crepe-georgette-zijde-blog

Facts & Fun over Georgette zijden stoffen 

Waar is georgette zijde geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en shop onze Georgette online! 

 

Fact I | Wat is Crepe Georgette zijde? 

Crepe Georgette noemen wij altijd het chique zusje van Chiffon ;-) 

Het is een half-transparante zijden voile. In crêpe achtig weefsel in taft binding, ontstaan door sterk doorgedraaide ketting- en inslaggaren. Kreukvrij weefsel met soepele val en mat uiterlijk. De stof is semi-transparant, is zeer zacht en heeft een mooie valling.

 

Fact II | Waarvoor is georgette geschikt? 

Geschikt voor zijden shawls en omslagdoeken maar is ook populaire bij blouse stoffen. Wanneer je gaat zijdeschilderen vloeien de kleuren mooi uit op een Crêpe Georgette zijde en je kunt allerlei verschillende technieken toepassen. Je kunt overigens ook prachtig vilten met deze stof! Crêpe Georgette is een zijden stof met een sjieke uitstraling. Als je de stof in je handen houdt ben je verliefd....

Advies nodig, ons team van experts staat voor je klaar en helpt je graag verder! 0251 750 275 info@zijdewinkel.nl Onze winkel in Heemskerk is ook geopend op afspraak!

 

Fact III | Is Georgette geschikt voor bruidskleding? 

Deze bruid schittert op de dansvloer in onze gekleurde Georgette (kleur sleutelbloem) in combinatie met Crepe Satin (kleur karnemelk). De Crepe Satin zorgt voor een mooie - niet doorschijnende - onderjurk, en daarover heen zit de Georgette die voor een wervelwind zorgt tijdens de dans. Beiden stoffen zijn soepel vallend. De Crepe Satin heeft een glans, en de Georgette is mat. Fantastische mooie combinatie toch? 

Ga jij trouwen en zoek je een zijden stof in kleur? De Crepe Georgette en Crepe Satin hebben honderden kleuren variaties. Kom gerust bij ons langs of bestel een staal.

 

Fact IV | Welke stof werd er gebruikt voor de shylights? 

In 2015 adviseerde  de eigenaresse van Zijdewinkel.nl @sarah_ruijter Studio Drift Amsterdam over de stofkeuze voor het prestigieuze project "The Shylights" welke zijn aangekocht door het Rijksmuseum en permanent hangen in de Philipsvleugel. In de Philipsvleugel organiseert het museum meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie én met (inter)nationale bruiklenen. Daarnaast heeft de Philipsvleugel een vaste zaal voor het tonen van fotografie en huist het één van de oudste lakkamers ter wereld. In 2019 koos Studio Drift opnieuw voor de zuiver zijden georgette van ZIJDAR voor haar shylights.

 

Fact V | Kan ik Georgette online bestellen bij jullie? 

Ben je nog niet toe aan het bezoeken van een winkel of heb je te weinig tijd? Dagelijks vliegen tientallen pakketjes de deur bij ons uit, ook onze mooie Georgettes. Wij maken bij brievenbuspakketjes gebruik van de groene vervoerders van de Fietskoeriers. 

 

Fact VII | Ik wil graag advies over zijden stoffen 

Van onze prachtige Crepe Georgette in kleur storm werd de avondjurk die je op de foto (blauw) hieronder ziet gemaakt een aantal jaar geleden. Ik vind het nog steeds een PLAATJE! Ben jij op zoek naar mooie stoffen om avond/bruids/jurken te maken? Kom bij ons langs, onze zijde-adviseurs helpen je graag. Onze winkel / groothandel zit in Heemskerk, aan de A9. Afspraak via info@zijdar.nl

 

Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

#georgette #crepegeorgette #georgettesilk #zijde #stoffenwinkel #stoffentips #zijdewinkel #zijdar #kleding #linten #theater #dans #zijdeschilderen #bruidszijde #bruidsstoffen #shylights #studiodrift #sales #modeontwerpers #fashion #kleding #naaien #atelier #coupeuse