zijde voor baby's

Voor je kleintje wil je natuurlijk het allerbeste als het gaat om kleding, beddengoed en speelgoed. Zijde is een zachte, glimmende stof die afkomstig is van de zijderups. Dit is de larve van een vlindersoort. Met deze prachtige stof kun je verschillende dingen doen. Daarnaast heeft zijde meerdere eigenschappen die extra goed zijn voor jouw baby. In dit artikel gaan we dieper in op de invloed van zijde op de babyhuid en kom je erachter wat de voordelen van zijde voor baby’s zijn. Lees snel verder en ontdek meer!

De voordelen van zijde voor baby’s

Zijde brengt voor baby’s diverse voordelen met zich mee als je kiest voor zijde in de vorm van kleding, beddengoed of speelzijde om mee te spelen. Zo helpt het niet alleen om de temperatuur beter te reguleren, maar is zijde ook nog eens perfect om mee te spelen. Wij hebben hieronder de voordelen van zijde voor je kleintje voor je op een rij gezet en gaan hier dieper op in.

Zijde kleding voor baby's

De materialen die voor kleding worden gekozen is zowel van belang voor mensen als voor baby’s. De stoffen van kleding worden meteen in de bloedbaan opgenomen, waardoor het belangrijk is dat de kleding geen chemische stoffen bevat. Echter is dit bij baby’s net even belangrijker. De reden? De babyhuid is nog erg kwetsbaar en gevoelig, doordat deze nog niet helemaal ontwikkeld is. De talgklieren zijn nog niet ontwikkeld en de huidcellen staan ook meer uit elkaar. Ook is de beschermende zuurmantel van de huid nog niet optimaal. De huid zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op peil gehouden wordt en is dan ook een belangrijk waarnemingsorgaan. Hiermee weten we of het warm of koud is, voelen we pijn of aanrakingen. Al vanaf de eerste dagen moet je hier bij je baby rekening mee houden. En dat kan door te kiezen voor zijde materialen voor je kleintje. Ook is het belangrijk dat de kleding warmte biedt, ademend is en goed om de huid zit. Via zijden kleding kunnen de basisfuncties van de huid van de baby beter ondersteund worden en wordt de temperatuur van de baby beter gereguleerd.

Zijde voorkomt huidirritatie

Zijde zorgt ervoor dat je baby niet snel last krijgt van huidirritatie. Het is algemeen bekend dat zowel baby’s als kinderen sneller met huidirritatie te maken kunnen krijgen. Hierbij gaat de huid schilferen, wordt deze rood en kan deze uitdrogen. Zijde is zeer zacht voor de gevoelige babyhuid en voorkomt irritatie.

Transpiratie kunnen afvoeren is ook bij baby’s belangrijk. De lichaamstemperatuur van baby’s gaat meer op en neer dan bij volwassenen het geval is. Door te kiezen voor een zijden dekbedje of bedlinnen, zorg je ervoor dat je baby het niet te warm krijgt. Dit komt doordat zijde luchtdoorlatend is en de temperatuur reguleert. Ook als je kind allergisch is voor wol of last heeft van eczeem, kan zijde enorm helpen. Bourette 34 is bijvoorbeeld perfect als inlegger voor een luier en wordt hiervoor veel gebruikt om huiduitslag en roodheid op de billetjes van een baby te voorkomen en te verminderen.

Houdt de temperatuur van je baby op peil

Zijde zorgt ervoor dat de warmte vastgehouden wordt als het koud is. Ook als het warm is, heeft zijde een verkoelende werking. Dit komt doordat zijde ervoor zorgt dat de huid meer gesloten wordt voor prikkels van buitenaf. Baby’s zijn als ze nog maar net geboren zijn veel kwetsbaarder voor invloeden uit de omgeving. Ze koelen snel af en krijgen het ook snel warm. Een zijden lakentje kan helpen om de temperatuur te reguleren. Ook oudere kinderen kunnen snel overprikkeld raken en kunnen daardoor baat hebben bij zijde.

Kies voor natuurlijke materialen

Zoek je kleding, beddengoed of een speelkleedje voor je baby, dan kun je het beste voor natuurlijke materialen kiezen. Deze sluiten het beste aan bij de huid van baby’s en zijn ook vrij van chemische stoffen. Alleen al daarom is zijde zo’n goede keuze voor jouw kleintje.

Ontdek onze speelzijde

Nieuw in onze webshop zijn onze speelzijdes. Baby’s vinden het heerlijk om te frunniken aan speelzijde. De stof is glad en zacht en voelt koel aan. Ook kan het een kalmerende werking op ze hebben. Onze speelzijdes gaan lang mee en wanneer je kindje eenmaal iets ouder is, zal deze zijn/haar fantasie volop kunnen prikkelen met speelzijde en hier op verschillende manieren mee gaan spelen.

Koop zijde voor jouw baby bij Zijdewinkel.nl

Jouw baby heeft een tere huid die je zo goed mogelijk moet beschermen. De zijden baby lakentjes van Zijdewinkel.nl sluiten naadloos aan bij het gevoelige huidje van jouw baby en bieden extra bescherming. Nog leuker: combineer het met ons zelfmaakpakket van de babykrib of dekentje van lontwol. Hiervoor heb je 1 kilo nodig. En automatisch krijg je van ons een gratis patroon erbij! Zoek je ook zijde van Zijdewinkel.nl voor jouw kleintje? Kijk dan snel hier bij onze natuurlijke baby producten. Bij het plaatsen van jouw bestellingen zorgen wij ervoor dat jouw zijde producten zo spoedig mogelijk worden verzonden.