zijden-stof-online-kopen

Waar moet je op letten bij zijde online kopen?

Het kopen van een zijde stof online is eigenlijk heel eenvoudig als je weet wat je zoekt ;-). En dat is soms lastig. Daarom helpen we je graag verder met een aantal tips en voorbeelden in deze blog.

 

Wat zijn de eigenschappen van de zijden stof die je zoekt?

"Ik zoek zijde voor een bruidsjurk, welke moet ik dan hebben?".  Tjsah, goede vraag, maar dan kunnen we echt nog alle kanten op! Wil je een strakke top gaan maken? Dan heb je stretch nodig, bijvoorbeeld Crepe Satin met Lycra. Of als je geen stretch zijde wilt, dan moet je werken met een rits of een korset sluiting. Je hebt dan ook een wat dikkere zijde nodig. Bijvoorbeeld een Taftzijde of een Crepe Satin. Het grote verschil tussen deze twee, is dat de Taftzijde stijf valt, net als de Doupion zijde. En de Crepe Satin valt soepel. En het leuke van die laatste is dat je de matte Crepe kant naar buiten kunt dragen of de gladde Satijn kant.

En zoek je de voile voor over de jurk, dan heb je een luchtige chiffon zijde nodig, of een matte georgette zijde. Of natuurlijk een mooie zijden tule.

Dit bovenstaande geldt ook voor het zoeken van een stof voor een zijden top, of voor een jurk. Bij een strakke top kun je een split maken, of je zoekt ook een stof met stretch. Bij een jurk komt er al snel spanning op bij het zitten, en heb je een ruim model nodig, of je neemt een breisel of een zijde met stretch. Een witte zijden stof is al sneller iets transparanter dan een kleur of zwart. Je kunt van iedere zijden stof een top maken, maar een Crepe Georgette zal een hele andere valling en look & feel.

Een pongee zijde heeft een zomerse uitstraling, en een fluweel zijde-viscose is natuurlijk super voor het najaar en de winter. Er is geen pongee met stretch. Maar wel fluweel met stretch ;-).

Dus omdat soms een zijden stof gewoon niet bestaat, kun je ook keuzes (moeten) maken.

 

Ben je online aan het zoeken naar jouw perfecte zijde?

En kun je nog wel wat hulp gebruiken? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder met jouw zijde stof online te bestellen.