XXL breien breiwol blogafbeelding


Let hierop als je breiwol koopt

Ga je binnenkort breiwol kopen? Breiwol zijn verschillende soorten garens. Ieder garen heeft weer zo zijn eigenschappen. Juist omdat deze breigarens over diverse eigenschappen beschikken, is het belangrijk vooraf te bedenken waar je de breiwol voor wenst te gebruiken. Wil je een trui breien die veel moet worden gewassen of iets wat slechts eens in het jaar gedragen wordt? Naast een trui breien kun je ook interieur items breien, zoals een woondeken of een poef In beide gevallen zijn andere soorten garen nodig. Zijdewinkel.nl vertelt je in dit artikel waar je zoal op moet letten als je breiwol koopt en wat je zeker niet moet vergeten te doen. Lees snel verder voor meer informatie.


Lees de reviews van klanten

Op het internet kan je veel reviews vinden van klanten over diverse soorten producten. Zo zijn er ook reviews over de diverse soorten breiwol. Je kunt lezen of een bepaalde soort garen goed te wassen is, zacht is en welke andere eigenschappen van het garen als positief zijn bevonden door klanten. Heeft een website geen eigen reviews, dan kun je deze eenvoudig vinden door de naam van het garen + review op de Google zoekmachine in te tikken.


Zoek voorbeelden van creaties

Wanneer breiwol nog een bol is, ziet het er doorgaans anders uit dan wanneer er al een creatie van gemaakt is. Wil je weten hoe een bepaalde soort garen eruit ziet, dan kun je eventueel op zoek gaan naar voorbeelden van creaties die al met het garen zijn gemaakt. Zo weet je precies wat voor eindresultaat je met jouw breiwol kunt bereiken.


Vergelijk de kleuren op diverse websites

Vergelijk ook zeker de kleuren van de breiwol op diverse websites. Websites maken zelf doorgaans foto’s van het garen. Hierdoor hebben de garen op elke website een andere kleur, wat onder andere door de belichting komt. Vergelijk de diverse kleuren met elkaar. De meest voorkomende kleur is doorgaans de echte kleur. ? echte of bedoel je natuurlijke kleur?


Vraag andere hobbyisten om raad

Vraag ook andere hobbyisten om raad. Dit kunnen vrienden, familie of kennissen zijn die ook breien of haken. Als zij gewekt hebben met een bepaalde soort garen, kunnen zij je perfect adviseren en je vragen beantwoorden. Zo weet je beter of de breiwol geschikt voor jou is.


Doe basiskennis over garen op

Op veel websites kun je informatie over diverse soorten breiwol en lontwol kopen. Denk bijvoorbeeld aan de materiaal van het garen, dit kan van schapenwol zijn, maar ook niet natuurlijke garens zoals acryl zijn verkrijgbaar. Kijk ook hoe zwaar het is, hoe lang en nog veel meer. Als je enige basiskennis van garen hebt opgedaan, weet je veel beter hoe je de beste breiwol voor jouw doeleinden kunt uitkiezen.


Neem contact met de verkoper op

Heb je een specifieke vraag over je breiwol of kun je geen reviews vinden? Vraag dan om meer informatie bij de verkoper of aan meerdere verkopers. Zij helpen je graag op weg. Let wel op dat de mening over de breiwol per persoon verschillend kan zijn.


Bestel breiwol bij Zijdewinkel.nl

Wil jij met breiwol aan de slag? Bestel jouw breiwol dan bij Zijdewinkel.nl. Als je jouw breiwol bij ons bestelt, kun je snel en eenvoudig aan de slag met het breien van een mooie deken, wollen sjaal, poef of iets anders dat je voor ogen hebt. Je krijgt van ons gratis patronen en een gratis video. Zo weet je precies wat je moet doen. Je kunt op tafel breien, op je armen of met dikke breipennen. Bestel je jouw garen vandaag, dan verzenden wij deze direct uit voorraad. Zo is onze zak met 3 kilo bijvoorbeeld perfect om een plaid van 100 x 120/150 cm te breien. Kies ook voor breiwol van Zijdewinkel.nl en maak de mooiste creaties!