit van Damminga Fotografie. Irene Damminga heeft tijdens de maansverduistering van afgelopen januari 153 foto’s gemaakt van het hele proces en heeft daar een mooie overzichtsfoto van  gemaakt. Het eindresultaat is geweldig en heeft in het Algemeen Dagblad gestaan. Ook Irene Damminga is die nacht met één foto begonnen. (zie foto header).

Hartelijke groet en nog een prettige dag,

Marcel

 

Marcel P. Vaandrager
Cultureel ondernemer
(Dorpsdichter van de 5 dorpen van Werkendam, schrijver, columnist, uitgever van kleine oplagen, theaterman, docent en evenementorganisator)