Oeh la la, zijde nachtkleding

Welke zijde kun je gebruiken om nachtkleding van te maken?

Wil je nachtkleding maken met zijde en ben je benieuwd welke soort zijde hiervoor geschikt is? Er is niets leukers dan zelf je eigen nachtkleding maken. Vooral als dit zijde nachtkleding is. Zijde heeft namelijk diverse voordelen te bieden. We kregen laatst de vraag welke zijde geschikt is voor nachtkleding dus dit is het perfecte moment om jullie daar meer over te vertellen. 

Wat is zijde?

Zijde is ook wel een natuurproduct dat van de cocon van de zijdelarf afkomt. Het is 100% ademend. De cocon bestaat uit dunne draden en lijm, die worden afgewikkeld door de zijderups en tot zijdegaren worden gevormd. Dit garen wordt gebruikt voor het maken van zijde. Heb je 1 cocon, dan bevindt zich hier wel 3000 meter draad op. Er zijn verschillende soorten zijde, waaronder moerbei zijde en wilde zijde. Hier gaan wij hieronder iets dieper op in.

Moerbei zijde

Moerbei zijde komt van de Bombyx Mori zijderups. Een groot verschil met de draden van de cocon van de wilde zijderups, is dat de cocondraden bij moerbei zijde extra lang zijn. Zo levert een cocon van een moerbei zijderups rond de 1500 meter zijdedraad op. Deze lengte maakt diverse toepassingen mogelijk. Zo kan er een dekbedovertrek of zijden kussensloop van deze zijde gemaakt worden en kan het ook gebruikt worden voor mooie nachtkleding. De draad staat erom bekend erg fijn en gelijkmatig te zijn. Daarnaast is de draad ook zeer sterk en daarmee duurzaam.

Wilde zijde

Wilde zijde is zijde van rupsen die niet gekweekt zijn in het wild, maar in het wild leven. Er zijn diverse soorten wilde zijderupsen. De draden van wilde zijde zijn dikker en ogen een stuk doffer. Ook zijn de draden ruwer dan draden van moerbei zijde.

De voordelen van zijde

Zijde heeft diverse voordelen te bieden voor je lichaam en gezondheid.

Slaap je in een zijden nachtjapon, dan is dit erg fijn voor je huid en haren. Zijde zorgt ervoor dat schuurplekken voorkomen worden, je haar minder pluist en is perfect voor verschillende soorten allergieën zoals eczeem, astma en andere huidproblemen. Let wel op dat er ook veel zijden nachtkleding wordt gemaakt van viscose en polyester. Wil je jouw huid echt ten goede komen, dan kun je beter pure zijde nachtkleding maken.

  • Zijde heeft als groot voordeel dat het erg sterk is.
  • Ook is het veerkrachtig en kou- en warmte isolerend.
  • Het is hypoallergeen, waardoor je geen last meer krijgt van bijvoorbeeld huisstofmijtallergie.
  • Ook heeft het een mooie glans.
  • Zweet je veel ‘s nachts, dan is nachtkleding van zijde ook ideaal. Het heeft namelijk een hoge vochtregulatie van wel 30%.
  • Zijde werkt hydraterend voor je huid, zorgt ervoor dat je het niet koud hebt ‘s nachts en voelt zowel zacht als luxe aan.
  • Daarbij is het antibacterieel, anti-allergisch en niet statisch.

Wil je nachtkleding maken die tijdloos mooi is, dan kun je het beste voor zijde kiezen.

De ideale zijde voor nachtkleding

Ben je op zoek naar de ideale zijde voor nachtkleding, dan kunnen wij je de Crêpe Satin met lycra adviseren of een lichte zijde stof zonder stretch. Denk bijvoorbeeld aan de Crêpe Satin 12.5, de Crêpe Satin 17 of de Pongee 8 zijde. Deze stoffen zijn wel semi-transparant. Zoek je een stof die niet doorschijnt, dan kun je het beste kiezen voor de Crêpe Satin 19 in kleur. Je kunt ook voor haspelzijde kiezen. Wij hebben haspelzijde tricot te koop die erg prettig draagt. Het is erg zacht en luxe en gemaakt van mooie afgehaspelde draden zijde.

Astma, eczeem of brandwonden? Draag zijde satijn

Heb je te maken met een allergie zoals astma? Dan kun je ook kiezen voor zijde satijn. Bij zijde satijn heeft stof minder kans om zich in de stof vast te zetten. Heb je eczeem, brandwonden of andere problemen met je huid, dan is het ook erg fijn dat zijde satijn vrij glad is. Wanneer je veel ligt of last hebt van spasme, is dit ideaal. Je kunt hierdoor een stuk eenvoudiger omdraaien in bed. Wil je meer informatie over allergieën en het maken van een nachtjapon van zijde? Vraag dan gerust advies aan onze specialisten. Wij delen graag onze kennis over zijde met jou.

Bestel zijde voor je nachtjapon bij Zijdewinkel.nl

Wil je graag aan de slag met het maken van een zijden nachtjapon? Bestel dan meteen jouw zijde bij Zijdewinkel.nl.  Plaats je jouw bestelling voor 15:00, dan maken wij deze direct klaar voor verzending. Wij verkopen zijde van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. je kunt ook onze fysieke winkel in Heemskerk bezoeken. Dit kun je dagelijks zonder afspraak doen. Je bent van harte welkom! Parkeren doe je bij ons gratis voor de deur. Bekijk onze mooie stoffen op de begane grond en kies jouw favoriet uit. Heb je nog vragen over onze zijde of wil je advies omtrent het maken van een nachtjapon van zijde? Onze specialisten helpen je graag verder!