gordijnen-zijde

Wil jij ook graag gordijnen van zijde?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben namelijk de juiste stoffen voor gordijnen van zijde en we hebben een heel goed adres waar je de stof tot gordijnen kunt laten maken! 

In onze winkel kun je alle stoffen bekijken. Ook online heb je deze mogelijkheid. Vind je onze winkel te ver voor een bezoek? Dan vraag je online een staal aan, die wij per post naar je toesturen. Zo kun je thuis op je gemak de stof bekijken.

 

Advies stoffen voor zijden gordijnen

In feite zijn al onze zijden stoffen geschikt voor gordijnen en vitrages. Het hangt van jouw wensen af welke stof het beste past. Er zijn wel een aantal favoriete zijden stoffen, die onze klanten hebben gekozen voor het maken van gordijnen.

Doupion zijde

Links op de foto te zien. Doupion zijde is er in twee variaties, met een grove structuur (slub) en een fijne structuur (lichte slub). Naast verschillende wit variaties en zwart is de doupion ook in kleuren verkrijgbaar. De stof is nauwelijks transparant en valt stevig. Je kunt de stof daardoor heel mooi plooien. Bekijk de doupion zijde online. 

Georgette zijde

In het midden op de foto zie je de soepel vallende matte georgette zijde. De stof kan fijn geplooid worden en is heel mooi voor vitrages, luchtige gordijnen en wiegenhemeltjes. De georgette is er in natuurwit en prachtige felle kleuren en poeder tinten.

Taftzijde

Deze stof lijkt op doupion zijde maar is spiegelglad. De stof heeft een luxe uitstraling. Je ziet de gordijnen op de foto rechts hangen. De taftzijde is er in wit variaties, zwart en kleur. 

Bourette zijde

Bourette zijde is een voordelige zijde voor gordijnen. De bourette 22 is semi transparant, en heeft een breedte van 112 cm, dit is wel iets om rekening mee te houden. De bourette 34 is dicht geweven en heeft een natuurlijke structuur. Deze zijde is 140 cm breed en populair voor gordijnen. 

De bourette is er alleen in natuurwit. Wil je een zijde met dezelfde uitstraling in kleur? Kijk dan bij de Tasar zijde

 

Voordelen gordijnen van zijde

  • Zijde is een natuurlijk product
  • Het heeft een luxueuze uitstraling en is toch heel betaalbaar wanneer je de stof bij ons koopt en laat maken in het atelier
  • Zijde werkt brandvertragend
  • De zijde absorbeert geluid 
  • Het is de de sterkste natuurlijke vezel die er is
  • Zijde kent tal van variaties die perfect aansluiten bij jouw wens; glad, zacht, stijf, soepel, mat, met structuur, transparant of dicht geweven.

 

Gordijnen laten maken van zijde

Wij adviseren het atelier Naald van Haarlem Noord op de Rijsstraatweg. Dit is ongeveer 30 minuten rijden vanaf ZIJDAR / Zijdewinkel.nl

  • Ervaring met het maken van gordijnen van onze zijde, wij hebben al tientallen tevreden klanten doorgestuurd met onze stoffen. Zij hebben er gordijnen naar wens van gemaakt.
  • Wordt ook ingemeten en opgehangen desgewenst.
  • Het atelier is betaalbaar! Je kunt rechtstreeks bij hen informeren naar prijzen, dit is de website.

 

Stoffen uitzoeken 

Kom gerust langs in onze winkel voor advies en het bekijken van onze hele collectie zijde. We helpen je graag verder!