trouwschoenen-verven

Vraag; graag zou ik mijn witte zijde bruidsschoenen verven

 

Goedendag! 

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het volgende:

Graag zou ik mijn witte zijde bruidsschoenen verven in een mooie zachte nude tint.

 

Zou u mij meer informatie kunnen geven over de beste manier?

Ik denk zelf via fixatie in een pan heet water zoals jullie op de site beschrijven, maar is dat het beste?

En moeten de kleuren verdund worden met water om een zachte tint te creëren?

 

Op de site zag ik de du pont classic zijdeverf kleur 424 wat mij wel aanspreekt qua tint, zal dit mogelijk zijn voor schoenen?

De kleur 407 vind ik ook mooi maar zou ik liever iets zachter zien...

 

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Mvg petra

 

Antwoord; hoe kun je het beste jouw witte zijden bruidsschoenen verven

 

Beste Petra,

 

Leuk dat je aan de slag wilt met het verven van jouw bruidsschoenen.

Belangrijk is, dat het echt zijde is. Satijn is namelijk geen zijde, en dat geeft nog wel eens verwarring. De meeste bruidsschoenen worden gemaakt van poleyster satijn. 

 

Je kunt de schoenen in de pan verven, als het echt zijde is, met de Dupont zijdeverf. Dit zijn ook de kleuren die je beschrijft en op onze website wellicht hebt gezien. Je kunt het water altijd iets verdunnen, dus minder verf toevoegen, maar deze nude tinten zullen nooit echt donkerder worden.

 

Als je twijfelt of het echt zijde is, is een alternatief de Pebeo Setacolor verf. Deze adviseer ik vaak voor het verven van satijnen schoenen, maar ook gympen worden er mee geverfd, en de spitzen van het ballet :-). 

Deze breng je op met kwast of roller, en kun je fixeren in de oven. Er zijn gewone kleuren. En kleuren met een glans / shimmer. Deze staan onder de dekkend Moiré

50 ml is genoeg voor je schoenen. De #90 – huidskleur – is ook een mooie nude tint. Het voordeel van de Pebeo verf is bovendien dat ook vlekjes worden bedekt onder het laagje verf, omdat het een dekkende verf is. 

Het fixeren kan door middel van strijken, vaak wat lastig met schoenen ;-), of in de oven gedurende 5 minuten op 150 graden Celsius (gestabiliseerde temperatuur).

Meer informatie vind je in de digitale instructie welke je hier gratis kunt downloaden. Of neem gerust contact met ons op. 

 

Hartelijke groet,  With warm regards, Mit lieben Grüssen, Cordialement,

Sarah Ruijter - eigenaresse / company owner
+31(0)251 750 275

Onze winkel in Heemskerk is geopend op maandag van 13.00 - 17.00 uur. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur. 1e zaterdag van de maandag van 10.00 - 16.00 uur.