fluweel-zijde-blog

Facts & Fun over Fluweel 

Waar is fluweel geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en koop onze zijde en viscose fluweel online! 

 

Fact I | Wat is fluweel? 

Kun je onze collectie fluweel? We hebben zuiver zijden en zijde-viscose fluweel. Fluweel is een geweven stof met een rechtopstaande pool. Wij hebben zuiver zijden fluweel, in dit geval is zowel de achtergrond als de pool van zuiver zijde.

Een voordeliger alternatief is de zijde / viscose fluweel, in wit, zwart of kleur. Standaard, met stretch, crushed of met extra lange pool.

 

Fact II | Wat betekent de vleur van fluweel? 

De vleug van fluweel: Bij het verwerken van de stof moet op de zogenaamde "vleug" gelet worden. Alle panden moeten één richting op liggen. Door met de hand over de stof te strijken kun je de richting van de "vleug" bepalen. Net zoals je bij het  aaien van een hond of een kat kunt voelen hoe de haar richting is. Bij het schilderen van fluweel de achterkant van de stof naar boven leggen.

Je kunt zuiver zijden fluweel verven met zijdeverf van Dupont. Zo hou je optimaal de glans en soepelheid van de stof. Het zijde-viscose fluweel kun je verven met een combinatie van viscose verven en zijdeverf.

 

Fact III | Hebben jullie 100% zijden fluweel? 

Fluweel is een zachte en fijne, glanzende stof, die vanouds gebruikt wordt voor kostbare kleding. Onze 100% zijden fluweel is echt een beauty en exclusief verkrijgbaar bij Zijdewinkel.nl! Zijden fluweel wordt gebruikt voor dans, theater, kostuums, bruidskleding, avondjurken, interieur en stola's.

 

Fact IV | Op welk fluweel of stof kun je devoreren? 

Een voordelig en natuurlijk alternatief is zijde-viscose fluweel. De basis van het zijde-viscose fluweel bestaat uit zuiver zijde, de fluweel pool is van viscose. Het leuke van deze stof is dat je het fluweel ook kunt devoreren. Ook wel bekend als Ausbrenner of Burn Out (vind ik zelf minder gezellig klinken). Hiermee kun je zelf unieke dessins maken, en bijvoorbeeld je naam schrijven ;-). 

Wil je dit leren? Kom naar een workshop devoreren! Besteed je voor meer dan € 100,- aan materiaal in onze (online) winkel. Dan kun je een GRATIS VIP workshop volgen. In dit aanbod komt ook devoreren aan bod.

 

Fact V | Fluweel voor Loes Luca 

ZIJDAR levert fluweel stof voor de premiere Mi Vida met Loes Luca. 

In 2019 bezocht Loes Luca onze winkel. Dat is natuurlijk altijd een extra verrassing, als er een Bekende Nederlander op de stoep staat. Loes zocht een bijzondere stof voor haar première in november. Een belangrijk en groot moment en ze had al een ontwerp in gedachte met een fluwelen stof. Ik, @sarah_ruijter , liet haar verschillende fluwelen stoffen in kleur zien, en ze viel direct voor onze prachtige blauw-groene changeant fluweel. De basis van zuiver zijde is een groen, en de fluweel pool een diep blauwe kleur. Dit geeft een extra spannend effect aan de stof, en de kleur stond haar fantastisch.

Na een aantal maanden zagen we het resultaat op de rode loper. Echt WOW! De stof en de uitwerking zijn perfect. En wat een ontzettend leuke en aardige vrouw is Loes Luca! Ze vond mij overigens een dappere vrouw met haar onderneming. Dus die steek ik mooi in mijn zak : -)

#loesluca #mivida #zijdar

Première - november 2019

Foto: Anneke Ruys

 

Fact VI | Hoe verven jullie fluweel? 

Grande collectie

Al onze gekleurde stoffen vallen onder de Grande Collectie. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 1 meter. Gekleurde stoffen zijn op bestelling en niet retourneerbaar. Twijfel? Bestel een staal of kom langs in onze winkel. 

Het verven van onze gekleurde stoffen gebeurt volgens de Ökotex-100 norm, o.a. geen gebruik van milieuvervuilende hulp- of verfstoffen.

 

Fact VII | Verschillende soorten fluweel 

In deze blog vertellen we alles over fluweel! Wij hebben in onze collectie zuiver zijden fluweel en zijde-viscose fluweel. Een basis van zuiver zijde, een pool van viscose, maakt samen deze prachtige combinatie van zijde-viscose fluweel. 

Deze hebben we in wit, zwart en kleurtjes. Ook hebben we een variant met stretch, handig voor bijvoorbeeld kleding. Extra bijzonder is de crushed look, waarbij je bijna een moiree effect krijgt. Deze stof is heel tof voor bijvoorbeeld XXL kussens in je interieur.

 

Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

 

#zijde #fluweel #zijdewinkel #stoffenwinkel #theater #gala #historischekleding #velvet #korset #premiere #mivida #loesluca #film #zijdar #heemskerk #stoffentips #silk #zijdeschilderen #workshops #verven #natuurlijkestoffen #okotex100 #interieur #fashion #kleding #coupeuse #modestudent #korting