opc_loader

Het devoreren (etsen) van Zijde-Viscose stoffen

devoreren van zijde viscose

Het devoreren (etsen) van Zijde-Viscose stoffen

Zoals we schreven in de BLOG Puur Natuur! Viscose zijn zijde-viscose stoffen voor ons een feestje. De Dupont textieletser wordt gebruikt om zelf plantaardige vezels weg te etsen uit de stof; voor het maken van Devoree. Het product bestaat uit 2 delen: een pasta plus korrels.

Benodigdheden:

Belangrijk: Zorg voor een goed geventileerde ruimte (voorschrift fabrikant)

devoree fluweel devoree fluweel 2

Aan de slag / Recept:

  • Verhouding:  85 ml pasta en 15 gram korrels, dit dient EXACT te worden gevolgd. Maak ook je maatschepjes/lepels goed schoon bij het delen, omdat dit anders al teveel de verhouding beïnvloed wanneer er nog pasta of korrels van de vorige keer op zitten). Eerst de pasta in het bakje en dan de korrels erbij.
  • Goed roeren / voldoende de tijd nemen om te mengen. Roer met een plastic lepeltje, metaal kan een negatieve invloed hebben op het resultaat van de pasta
  • Bij het opbrengen: de devorant moet echt goed in de vezel op de achterkant van de stof aangebracht worden, pasta in de vezel tamponeren (erover heen strijken is niet voldoende). Gebruik hiervoor speciale tamponeerkwasten.
  • Goed laten drogen
  • Strijken op de achterkant (kant van de pasta)
  • Bij het strijken wordt de devorant metaalgrijs. NB niet zwart laten worden!
  • Wassen in lauw water tot de vezels los komen bij het bewegen van de stof 

Jouw zelf gedevoreerde stof is een mooi uitgangspunt voor het verven met de twee-kleuren techniek: BLOG DIY techniek / recept: It’s Magic twee kleuren verven

Workshop Fluweel en Satijn Devoreren

Deze techniek leren in ons ZIJDAR Atelier? We geven regelmatig workshops Fluweel en Satijn devoreren. Kijk voor ons aanbod workshops. Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Mail ons gerust op info@zijdewinkel.nl of bel 0251 750 276. Wij helpen je graag verder!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

Menu