master-opleiding-zijde

Masterclass Zijdeschilderen, een schatkamer aan informatie!

We werken in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. High level rondom techniek, materiaal, zelfontplooiing. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je werkt vier dagen in het atelier van ZIJDAR en je kunt 1 dag samen plannen met de docent voor extra begeleiding. Thuis werk je aan je opdrachten die je de volgende les meeneemt. Je hebt thuis ook de mogelijkheid te bellen, mailen of appen met Ria bij vragen. We sluiten gezamenlijk af met een expositie.  

Onder leiding van Ria van Els - Dubelaar 

Let op: Basiskennis van zijdeschilderen is een must! Hieronder valt: basiskennis van stoffen, verven en basis technieken waaronder ook het fixeren valt. We gaan niet meer uitleggen dat een zijdeverf voor wol / zijde eiwitten is met stoomfixatie en een textielverf een strijkfixatie is. Of dat serti een contourmiddel is en dat je met anti-fusant de stof kunt impregneren. Dit moet je echt onder de knie hebben!

 

De basis kun je bijvoorbeeld leren tijdens onze cursus Leren Zijdeschilderen deel A.

 

Inhoud

We volgen 6 heel verschillende zijden stoffen door de module heen. Iedere lesdag komen er verschillende technieken en materialen bij. Aan het einde van de module heb je 4 reeksen van 6 stoffen bewerkt.

Tijdens elke lesdag staat een ander beeldelement centraal. Dit zijn achtereenvolgens:

  • Lijn en lijnvoering
  • Vlak en vorm
  • Compositie en ruimte
  • Kleur en licht

Na elke lesdag volgt er een thuisopdracht. Tussen 2 lesdagen heb je steeds 1 keer recht op een persoonlijke begeleiding in de vorm van mailcontact of telefonische ondersteuning met Ria. Hierin kun je ( vormgevings-) technische vragen stellen of overleg plegen. De volgende lesdag wordt gestart met een bespreking van de gemaakt thuisopdracht. Na afloop van Master Zijde module 1 volgt er een groepspresentatie met expositie bij Zijdar.

Deze masterclass is voor gevorderden echt een schatkamer aan extra informatie op professioneel niveau. Hard werken, maar leuk!

 

Motivatie

Je kunt jouw motivatie sturen naar info@zijdar.nl. Na ontvangst van jouw motivatie nemen we binnen een week contact met je op. Graag jouw email adres en telefoonnummer vermelden.

 

Ervaring / beoordeling

Raymond, deelnemer opleiding Najaar 2019

"Service gericht, persoonlijkaandacht en kennis van het product. De klant staat centraal, zo vaak gelezen in Marketingboeken. Bij de Zijdewinkel is dit heel gewoon. Je bent geen nummer, er is tijd en aandacht voor alle vragen die je niet kan plaatsen. De liefde voor het product Zijde is overal in de Zijdewinkel zichtbaar. Interesse in hoe je dit prachtige stof kan bewerken, zoek niet verder, je bent bij de juiste adres. Wil je een kijkje nemen of een voorproefje van de Zijdewinkel en je bent niet in de gelegenheid, probeer eens op YouTube, zoekopdracht: Zijdewinkel. Sit back and relax!"

 

Opleiding Master ZIJDE boeken

Je kunt online hier direct het aanbod zien van de geplande data en jouw Master ZIJDE direct boeken. 

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere techniekles of cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!