zijden-stof-uiterlijk

Wat is het uiterlijk van de zijden stof die je zoekt?

Naar welk uiterlijk van de zijden stof ben je op zoek? Dit kan je helpen in je keuze die je maakt om een zijden stof online te bestellen of in onze winkel en groothandel te kopen.

Je kunt een eerste selectie maken op

  • Uiterlijk zijden stof: glans
   • Glanzende stoffen zijn bijvoorbeeld een pongee zijde, een crepe de chine zijde en een twill zijde. Allemaal zijn ze met hun glans ook heel verschillend. Een pongee is een gladde zijde, een crepe de chine zijde heeft een beetje een korrelige structuur (wel heel fijntjes hoor) en een twill zijde heeft een schuin lijntje, een keperbinding.
   • Een sterk glanzende stof is een satijn. Satijn is een binding. Er bestaat ook polyster satijn of katoen satijn. Onze zijden satijn stoffen zijn 100% zijde. Naast satijn is er ook crepe satin. Crepe is overdraaid garen en mat. Satin is satijn binding en dus glanzend. Deze zijde heeft 2 verschillende kanten en kan dus ook op 2 verschillende manieren gedragen worden; met de glanzende kant naar buiten of de glanzende kant op de huid en de matte kant naar buiten.
   • Matte zijde stoffen; dit zijn bijvoorbeeld de chiffon of de crepe georgette. Wederom crepe, van het overdraaid garen. Een georgette is wat dikker dan de luchtige chiffon zijde.
  • Uiterlijk zijden stof: structuur

 

Hulp nodig met het uiterlijk van de zijde?

Kunnen we je helpen met de stofkeuze? Of meer vertellen over het uiterlijk van een bepaalde stof? Neem gerust contact met ons op.