zijde-haarbandjes

Vraag: Ik zoek rekbare zijde om haarbandjes te maken

Dag zijde winkel, ik ben opzoek naar rekbare zijde om haarbandjes te maken. ( Het liefst donkere kleuren). Kunt u mij advies geven Welke stof ik het beste daarvoor kunt kopen. Vriendelijk dank clementine.

 

Antwoord: Welke stoffen zijn geschikt hiervoor

Beste Clementine,

Leuk dat je bij ons terecht bent gekomen.

Wat een mooie stof is voor deze toepassing is de Crepe Satin met Lycra, deze vind je hier. Deze is er in allerlei kleuren, als ook in donkere kleuren. We hebben de stof ook in het zwart.

Een voordeligere variant is de M17, een witte zijde-lycra. Deze kun je heel eenvoudig met onze Dupont verf in kleur verven, we hebben 85 kleuren. Dit gaat heel makkelijk in de wasmachine.

Hoe je dit doet lees je hier in deze blog over het zelf verven van stoffen in de wasmachine.  Je zou dan X meter van de witte zijde kunnen kopen, en een paar potjes verf. En zo steeds delen van de stof knippen (scheuren) en verven. (of ons even doorgeven in welke delen je het wilt ontvangen).

Een Crepe Satin is trouwens een zijde met een matte crepe kant en een glanzende satijn kant. De stof met lycra stretcht diagonaal en in de breedte. Het is een soepel vallende stof, met een luxe uitstraling en zeer duurzaam. De stof wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld nachtkleding (de variant met stretch) en zijden kussenhoezen (de variant zonder stretch). 

Zou je jouw haarbandjes, nachthemd en kussenhoes nog kunnen laten matchen ook :-). 

Vragen? Laat het gerust weten en neem contact met ons op!