wat-is-chiffon

Wat is chiffon?

Chiffon is een luchtige stof, geweven in een plat binding. Door het overdraaide garen heeft de chiffon een mat uiterlijk. De grondstof van chiffon kan natuurlijk zijn, zoals zijde of niet natuurlijk, zoals polyester. De stof valt soepel en is licht qua gewicht.

 

Waar kun je chiffon voor gebruiken?

Vilten

Chiffon is heel fijn om te gebruiken voor het vilten. Door haar open structuur kunnen wol vezels makkelijk door de zijde met elkaar en met de stof verbinden. Chiffon is er in verschillende diktes, te herkennen aan het nummer. Hoe lager het nummer, des te dunner de stof. De chiffon 3.5 is het meest populair voor vilten. De crinckle chiffon 4.5 kan ook gebruikt worden voor het vilten en geeft een spannend effect. De chiffon 6 heeft een lichte glans, het vilten gaat iets lastiger maar is zeker de moeite waard op deze zijde.

Kleding

Chiffon is perfect voor luchtige kleding zoals blouses, tops en rokken. Door de chiffon meerlaags te gebruiken, ontstaat er een mooie volume. Chiffon is ook geschikt als bruidsstof, niet alleen voor de rok maar ook als sluier of omslagdoek. Door een zijden chiffon te gebruiken voorkom je dat je gaat transpireren in de stof, zoals het geval is bij een chiffon van polyester. 

Wiegenhemeltjes

De luchtige chiffon is ook perfect voor wiegen hemeltjes. Met een stofbreedte van 90 cm in natuurwit of 140 cm in kleur maak je een prachtige soepel vallende hemel voor jouw baby. 

Theater

Met haar soepel vallende eigenschappen wappert de chiffon luchtig op ieder podium. In de voorstelling van SCALA is bijvoorbeeld de zwarte chiffon van ons gebruikt. In deze video zie je hoe mooi zij tot haar recht komt. 

 

Meer weten over deze stof? 

Neem gerust contact met ons op, onze zijde experts helpen je graag verder.