okotex-norm-100

Gekleurde zijden stoffen

Zijdewinkel.nl kiest ervoor om stoffen te laten verven in Europa. Wij importeren dus enkel natuurwitte, ongeverfde en ongebleekte zijden stoffen uit China. Dit gebeurt volgens de Ökotex-100 norm. Om te mogen voldoen aan deze norm moet een bedrijf o.a. aantonen dat er geen milieuvervuilende hulp- of verfstoffen gebruikt worden, dat het energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben. Onze geverfde zijdes hebben dus ook een hoger prijskaartje, echter betalen wij dit er graag voor gezien de strenge wet- en regelgeving in Europa waar wij grip op hebben. Geverfde stoffen uit India zijn vaak een goedkoper en ander verhaal. Daar kiezen wij heel bewust niet voor.

Gekleurde zijden stoffen kopen

Ons hele aanbod gekleurde zijden stoffen vind je online. Naast de 100% zijden stoffen vind je ook stoffen met lycra in kleur, bijvoorbeeld Crepe Satin. Prachtig voor kleding, het kan handig zijn om in een top of jurk stretch te hebben. Onze gekleurde stoffen kun je bestellen vanaf 1 meter. Je kunt ook 1.70 meter bestellen, of 2.20 meter. Ben je benieuwd naar de kleur (een beeldscherm kan toch anders zijn), dan ben je van harte welkom in onze winkel. Van bijna alle stoffen hebben wij kleur samples hangen van 20 cm. 

Zelf verven van natuurwitte zijden stoffen

Het kan interessant zijn om zelf je zijden stof te verven. Omdat de kleur van jouw keuze er net niet bij staat, omdat er überhaupt geen kleur is voor deze collectie (bijvoorbeeld de etamine) of gewoon omdat dat leuk is om te doen. De instructie voor het zelf eenvoudig aanverven van zijden stoffen vind je hier in onze tutorial zelf stoffen verven.