textielstiften

Alles over textielstiften

Overweeg je textielstiften te kopen? Textielstiften zijn stiften die textielverf bevatten. Met deze stiften is het mogelijk om diverse items eenvoudig te versieren met letters of tekeningen. Zo kun je er bijvoorbeeld een rompertje of shirt mee versieren, een eigen gymtas maken of kleding mee personaliseren. Textielstiften zijn ideaal voor kinderen. Zeker als het om kleine kinderen gaat, want textielstiften zijn fijner dan normale textielverf uit een potje. Ze kunnen er gemakkelijker mee tekenen of verven zonder te knoeien of uit te schieten met een kwastje. Ook voor volwassenen zijn textielstiften erg fijn in gebruik. Ze kunnen er een strakker en meer gedetailleerd resultaat mee creëeren. In dit artikel gaan wij dieper in op wat je zoal met textielstiften kunt, welke soorten er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van textielstiften. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat kun je met textielstiften?

Textielstiften hebben de meest uitgebreide mogelijkheden te bieden. Zo kun je er niet alleen kleding mee personaliseren, maar ook je eigen accessoires en woondecoratie van jouw eigen touch voorzien. Je kunt de textielstiften op diverse soorten stof en textiel gebruiken en zo een prachtig eigen ontwerp maken. Met textielstiften kun je eenvoudige doe-het-zelf projecten gewoon vanuit huis doen. Ideaal als je een dag vrij bent en zin hebt om creatief aan de slag te gaan.

Soorten textielstiften

Er zijn diverse soorten textielstiften verkrijgbaar. Deze zijn er tevens in diverse diktes en ook nog eens van verschillende merken. Bekende merken textielstiften zijn Pebeo, Edding, Bruynzeel, Crayola, SES, Marvy, Giotto, Sharpie, Kidscreate, Playcolor, Kangaro en Collall. Bij Zijdewinkel.nl kun je terecht voor de textielstiften van Pebeo. Deze textielstiften staan bekend om hun hoge kwaliteit en zijn zeer fijn in gebruik.

Waarop letten bij het kopen van textielstiften?

Als je textielstiften gaat kopen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk te weten voor welk doel je de textielstiften gebruikt. Aan de hand van dit doel ga je voor een textielstift met een dunnere of dikkere punt. Doorgaans is een kleur voldoende als je een strak ontwerp wilt maken. Wil je een uitgebreid design maken, dan is het aan te raden om te kiezen voor meerdere kleuren textielstiften. Mocht je echt originele kleuren willen hebben, dan kun je ook kiezen voor het kopen van losse markers. Zowel een set standaardkleuren als losse markers zijn aan te raden. Zoek je textielstiften voor kinderen, dan is het aan te raden stiften te kopen die ook door jonge kinderen gebruikt kunnen worden. Er zijn textielstiften waarbij de stof nadien nog gestreken moet worden om ervoor te zorgen dat de tekening na het wassen niet verdwijnt of vervaagt.

Tips bij het gebruiken van textielstiften

Ga je textielstiften gebruiken, dan hebben we vooraf nog wel enkele handige tips voor je. Allereerst is het belangrijk om je kledingstuk of stof vooraf goed te wassen. Zo zorg je ervoor dat de textielstift beter hecht. Ga je een shirt, tas of kussensloop decoreren, dan is het aan te raden een stuk karton ertussen te plaatsen. Zo loopt de stift niet door. Ook is het belangrijk om de stof vast te zetten met wasknijpers of tape. Hierdoor wordt het tekenen makkelijker. Bescherm je eigen kleding goed tijdens het tekenen en vergeet ook niet je tafelkleed of vloerbedekking van voldoende bescherming te voorzien. Het zou natuurlijk zonde zijn als je hier vlekken in maakt. Over het algemeen zijn textielstiften geschikt voor het tekenen op lichte kleding en stoffen. Dit geldt ook voor onze textielstiften in het assortiment.

Bestel textielstiften bij Zijdewinkel.nl

Bestel je textielstiften direct bij Zijdewinkel.nl! Bij ons kun je de mooiste Pebeo textielstiften bestellen in een set van 6 fluor kleuren of 12 basiskleuren. Met deze handige stiften kun je snel allerlei stoffen decoreren en zo jouw eigen creaties maken! Plaats je vandaag je bestelling, dan zorgen wij ervoor dat onze textielstiften zo spoedig mogelijk bij je worden bezorgd.