simone-wagenaar

Couture S.O.S.

Misschien heb je het al via instagram gehoord dat ik ben gestart met mijn Couture S.O.S.. Een initiatief om creatievelingen te redden die op het punt staan het project waar ze mee bezig zijn in de hoek te gooien.Want we kennen het allemaal wel: je bent vol goede moed begonnen aan een leuk nieuw creatief project, je hebt het idee, patronen, stof en je gaat voorvarend aan de slag. Heerlijk!

Maar dan komt er eigenlijk altijd dat moment waarop je je even goed op je hoofd moet krabben: wat bedoelen ze nou in die werkbeschrijving, hoe pak ik dat aan? Je raakt de kluts kwijt, en je goede moed is snel verdwenen. Je werk komt op de grote “dit-ga-ik-denk-ik-ooit-nog-wel-eens-afmaken-stapel terecht, om er vervolgens nooit meer vanaf te komen….

Ik vind dat altijd zo jammer, van je idee, van je tijd, de kosten, en alleen maar omdat je even niet weet hoe je verder moet. En dat is het moment dat je een reddingsboei nodig hebt.

 

Gewoon je werkstuk afmaken 

Tijdens mijn ervaring als lerares heb ik gemerkt dat er vaak maar weinig voor nodig is om weer verder te kunnen, met een kleine tip of aanwijzing kan je dan weer prima zelf verder. Dat is toch het allerleukst, dat je gewoon je werkstuk af kan maken?

Dat geeft zoveel positiviteit en tevredenheid. Het is veel leuker om te kunnen zeggen: ja, die sjaal (of jas) heb ik zelf gemaakt, in plaats van gedemotiveerd en onzeker te raken van die stapel onafgemaakte werkstukken die ligt te verstoffen in de hoek.

 

Tips van Simone Wagenaar

Tip van de dag: ga nog eens grondig door die stapel “dit-ga-ik-denk-ik-ooit-nog-wel-eens-afmaken”, en kijk wat je de moeite waard vindt om weer op te pakken en af te maken. En of het nou het begrijpen van de werkbeschrijving is, of een patroon veranderen, dat maakt niet uit. Ik vind het leuk om mijn expertise aan te bieden en je terug op de rails te helpen.

Omdat het fijn is om in deze tijd flexibel te kunnen zijn, heb ik ervoor gekozen om deze service voorlopig op uurbasis aan te bieden. Zo zit je nergens aan vast, en betaal je alleen wat je nodig hebt.En de lente staat al voor de deur, dus kom maar op met de zwoele zomerjurken en fijne blousjes, want wat is er nou leuker dan je eigen kleding (af) te maken?

 

Ebook

Omdat ik in mijn werk natuurlijk veel met vorm en kleding te maken heb, en omdat ik het nou eenmaal ontzettend leuk vind om over textiel en kleding te vertellen, heb ik een leuk Ebook geschreven, de Mini Mode Gids.

De gids zit boordevol informatie en handige kledingtips en ik heb er al zoveel leuke reacties op gekregen! Op mijn website kun je hem aanvragen, daar staat een invulformulier en kan je je emailadres invullen, dan heb je hem meteen in je postvak.

 

In je agenda! Open atelier week

Ik vind het niet alleen leuk om over mijn werk te vertellen, maar ook om dingen te laten zien, en daarom organiseer ik de Open Atelier week, in mijn eigen atelier. Kleinschalig en laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk. Een week waarin kennismaken centraal staat, en ik je alles kan vertellen en laten zien over textiel en het maken van couture. De eerstkomende Open Atelier week is van 1-6 maart 2021, en de volgende waarschijnlijk begin juni. De exacte data zullen op tijd worden doorgegeven via mijn social media-kanalen, of via mijn Couture Post, waar je je op mijn website voor in kunt schrijven.

 

Meer info over al het bovenstaande op www.simonewagenaar.nl

Tot gauw,

Simone