crepe-de-chine-zijde-blog

Facts & Fun over Crepe de Chine zijde 

Waar is crepe de chine zijde geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en shop onze crepe de chine zijden stoffen online! 

 

Fact I | Wat is crepe de chine zijde? 

Crepe de Chine. Ofwel crêpe uit China :-) Dit is een zwaardere kwaliteit zijde, als de Pongee zijde met een luxe matte glanzende uitstraling. Deze bijzondere glans is verkregen doordat de zijde geweven is met een hoog gedraaid garen. De zijde heeft een glad oppervlak en geeft een elegante glans. Het verschil ten opzicht van de Pongezijde 08 is vooral haar glans, grip en valling. Crêpe de Chine heeft een bijzonder zachte valling en voelt zeer comfortabel.

 

Fact II | Welke kleuren crepe de chine hebben jullie? 

Al onze stoffen zijn verkrijgbaar in natuurwit, ongebleekt en onbewerkt. Natuurwit is een mooie wit tint, niet te vergelijken met blauw wit papier en geel wit gebleekt. Puur natuur, een betere omschrijving is er niet. Daarnaast kan de stof ook in een wit tint geverfd zijn, zoals porselein of ivoor. Ook kunnen stoffen in kleur of zwart geverfd worden. Dit gebeurt conform de strenge wet- en regelgeving in Europa. 

Advies nodig, ons team van experts staat voor je klaar, ook in onze winkel, en helpt je graag verder!

 

Fact III | Wist je dat Crepe de Chine kreukvrij is!

Wist je dat….een Crêpe de Chine vrijwel kreukvrij is dankzij haar bijzonder elastische garens. Deze zijde is dan ook zeer geschikt voor lichte blouses en tunieken.

Naast de natuurwitte collectie Crepe de Chine in verschillende diktes hebben wij ook een prachtig kleurenassortiment. Zowel in de luchtige crepe de chine 16, als in de double crepe supreme. En die is mooi! 

Kom je een keer bij ons kijken? Maak vrijblijvend een afspraak via info@zijdewinkel.nl of 0251 750 275 

 

Fact IV | Welke zijdeschilder technieken kan ik maken op crepe de chine? 

Oh my, een zijden Crepe de Chine is voor tal van toepassingen geschikt. Wat dacht je van….(Blok)printen, Anti-fusant , Blouse, Cyanotypie, Degradee, Eco printen, Fotografie, Handlettering, Heliografie , Indigo , Kleding, Linten , Marmeren, Serti, Spray techniek, Theater / dans, Was techiek, Zeefdrukken, stempelen, Zijdeschilderen, of een Zout techniek.

Laat je verrassen door de betoverende mogelijkheden op Crepe de Chine zijde en bezoek onze winkel in Heemskerk. Aan de A9 tussen Alkmaar en Haarlem. Gratis parkeren voor de deur. En we hebben heerlijke koffie ;-).

 

Fact V | Is Crepe de chine geschikt voor bruidskleding? 

Ja zeker! Wat dacht je van een soepel vallend lijfje of een prachtige wikkelrok. Een korte strakke rok, of een meerlaagse rok? Onze Crepe de Chine is bovendien in meerdere “witinten” verkrijgbaar; natuurwit, wit geverfd, ivory, porselein. Het kan maar net het verschil zijn ;-) waardoor de kleur jouw huid helemaal laat stralen! Je kunt op onze website ook makkelijk stalen bestellen van de verschillende Crepe de Chine zijdes, of kom bij ons langs en bekijk alle variaties!

 

Fact VI | Waar leer ik alles over zijde? 

In onze ZIJDAR Society vertellen we alles over zijden stoffen, ook over zijden chiffon. Wat zijn de eigenschappen en hoe herken je een chiffon t.o.v. een zijden organza. Enig idee? Wij zijn benieuwd naar jouw antwoord ; -) Deze bruid op de foto hieronder draagt een wapperende chiffon zijden sjaal.

 

Fact VII | Hebben jullie ook zware crepe? 

Wist je dat wij naast de “gewone crepe de chine” ook een prachtige Double Crepe in ons assortiment hebben? De double crepe surpreme is een populaire keuze voor bruiden, trouwjurken en trouwkleden. En niet verrassend want het is echt zo'n ongelofelijke mooie stof. Zuiver zijde, mooi zwaar vallend, en toch heel soepel en zacht. Met een goede voering eronder geen transparantie / doorzichtigheid. Prachtig, dikke dubbele crepe. In natuurwit, ivoor en wit geverfd, dus echt witwit zoals ik dat zelf vaak zeg. De nuance met natuurwit is klein. Een staal of even langskomen is ons advies. Kun je gelijk verliefd worden op deze zijde ; -)

 

Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

#crepedechine #crepezijde #zijde #stoffenwinkel #(Blok)printen #Blouse #cyanotypie #degradee, #ecoprinten #fotografie #handlettering #heliografie #indigo #kleding #linten #marmeren #serti #spray techniek #theater #dans #wastechniek #zeefdrukken #stempelen #zijdeschilderen #zouttechniek #bruidszijde #bruidsstoffen